Победоносцев
Stara legenda
- Poruka
- 85.584
Baznija je opet tesko razocarala medjunarodne posmatrace i druga liberalno-leva smetala. Trinaest godina posle kraja rata, Baznija i dalje glasa po strogo etnickim linijama - pobednici na lokalnim izborima su HDZ, SDA i Dodikova SNSD.
Zasto u Bazniji ne mogu da zazive gradjanske opcije? Dokle ce Srbi insistirati da su Srbi, Hrvati da su Hrvati, umesto da svi zajedno budu Baznians? Odgovore ne znam, ali me ova situacija jako rastuzuje.
Dodik's Social Democrats (SNSD) are widely expected to confirm their dominance in Bosnia's Serb-run half of Republika Srpska.
"I believe it is clear what will be the peoples' choice, at least in (the Serb-run part of Bosnia) Republika Srpska. The party in power is much better than any competition," Nebojsa Radmanovic, SNSD member and Serb representative in Bosnia's presidency, told journalists.
The nationalist Muslim Party of Democratic Action (SDA) and Silajdzic's SBIH are likely to win in the mainly Muslim areas while the nationalist Croat parties -- the Croat Democratic Union (HDZ) and the HDZ 1990 -- are expected to share power in Croat-dominated municipalities.
Zasto u Bazniji ne mogu da zazive gradjanske opcije? Dokle ce Srbi insistirati da su Srbi, Hrvati da su Hrvati, umesto da svi zajedno budu Baznians? Odgovore ne znam, ali me ova situacija jako rastuzuje.