Govoriti o sebi u trecem licu.

Desi mi se nekad ali onda uvidim koliko to nema smisla sa vec nekom usvojenom gramatikom i obracanjem ljudima naokolo... Mislim da je to vise psiholoski momenat kad bih se najradije izmakla i svakom obracala sa Vi i sebe neutralisala sa On ili Ona; Ipak, kazem, ne dozvoljava mi da to radim samo to sto mi usvojena pravila obesmisljavaju cilj. Uvek mogu persirati, ali ne mogu sebe nazivati sa On/Ona, ma koliko poeticno bilo izazovnije.
Razumem vas, @DavidB92/BackUp , ali ipak, nemojmo ici u krajnosti do te mere da nas osim samih nas vise niko ne razume. :)
Totalno privlacno, bas onako... ali ipak ne radim to.
Mozda pisanje?
Pisana rec sve pretrpi, a moze i da se desi da ste nadareni za to!

Poslednja izmena:
Desi mi se nekad ali onda uvidim koliko to nema smisla sa vec nekom usvojenom gramatikom i obracanjem ljudima naokolo... Mislim da je to vise psiholoski momenat kad bih se najradije izmakla i svakom obracala sa Vi i sebe neutralisala sa On ili Ona; Ipak, kazem, ne dozvoljava mi da to radim samo to sto mi usvojena pravila obesmisljavaju cilj. Uvek mogu persirati, ali ne mogu sebe nazivati sa On/Ona, ma koliko poeticno bilo izazovnije.
Razumem te, @DavidB92/BackUp , ali ipak, nemojmo ici u krajnosti do te mere da nas niko osim samih sebe ne razume. :)
pa ni on sam ne zna zasto to cini.

Cekaj je l' tebi neko mrda kavez ? Ne znam koja poenta za tolikim spamovanjem,ako vidis da ti nisam odgovorio,zasto onda i dalje pokusavas doci do mene. Da mozda ne zelis moj dres?
Pa ti pizdis, ne pizdim ja.
Osim toga nisam se tebi ni obratio nego njoj.
Ako znas zasto to radis, onda te je sramota da kazes.

Znaci da to nije dobro za tebe sto radis.

Dobronameran savet...a ti pazi sta radis za svoje dobro.To ti nije na korist.

Pa ti pizdis, ne pizdim ja.
Osim toga nisam se tebi ni obratio nego njoj.
Ako znas zasto to radis, onda te je sramota da kazes.

Znaci da to nije dobro za tebe sto radis.

Dobronameran savet...a ti pazi sta radis za svoje dobro.To ti nije na korist.

Ti njoj pises o meni,a svakako to ja vidim... Je l' uredu da ja napisem ' @Indigo3 ovaj Milan idiot' ?
To sto ja volim da velicam sebe i svoje ime to je moj problem. Volim da kazem 'David je najbolji covek na Zemlji', 'Da nema Davida ne bi bilo zivota na Zemlji'
I malo manje trazi mane u ljudima,jer tako samo govoris lose o sebi.

Ne, nemojte praviti sukob tamo gde mu mesta nema. Svako ima svoj stil pisanja, ali se razlikuje svrha. Pisati u svrhu komunikacije zahteva licnost ma koliko se licnosti skrivale iza reci. Pisanje u svrhu lepe knjizevnosti je vec nesto drugo, ali vi tada ne biste vas sadrzaj objavljivali tako olako.
Kada se licnost izrazava, ona ce pisati u prvom licu. Eventualno ce se zauzeti za trece lice, mada to nije cest slucaj.
''Moja sestricina misli da je tako i tako...''... vidite, vec se krivi iskaz, i vec je ne verovati u njegovu validnost. Trece lice moze da vam umanji iskrenost i pozove citaoca na pitanja koja inace ne bi nikada postavio. Pritom, nece svaki citalac da pita, vecina ce zakljuciti u sebi i proci dalje.

Ti njoj pises o meni,a svakako to ja vidim... Je l' uredu da ja napisem ' @Indigo3 ovaj Milan idiot' ?
To sto ja volim da velicam sebe i svoje ime to je moj problem. Volim da kazem 'David je najbolji covek na Zemlji', 'Da nema Davida ne bi bilo zivota na Zemlji'
I malo manje trazi mane u ljudima,jer tako samo govoris lose o sebi.
Pisem joj o tebi da ne dovede sebe u zabludu,kao sto si ti sebe.
Nemas razloga da se ljutis,jer pokusavam da te izvadim iz gowana u koja se uvaljujes.
Gordost je veoma opasna i vodi pravo u pakao.Veoma opasna.
Cuvaj se gordosti. Dobro je se cuvaj.
Nista gore u zivotu ne moze da te sjebe kao gordost.
Ne hvataj se za to uze nego moli Boga da te cuva od gordosti.

