Градски превоз (2)

Jel' zna neko kakvi su ovo opet radovi na Zelenom vencu? Vraćam se sa Novog Beograda i vidim da je raskopano baš na mestu gde je bilo stajalište, neki bager radi tamo, a autobusi staju ranije, pre semafora. Neki radovi se izvode i u Terazijskom tunelu pa vozila i njega zaobilaze. Na netu se ništa o tome ne spominje (ili ja ne mogu da nađem), sve što nalazim su članci o radovima koji su bili letos i koji su završeni još u avgustu.

Jel' zna neko kakvi su ovo opet radovi na Zelenom vencu? Vraćam se sa Novog Beograda i vidim da je raskopano baš na mestu gde je bilo stajalište, neki bager radi tamo, a autobusi staju ranije, pre semafora. Neki radovi se izvode i u Terazijskom tunelu pa vozila i njega zaobilaze. Na netu se ništa o tome ne spominje (ili ja ne mogu da nađem), sve što nalazim su članci o radovima koji su bili letos i koji su završeni još u avgustu.
Ако се нешто ради у Теразијском тунелу, може бити прање горњег дела, то буде једном годишње, и обично се спроводи само током ноћи.

Најбоље је погледати увек на ГСПовом сајту, измене линија. То је сасвим добро усмерење ако су неке улице затворене па превоз мора другачије.

Nalatela sam ja na tekst pre neki dan, ima sigurno. AJd probaću da nađem.

Evo ga
https://www.beograd.rs/lat/beoinfo/...elu-menjaju-rezim-rada-linija-javnog-prevoza/

Ако се нешто ради у Теразијском тунелу, може бити прање горњег дела, то буде једном годишње, и обично се спроводи само током ноћи.

Најбоље је погледати увек на ГСПовом сајту, измене линија. То је сасвим добро усмерење ако су неке улице затворене па превоз мора другачије.

Nisu na sajtu promenili za 9 i 7, a Stari most je zatvoren.

'Aj, živ ti ja. Evo sad gledam i na sajtu GSP-a, ne pominje se ništa.

Edit:

Aha, vidim, to je samo dva dana. Ali opet, pominju samo Terazijski tunel, a oni su nešto raskopavali i na mestu gde je bilo stajalište na Zelenom vencu.
prosiriju taj deo za automobile.
smanjuje se pesacki deo koji zaista jeste tu ogroman. nova traka za kola se ubacuje

Zahvaljujem. Vidim da članak još nije bio objavljen te večeri (u petak), zato nisam mogao da ga nađem.
smanjuje se pesacki deo koji zaista jeste tu ogroman. nova traka za kola se ubacuje
Nemam ništa protiv, ali preko puta je trotoar previše uzak. Još posebno kad se nakupi gomila ljudi na stajalištu, pa je nekad teško probijati se. Možda je i okej da se smanji pešački deo na drugoj strani gde je Mek, ali da ne bude ni preuzak kao preko puta.

Мислио сам да се ради о делу када аутобуси стигну са моста, па када направе полукружно... Али није то. Него је баш код станице право са моста.
Прођох данас.
То је паметно што ће направити.

Nego sto niko nije objavio da je poskupeo taksi.

Ja se cudim vozi me juce taksista 1250 din za voznju od recimo 900-950 uobicajeno.

Jutros umesto 800 ispada preko 900 dindzi.

A vozio me covek koji me je vozio 500 puta.

Reko nemoguce da je ovaj hteo da me opljacka, kad ono vidim sad na finjaka i tiho u potaji poskupeo taksi.

Samo jedna mala vest na n1 i to je to.

https://n1info.rs/biznis/od-sutra-poskupljenje-taksi-prevoza-u-beogradu/

taksi je i dalje prejeftin... treba duplo da poskupi :D
ne mozes ga naci kad ti treba.
ljudi kukaju na cene ali ga masovno koriste.
Pa i treba masovno da se koristi.

I treba dovesti konkurenciju poput Ubera.

A za bogatase imas kompanije koje voze stvarno lux vozila bez oznake taksija koja se narucuju i to je to.

Cak i uber ima kategorije tipa basic i premier.

Ima ponudu za sve i bogatije i siromasnije.

Sto kazu neki u komentarima na n1 skuplji taksi u Beogradu nego u Madridu.

I stvarno kad se pogleda cenovnik https://taxi-madrid-es.taxigator.net/

Ako nema reda vožnje, nema ni kašnjenja :lol:
Tonight Show Reaction GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Back