ГРАЂАНСКА НЕПОСЛУШНОСТ

То је став г.Љајића, шта је са твојим?

Ne mogu da se pridružim i da hoću.

Svakog meseca dobijam od Infostana zahvalnicu (što redovno izmirujete svoje obaveze),

sa njom posle imam besplatnu vožnju brodom, do duše samo u zimskom periodu.

Izborila sam se sa Tijanićem u višemesečnoj prepisci,

dokazujući mu da moja toplotna podstanica koja ima zasebno brojilo, ne gleda TV jer da nikada nije tražila da joj kupim...,

pa pošto sam svoja prava ostvarila,

nije red da ih sada ne koristim.

E to su bila lepa vremena a ne ko ova sada......

Svi građani Srbije koji su devedesetih godina prošlog veka učestvovali na demonstracijama protiv tadašnjeg režima, razmišljaju da bi mogli da se kolektivno izvine potpredsedniku Vlade i predsedniku SPS-a Ivici Dačiću. Više od tri miliona građana ozbiljno razmatra da izda zajedničko saopštenje u kojem se iskreno izvinjavaju za sve grehe koje su tada činili režimu, uključujući uzvikivanje uvredljivih parola, pravljenje buke duvanjem u pištaljke i udaranjem u šerpe, kao i blokadu saobraćaja.
- Mnogo zla smo naneli režimu tih nesrećnih devedesetih, računajući i 5. oktobar koji do danas nije doneo nikakve promene. Problemi su danas gotovo isti, ako ne i veći, ali mi smo svesni svojih grešaka – kažu građani Srbije.
Ivan Marović, jedan od vođa organizacije Otpor koja je bila predvodnica studentskih protesta pred rušenje Miloševićevog režima, takođe razmatra izvinjenje za sve što je njegova organizacija činila.
- Možda smo malkice preterali tada. Blokiranje saobraćaja i duvanje u pištaljke svakako je otežavalo život većini građana. U tom smislu se izvinjavamo zbog problema koji su nastajali u to vreme, zbog kojih smo možda delom bili krivi mi, delom opšta situacija u kojoj smo se tada nalazili – kaže za Njuz Marović.
Povodom kolektivnog izvinjenja oglasio se i Ivica Dačić, koji je rekao da će prihvatiti izvinjenje, ali samo ukoliko mu se građani izvine i za zavitlavanje zbog njegove tadašnje frizure.

..:(..

Ne mogu da se pridružim i da hoću.

Svakog meseca dobijam od Infostana zahvalnicu (što redovno izmirujete svoje obaveze),

sa njom posle imam besplatnu vožnju brodom, do duše samo u zimskom periodu.

Izborila sam se sa Tijanićem u višemesečnoj prepisci,

dokazujući mu da moja toplotna podstanica koja ima zasebno brojilo, ne gleda TV jer da nikada nije tražila da joj kupim...,

pa pošto sam svoja prava ostvarila,

nije red da ih sada ne koristim.

Ок...

Back