Gradiće se pravoslavna kapela na Petrovaradinskoj tvrđavi?

Nišvil? Zašto?
Ja sam baš razmišljao da koji put naiđem.
Pa samo jos imamo standard da kopiramo zapad i sa Egzitom i sa Nisvilom.

Moze da se nema za 'leba, ali mora da se slusa neka psihodelicna muzika, konkretno za Egzit. A za Nisvil, ja ne videh da iko u kuci toliko slusa dzez koliko ljudi idu iz pomodarsva tamo.

U redu filmski susreti, ali ovo ja bas malogradjanstina na kub, neki neostvareni kompleksi, nesto sto mi nije jasno...

A za Nisvil, ja ne videh da iko u kuci toliko slusa dzez koliko ljudi idu iz pomodarsva tamo.
Nevezano za temu, ali da dodam ovde, da kad je '78 dolazio Sarl Aznavur u Nis, to mu je bio jedini debakl u zivotu i u svetu, da je pevao pred skoro praznom dvoranom hale Cair, sto je bruka za Nislije.

Pa se pitam cija su to deca i unuci danas kad im nije bio dobar Sarl Aznavur (evropski i blizi), ali zato im je odjednom "dobar" dzez (americki i daleki)?

Pa samo jos imamo standard da kopiramo zapad i sa Egzitom i sa Nisvilom.

Moze da se nema za 'leba, ali mora da se slusa neka psihodelicna muzika, konkretno za Egzit. A za Nisvil, ja ne videh da iko u kuci toliko slusa dzez koliko ljudi idu iz pomodarsva tamo.

U redu filmski susreti, ali ovo ja bas malogradjanstina na kub, neki neostvareni kompleksi, nesto sto mi nije jasno...
Ja volim džez, bluz i tako još neke stvari. Ne iz pomodarstva, baš me briga da li je moderno.

Kod mene nije odjednom. Uvek sam voleo tu muziku, i pre nego što su se tokom devedesetih neki setili kako treba da budu veliki pravoslavci.
Nisu se "setili" nego je do tad vladao komunizam, i "aparatcici" su popreko gledali na svakog ko je isao u crkvu, pravili mu spletke, otezavali zivot a pre svega posao. To u gradovima, dok u selima nije bilo tako.

Od osemdesetih otkako je Tito umro, postalo je drugacije, s tim sto se od polovine osamdesetih vec pocelo ici u crkvu slobodno i po gradovima. Prema tome, niko se nije "setio" 90-tih, nego su ljudi bili oslobodjeni da ispovedaju svoju veru bez da im neko negde to "upisuje".

A za tebe nemam razloga da ne verujem kad vec tako kazes, ali izuzetak si. Svi danas koji idu na te dzez festivale tako kazu drugima, a licno znam da nije tako.

Nisu se "setili" nego je do tad vladao komunizam, i "aparatcici" su popreko gledali na svakog ko je isao u crkvu, pravili mu spletke, otezavali zivot a pre svega posao. To u gradovima, dok u selima nije bilo tako.

Od osemdesetih otkako je Tito umro, postalo je drugacije, s tim sto se od polovine osamdesetih vec pocelo ici u crkvu slobodno i po gradovima. Prema tome, niko se nije "setio" 90-tih, nego su ljudi bili oslobodjeni da ispovedaju svoju veru bez da im neko negde to "upisuje".

A za tebe nemam razloga da ne verujem kad vec tako kazes, ali izuzetak si. Svi danas koji idu na te dzez festivale tako kazu drugima, a licno znam da nije tako.
Moj otac je išao u crkvu redovno i niko mu nije pravio problem.
A džez scena je u doba komunizma bila jača nego sad.

Moj otac je išao u crkvu redovno i niko mu nije pravio problem.
A džez scena je u doba komunizma bila jača nego sad.
Pa oet ce biti da je bio neki izuzetak, narocito u prvom delu perioda komunizma. Kako je ovaj polako "odapinjao", tako se i pocelo vise ici u crkvu.

A za dzez ne znam, ne interesuje me, za mene je to pomodarstvo, u toj meri kao danas sto se "slusa".

Pa oet ce biti da je bio neki izuzetak, narocito u prvom delu perioda komunizma. Kako je ovaj polako "odapinjao", tako se i pocelo vise ici u crkvu.

A za dzez ne znam, ne interesuje me, za mene je to pomodarstvo, u toj meri kao danas sto se "slusa".
Ma nikome se nije branilo da ide u crkvu. Malo se na popove gledalo popreko prvih par godina posle rata i to je to.

Back