GRADJEVINA ili geodezija?-sta studirati?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahaha to mora da ti je Krsta držao geodeziju 1, čim vas je bilo čak 40, morala je biti 1. godina :mrgreen:
Ja sam se nazjakala kao blesava u srednjoj :? smučili mi se... sad ne mogu da radim sa normalnim stvarima jer sve štekaju :? i stvarno nas je previše..... al' bar imamo teoriju :roll:
A ko da se uda, ja? Šta nudiš, kolika su ti primanja, svekar i svekrva kakvi su, imam mali miraz odmah da znaš to :P

:shock: hehe, uz malo sreće pogrešno sam te razumela :p
Dada, građevinci imaju neku geodeziju koju mrze, ja pomislih da smo kolege... pa dobro i jesmo, na neki način.....

Ja je нисам волио због покојног Контића, мада су Бане и остали асистенти били ОК.
Да ли се полигонски влак још тако зове или је сад полигонски воз?

Него, коме је запао Чукић? Коју математику сад предаје?
Причали су ми да је 90/91 математику1 положило седморо људи у целој генерацији. Било је испитних рокова где нико није положио. :D

Vlak, naravno... vlak :) samo što ni oni više nemaju neku silnu funkciju..... i to već odavno...

Sramota me je da kažem koliko sam puta izlazila na ispit iz M1. Ustvari i ne znam, prestala sam da brojim posle određene cifre :lol:
Dao Čule jednom zadatak, prvi, matrice, da pomnožimo dve matrice. Tj. nešto u formi AX = B...
Ali je u okviru A i B stavio kvadratnu jednačinu i nekoliko navrata :lol:
Suština: svaki debil to zna da odradi. Ali na 5 - 10 stranica vežbanke i za nekih 2 - 3 sata u proseku... ispit tada trajao 4 sata. Ja sam posle 6-e strane odustala jer sam se smorila. I rešenje je bilo nekako..... ružno. Ali verovatno je ispravno bilo dotle, tako su mi rekli..... :? A pišem vrlo sitno :lol:

Onda je jednom 3 puta, sve u razmaku od pola sata do sat, donosio prepravku postavke zadatka, u toku ispita :shock: što on što asistenti... posle 3 sata ja odoh napolje a on unosi četvrtu ispravku, ma genije je Čule pravi.....

Ova priča bi imala neki smisao da sam ja ustvari ikada položila M1 kod Čukića... no, međutim, kad ono... nisam. Čoveka su prebacili na M2 i onda je došao Gruja, a kod Gruje sam odmah položila :)
A M2 je ipak Obradović držao po svome, Čulese samo lagano uvukao tu, mislim da su ga bre i oterali sa tog predmeta, niko im nije upisivao godinu zbog njega :x
Ortak je doneo dvogled na njegova predavanja i piljio u tablu, pa nam diktirao šta je napisao..... naravno, poenta je bila da ga vidi. Čovek izdeli svaku od 3 table na 6 kolonica i tu unosi svoj tekstić, tako napuni sve tri table u toku svakog od 3 časa rekla bih... koliko mi matematika ide... 3*3*6 = 54 čuvene Čuletove kolone.

Veseo čikica, uglavnom :)

Ja je нисам волио због покојног Контића, мада су Бане и остали асистенти били ОК.
Да ли се полигонски влак још тако зове или је сад полигонски воз?

Него, коме је запао Чукић? Коју математику сад предаје?
Причали су ми да је 90/91 математику1 положило седморо људи у целој генерацији. Било је испитних рокова где нико није положио. :D

vlak, vlak...

cukic sada drzi keca i dvojku, jedno jednoj a drugo drugoj smeni... meni je zapao za keca... polozila sam iz prve... ali je i mnogo drugoh ljudi... sada, po bolonji, i nije tesko dati mate, mada su me iskustva poput vasih bila prestravila u januaru... osim toga po meni je cukic mnogo bolji profesor od obradovica... makar ne zbija neke 'shale' koje su u najmanju ruku nezanimljive...

ja sam sada k smer (geodezija i gradjevina su odseci a k, piz, h mit smerovi sada, ne znam ko unosi zabune :) )
odsek se bira pri upisu, a smer posle treceg semestra... dakle u drugoj godini...

teza je mata na gradjevini, i ima je vise /geodete nemaju trojku, a za dvojku ne znam/... 'navala' je sve veca iz godine u godinu, ali ipak u septembru ko polaze prijemni tada ima sanse da upadne na budzet, a ko samo prebaci prijemni sa nekog drugog faxa - taj je samofinansirajuci...

