Gradjanska drzava Baznija

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
85.584
Baznija je opet tesko razocarala medjunarodne posmatrace i druga liberalno-leva smetala. Trinaest godina posle kraja rata, Baznija i dalje glasa po strogo etnickim linijama - pobednici na lokalnim izborima su HDZ, SDA i Dodikova SNSD.

Dodik's Social Democrats (SNSD) are widely expected to confirm their dominance in Bosnia's Serb-run half of Republika Srpska.

"I believe it is clear what will be the peoples' choice, at least in (the Serb-run part of Bosnia) Republika Srpska. The party in power is much better than any competition," Nebojsa Radmanovic, SNSD member and Serb representative in Bosnia's presidency, told journalists.

The nationalist Muslim Party of Democratic Action (SDA) and Silajdzic's SBIH are likely to win in the mainly Muslim areas while the nationalist Croat parties -- the Croat Democratic Union (HDZ) and the HDZ 1990 -- are expected to share power in Croat-dominated municipalities.

Zasto u Bazniji ne mogu da zazive gradjanske opcije? Dokle ce Srbi insistirati da su Srbi, Hrvati da su Hrvati, umesto da svi zajedno budu Baznians? Odgovore ne znam, ali me ova situacija jako rastuzuje.

A koja stranka u Bosni ima gradjansku opciju? Ako neko pomisli na SDP neka mi samo navede jednu jedinu razliku u programu u planovima uredjenja BiH ili bilo cega drugog izmedju SDP i SDA! Gradjanske stranke u BiH se poznaju po tome sto njeni lideri izgledaju malo lepse i ne otklanjaju bas svih pet namaza u toku dana. U Srpskoj je Dodik vazio za gradjansku opciju a sada je kazu postao "ćetnik" tako da ja ne znam da u ovoj zemlji "seljaka" postoje i gradjani i njihove stranke i iskreno se nadam da ih jos dugo nece biti...Ceda ipak izgleda prirodno staniste ima samo u Srbiji, u drugim zemljama ne opstaju tako retke biljke pa zato neka ga vama! ;)

..zato shto tamo ne zhive gradjani vec brdjani..a brdjani misle da su gradjani pitchke?

Junky :rotf:
i sta kazes seljaci se zdravo hrane, a gradjani se bodu u venu ;)
:ok:

@tema
...da, do juce su se klali, a danas ce Srbi i Hrvati da glasaju za Harisa "Hareta" Silajdzica ;) LOL ... tako nesto moze samo u Srbiji, da vas i dalje jasu "crnogorci" :P LOL

p.s. ne daj Boze da se Azem Vlasi politicki "aktivira", pa i on bi usao u Vladu Srbije :twisted:

Poslednja izmena:
Dodik je bio Evropejac kad je trebalo - onda kad su zapadnjaci terali Poplasena sa funkcije, recimo. Danas, ako je verovati ponosnim Bosnjanima, od njega nema veceg ћетника od Kupe do Vardara. Iskljucivo tu liniju i prodaje glasacima, i oni to odusevljeno prihvataju.

Nego, ja bih hteo da mi nekako pomognemo Bazniji da se pokrenu te zdrave snage i da se oformi jedna Druga Baznija.

Back