Grad koji je izgubio imidz

Nekada se ovaj grad zvao Beograd. Danas se zove Belgrade.

Gledam buseve koje su Japanci nama poklonili, na njima pise: DONATION FROM THE PEOPLE OF JAPAN
Japanci ne govore engleski, mi ne govorimo engleski. Natpis treba da bude na japanskom ili srpskom.
Neko nas jako pravi budalama, a mi u tome uzivamo.
Frizer otvorio HAIRCUT SYSTEM a pored njega BELGRADE SHOP na kome pise PET FRIENDLY.

Zato, Blajbi, bolje ispravi naslov, jer nije Beograd izgubio imidz nego je Belgrade fejkovao image.

Nekada se ovaj grad zvao Beograd. Danas se zove Belgrade.

Gledam buseve koje su Japanci nama poklonili, na njima pise: DONATION FROM THE PEOPLE OF JAPAN
Japanci ne govore engleski, mi ne govorimo engleski. Natpis treba da bude na japanskom ili srpskom.
Neko nas jako pravi budalama, a mi u tome uzivamo.
Frizer otvorio HAIRCUT SYSTEM a pored njega BELGRADE SHOP na kome pise PET FRIENDLY.

Zato, Blajbi, bolje ispravi naslov, jer nije Beograd izgubio imidz nego je Belgrade fejkovao image.
Kada je izasla vest u Blicu da je neka stranka postavila spisak srpskih reci (nije gej nego ***** itd.), ovde su pljustale poruke kako su to fasisti...
Problem je sto se Srbiji, kroz propagandu, namece misljenje da je nacionalizam losa stvar. I tako kada se neko pocne da se bori za sopstveni jezik, biva oznacen kao fasista/nacionalista.

Kada je izasla vest u Blicu da je neka stranka postavila spisak srpskih reci (nije gej nego ***** itd.), ovde su pljustale poruke kako su to fasisti...
Problem je sto se Srbiji, kroz propagandu, namece misljenje da je nacionalizam losa stvar. I tako kada se neko pocne da se bori za sopstveni jezik, biva oznacen kao fasista/nacionalista.

To je zato sto se kod Srba mesa normalni i nenormalni nacionalizam.

Okupirali su ga neki strani ljudi, bez kuture i obrazovanja...Divlji su polako potiskivali pitome....vukohebina...

98150633546628840b2e94639833328_extreme.jpg

57732_beograd-zagadjenje01-alo-aleksandar-stankovic_f.jpg

web_saob_guzv.jpg

To se cesto desava sa metropolama u nerazvijenim zemljama. Ljudi iz ruralnih krajeva sele se u grad i umesto da se privikavaju na urbani nacin zivota desava se suprotno - grad se pretvara u selendru. Nemoj se zacuditi kad uskoro vidis kola sa magarcima u centru ili kokos u stambenim zgradama.
Nisam videla kola s magarcima, ali sam u Tosinom bunaru videla dva konja kako pasu, vezani tik uz ulicu.

Nemam nista protiv drugacijih naglasaka, ali imam protiv primitivizma svake vrste.
Medjutim, nisu nama dosljaci upropastili grad, nista bolji nismo od njih.
Prljavi smo, bahati, ne postujemo nikakav red, pa ni onaj kucni u zgradama.
Ali, sve to moze da resi komunalna inspekcija i stroge kazne

Vi se izgleda niste naputovali. U Italiji je ista situacija: prljavština, deponije pored puta, gužve u saobraćaju, nepoštovanje saobraćajnih propisa, dobacivanje na ulici, korumpirana vlast u sprezi sa mafijom...možda mislite da prosečan Englez sedi u parku i čita Lorda Tenisona...jok brate, oduševljava se time kako je neka starleta opsovala drugu u "The Sun"-u...što se Njujorka tiče, izađi iz Menhetna i videćeš zgrade i kuće u raspadu, gomile đubreta, policijsko iživljavanje, gomile beskućnika, isto kao u Parizu...mnogo serete u sopstveno dvorište...

Pozdrav momci i momke iz susjedstva, regao sam se da malo naučim 2-3 o BGu, gradu o kojemu već 10-15 godina slušam i čitam i gledam razne priče a neki dan sam se vratio sa prve posjete. Malo je crnjak čitat ovo šta pišete jer ispada da je BG bio bolji prije. Ja prije nisam bio, ali ovo šta sam vidio u tjedan dana me oduševilo. Ne postoji idealan grad, ali postoje gradovi sa i bez šmeka, kako se to kaže. I ovdje često čujem priče o došljacima, i kad sam živio u Zagrebu sam slušao priče o dotepencima...ali svi su od nekud došli, pa nisu "pravi Beograđani" pali sa Marsa ravno na Terazije, i oni su se od nekud dovukli u grad. Bitno je samo kakav si u tom gradu. O tome baš i ne mogu sudit kad ne živim tamo. Vraćam se prvom prilikom ove zime, u grad bez imidža :D

Pozdrav momci i momke iz susjedstva, regao sam se da malo naučim 2-3 o BGu, gradu o kojemu već 10-15 godina slušam i čitam i gledam razne priče a neki dan sam se vratio sa prve posjete. Malo je crnjak čitat ovo šta pišete jer ispada da je BG bio bolji prije. Ja prije nisam bio, ali ovo šta sam vidio u tjedan dana me oduševilo. Ne postoji idealan grad, ali postoje gradovi sa i bez šmeka, kako se to kaže. I ovdje često čujem priče o došljacima, i kad sam živio u Zagrebu sam slušao priče o dotepencima...ali svi su od nekud došli, pa nisu "pravi Beograđani" pali sa Marsa ravno na Terazije, i oni su se od nekud dovukli u grad. Bitno je samo kakav si u tom gradu. O tome baš i ne mogu sudit kad ne živim tamo. Vraćam se prvom prilikom ove zime, u grad bez imidža :D

Напиши шта ти се допало а шта не. Иначе, Ријека је диван град.

@elektrika evo danas sam sredio kojih 200 fotki iz BGa koje ću stavit na svoj web...neću se odjednom jer niko normalan neće gledat 200 slika u šutu plus tekst. Tekst ću napisat sutra već sam ionako previše odgađao da sjednem i napišem dojmove, moram brzo da ne ispari :D

Slažem se Petar, ne volim ni ja kad ljudi idu previše u nostalgiju. Svako vrijeme ima svoj duh i teško da se može odglumit duh vremena koji je prošao ili prisilno zadržat sadašnji.

Lep je Beograd to je grad koji ima dusu i nije tacno da je sve lose i cno-belo ima tu i colora.Posebno mi se svidja Vracar (Hram Svetog Save), Kalimegdan, Ada Ciganlija,Zooloski vrt ima toga jos dosta.
Treba poraditi malo na cistoci i pokazati licnu kulturu to vazi za sve nas, licno sam iznenadjen kolio se poradilo na smestaju.Proveo sam dva dana u Beogradu u aprtmanu http://www.beo-apartmani.com/apartmani/lux-2.html
higijena je na nivou sto moze samo da raduje.Splavovi su posebna prica, mozda bi bilo dobro da grad Beograd izgradi jos bar dva splava koji ce prosiriti ponudu i biti stvarno nesta delux.

Back