Градски превоз (2)

mozda je neprimereno sto pisem ali tema je gsp...evo danasnje odvratno iskustvo
linija 78 oko 13h iz Prvomajske ka Bg, guzva....mlad decko, osecao se alkohol, naslanjao se i da izvinete 'trljao' o mene:pop::deda2:
Izadjoh na prvoj stanici, sta mi tesko...

btw, kolko 'pacijenata' slobodno seta gradom.
boles'
@електрика bi ga opalila torbom u glavu :D

Хоћу да похвалим карте за превоз. Ове што су биле најављене за 30 дана су у пракси ипак месечне.

1. јуна сам узео карту по новом систему, која је важила до 30. Проблем је био што сам јуче рано ујутру већ требао да се мотам по граду па нисам имао времена да сачекам да 1. јула ујутру узмем карту.
Купио сам је 30. јуна, па ако изгубим један дан није страшно, и нисам је ни погледао.
Јуче поподне, када сам кренуо да бацим стару јунску карту, погледам шта на новој пише, а тамо "1. - 31. јул" - такорећи, стара месечна карта, како смо одувек и имали.

Начин обавештавања је свакојак, а пракса се показала бољом.
Похваљујем праксу, а за обавештења боље да нађу неког другог да их пише.

[ 3 July 2023 06:46 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: kako si stigla?
[ 3 July 2023 06:46 ] ⁨Naja⁩: Jedva usla u 23
[ 3 July 2023 06:47 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: jesi vidella belog
[ 3 July 2023 06:47 ] ⁨Naja⁩: Ne. A u ne bi mogao da udje 😁
[ 3 July 2023 06:48 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: dakle prevoz je i dalje besplatan
[ 3 July 2023 06:49 ] ⁨Naja⁩: Daaaa
[ 3 July 2023 06:49 ] ⁨Naja⁩: Ali sam ih videla jednom prosle nedelje
[ 3 July 2023 06:52 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: i jesi poslala sms?
[ 3 July 2023 06:53 ] ⁨Naja⁩: Ne. Nisu usli u moju trolu. Posmatrala sam da li ce uci kod mene ali nisu. 😆

IMG_20230703_160041.jpg

[ 3 July 2023 06:46 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: kako si stigla?
[ 3 July 2023 06:46 ] ⁨Naja⁩: Jedva usla u 23
[ 3 July 2023 06:47 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: jesi vidella belog
[ 3 July 2023 06:47 ] ⁨Naja⁩: Ne. A u ne bi mogao da udje 😁
[ 3 July 2023 06:48 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: dakle prevoz je i dalje besplatan
[ 3 July 2023 06:49 ] ⁨Naja⁩: Daaaa
[ 3 July 2023 06:49 ] ⁨Naja⁩: Ali sam ih videla jednom prosle nedelje
[ 3 July 2023 06:52 ] ⁨Branimir Maksimovic⁩: i jesi poslala sms?
[ 3 July 2023 06:53 ] ⁨Naja⁩: Ne. Nisu usli u moju trolu. Posmatrala sam da li ce uci kod mene ali nisu. 😆
Прилично јефтина пропаганда... Толико труда за нешто што кошта 2200 или 1000 динара месечно, док толико других ствари кошта много више... Да ли оправрано или не, питање је сада.
Наравно, неке људе то уопште не занима. Имају једну мету "испред носа" и понашају се као да то је једино што виде. Да ли су они сами узели мету или им ју је неко поставио уверавајући их да су сами то тражили?

Прилично јефтина пропаганда... Толико труда за нешто што кошта 2200 или 1000 динара месечно, док толико других ствари кошта много више... Да ли оправрано или не, питање је сада.
Наравно, неке људе то уопште не занима. Имају једну мету "испред носа" и понашају се као да то је једино што виде. Да ли су они сами узели мету или им ју је неко поставио уверавајући их да су сами то тражили?
Nije nikakva propaganda, nego realnost da je sada mnogo gore što se tiče naplate nego za vreme busplus...

Sećam se da sam prošli put kad je isteklo 3 god od izdavanja plastike išla u beograđanku da izvadim novu i tada je na njoj pisalo beogradska kartica.
Bila sam u Istambulu.Oni tamo imaju isti sistem samo je tamo drugačije organizovano.
Kartica se zove istambulska kartica,važi za sve vrste gradskog prevoza ali se kupovina vrši isključivo preko kartomata (u vlasništvu grada a ne privatnika) koji su sa jedne i druge strane na prilazima stanicama. I ne možeš da priđeš autobusu,tranvaju,vozu,brodu ako istu ne čekiraš.
Plastika košta 50 lira i minimum 5 vožnji uplaćuješ za još 50 lira.
p.s.1 evro=22 lire
Isto trtlja stanice s tim što iznad vrata ima i nalepnica sa upisanim stanicama (vrv u slučaju ako ode displej ili zvučnik). Kod njih su ostrva na kojim su stanice na sredini ulice nema nikakve okretnice jer je svaki tranvaj dupli na principu voza i samo se na zadnjoj stanici majstor prebaci u drugi vagon
I sve funkcioniše savršeno.

Plastika košta 50 lira i minimum 5 vožnji uplaćuješ za još 50 lira
p.s.1 evro=22 lire
cena plastike je koliko vidim slicna kao i kod nas oko 250 din
pazi..turske lire ne mozes porediti sa evrima jer kod njih kurs divlja..secam se proslog leta sam svaki dan menjao po malo novca jer je bukvalno svaki dan bio drugaciji kurs..lira im dnevno pada u odnosu na evro a cene u busevima se ne mogu dnevno menjati...

Back