smerovi: tri klasicna: 1. putevi i zeleznice /meni najzanimljiviji, ne tezak kao k/
2. hidro /meni nezanimljiv/
3. konstruktivni /vazi za najtezi i najcenjeniji, ali ja to ne znam/
i ovaj kao novi 4. menadzment i telekomunikacije /po meni to nisu gradjevinci, po meni to uzimaju
ljudi koji nisu mogli ni jedan drugi smer da zavrse/

@chernobill - zasto si ti tako ogorcen na fakultet? i zgrada bas nije smrdljiva...

teza je mata na gradjevini, i ima je vise /geodete nemaju trojku, a za dvojku ne znam/...
???
Koliko znam, moje kolege na nižim godinama (Bolonji) imaju 6 matematika :lol: Al' to je neproverena informacija.
Po starom sistemu ima tri matematike, potpuno su iste kao na građevini, predaju i isti profesori. Geodezija je skoro pa vrsta matematike, malo je nelogično...

???
Koliko znam, moje kolege na nižim godinama (Bolonji) imaju 6 matematika :lol: Al' to je neproverena informacija.
Po starom sistemu ima tri matematike, potpuno su iste kao na građevini, predaju i isti profesori. Geodezija je skoro pa vrsta matematike, malo je nelogično...

6? :lol: nemam pojma... samo znam da mi se niko do sada nije zalio na mate na geodeziji...
jeste geodezija vrsta matematike, ali one osnovne, ne trojnih integrala i difeencijalnih jednacina viseg stepena... ono sto smo mi radili, kontam da nije ni 10tina geodezije kao nauke, ali sve se svodilo na zaokruzivanje na sto pedest petu decimalu, a ko slucajno imas na digitronu samo 5 - pa jbga kupi bolji digitron :) cenim da je kad to pocnes studirati daleko zanimljivije, ali je meni delovalo toliko uzaludno sabiranje i oduzimanje nekih tamo brojeva sa 155 decimala... meni su i 3 mnogo i gledam da zaokruzim nekako :)

jeste geodezija vrsta matematike, ali one osnovne, ne trojnih integrala i difeencijalnih jednacina viseg stepena... ono sto smo mi radili, kontam da nije ni 10tina geodezije kao nauke.....
Što ne znači da ih nismo radili i da nemamo M3 ;)
Ponoviću, matematike su nam iste. Jedina je razlika posle u tome koji će s m e r kojoj oblasti dati prioritet. Geodezija nije osnovna matematika, već jedna njena uža oblast, ali sve tri matematike smo stigli da primenimo do sada, makar delimično. M1 ipak ostaje kao najprimenjenija.

Ne bih da me pogrešno razumeš... ali počesto me baš iznenadi koliko građevinci pojma nemaju o tome šta je geodezija. Ali onda..... ni ja nemam pojma šta je građevina, a mehanike sam otaljala :lol: mi čak imali i neke 2 mehanike :shock: e to su bili osnovi.....

Ne bih da me pogrešno razumeš... ali počesto me baš iznenadi koliko građevinci pojma nemaju o tome šta je geodezija.

Понекад када видим неке геодетске подлоге, запитам се шта су радили ти геометри.
Пре су се вадили на фигуранте што држе летву, aл од како користе џи пи ес грешке су још веће. Стварно бре нема смисла. :razz:

Da li je isti prijemni kod gradjevine i geodezije,ili ima neke razlike?
Da li je geodezija imalo laksa od gradjevine,citala sam neke poruke u vezi toga,svako prica svoje,nikako da shvatim:D?
Kakva je fizika na geodeziji?Posto sa fizikom nisam bas nesto,izmjenjala sam 4 profesora u 3 godine gimnazije,i poprilicno su bili razliciti,jedan je bio "jasan":),a ovi.....,a ja fiziku nisam naucila:confused:!
I zanima me ima li crtanja na geodeziji?
I ako si samofinansirajuci,koliko kosta godina?

Prijemni je (bio) isti, pretpostavljam da je i sada. Kada sam ja upisivala kačili su obaveštenje da studenti koji nisu upali na građevinu mogu, po želji, da se prebace na geodeziju, jer ima mesta. Ovih godina je obrnuto. Tako da pretpostavljam da je isti.
Na građevini valjda postoji taj jedan smer koji kolje, a ostali su malo lakši. Uključujući geodeziju. Sama struka nije neki problem, problem su matematike i, da, fizika (bar je bila problem). Ne znam za građevinu ali u geodeziji nije beznačajna, naročito optika. Imaš i elektroniku posle, mislim da je nisu izbacili. Crtanja u principu nemaš, ako ne računaš nacrtnu i planove, skice po elaboratima, sve se uglavnom radi u cad-u. Čak i ta nacrtna danas, kako sam čula.

Znači nećeš se micati od računara.

A godina je bila oko 90000 možda prošle ili pretprošle, e sad je poskupelo pa mogu misliti koliko je.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back