Uci od Habiba Nurmagamedova. Obrati paznju na svakom mecu kad kaze: Ne ja,nego Bog.
Kao i Fedor koji se istice skromnoscu,sto je sigurno tajna njegovog uspeha.
Ne mozes da nosis krst i tako da se ponasas,jer je to ono sto je potpuno suprotno.

Poslednja izmena:
Ne, nemojte praviti sukob tamo gde mu mesta nema. Svako ima svoj stil pisanja, ali se razlikuje svrha. Pisati u svrhu komunikacije zahteva licnost ma koliko se licnosti skrivale iza reci. Pisanje u svrhu lepe knjizevnosti je vec nesto drugo, ali vi tada ne biste vas sadrzaj objavljivali tako olako.
Kada se licnost izrazava, ona ce pisati u prvom licu. Eventualno ce se zauzeti za trece lice, mada to nije cest slucaj.
''Moja sestricina misli da je tako i tako...''... vidite, vec se krivi iskaz, i vec je ne verovati u njegovu validnost. Trece lice moze da vam umanji iskrenost i pozove citaoca na pitanja koja inace ne bi nikada postavio. Pritom, nece svaki citalac da pita, vecina ce zakljuciti u sebi i proci dalje.
Nema to veze sa ovim.

Pisem joj o tebi da ne dovede sebe u zabludu,kao sto si ti sebe.
Nemas razloga da se ljutis,jer pokusavam da te izvadim iz gowana u koja se uvaljujes.
Gordost je veoma opasna i vodi pravo u pakao.Veoma opasna.
Cuvaj se gordosti. Dobro je se cuvaj.
Nista gore u zivotu ne moze da te sjebe kao gordost.
Ne hvataj se za to uze nego moli Boga da te cuva od gordosti.

Uci od Habiba Nurmagamedova. Obrati paznju na svakom mecu kad kaze: Ne ja,nego Bog.

Moj je problem ako ja volim sebe,dosta mi se puta to pokazalo kao dobro. Koliko mozemo primetiti nekadasnji autoriteti su takodje kad govore od sebi,govore u trecem licu,samo kako bi spomenuli svoje ime. Danas imamo to sa Zlatanom Ibrahovicem...

Moj je problem ako ja volim sebe,dosta mi se puta to pokazalo kao dobro. Koliko mozemo primetiti nekadasnji autoriteti su takodje kad govore od sebi,govore u trecem licu,samo kako bi spomenuli svoje ime. Danas imamo to sa Zlatanom Ibrahovicem...
Bolest ego manijaka je rasprostranjena u svetu i veoma opasna.
Valja voleti sebe ali nista vise od drugih;Ne zadovoljavati se sobom, jer je to mentalna mastrurbacija - narcisoizam , sto je gadna bolest.
Uvek i uvek treba Boga stavljati u prvi plan i samo Boga;...a mi smo nista bez Njega.
Uci o tome u Novom Zavetu i od Svetih Otaca.
To je jedna od nacelnih stvari.
Cuvaj se gordosti jer je to teren na kojem su padali i andjeli a kamoli jedan Ibrahimovic.
Ovo ti govorim jer ti zelim dobro.
Cuvaj se gordosti, slavoljublja, jer se coveku lako na to prevariti.

Pa, ok, ali ovo ovde i nije vase licno ime nego samo nickname tako da ne znam koje zadovoljstvo dozivljavate osim ako to nije zadovoljstvo za to sto je vas imaginarni lik ''DavidBD2/BackUp'' popularan. U tom slucaju je sasvim opravdano koriscenje 3.lica jer onda vi govorite u ime nekog ko je imaginaran, i koji je ja vasa kreacija, a ne osoba koja ste u stvarnom zivotu?

Pa, ok, ali ovo ovde i nije vase licno ime nego samo nickname tako da ne znam koje zadovoljstvo dozivljavate osim ako to nije zadovoljstvo za to sto je vas imaginarni lik ''DavidBD2/BackUp'' popularan. U tom slucaju je sasvim opravdano koriscenje 3.lica jer onda vi govorite u ime nekog ko je imaginaran, i koji je ja vasa kreacija, a ne osoba koja ste u stvarnom zivotu?

Zovem se pravo David,tako da svakako mislim na sebe...

Back