- Poruka
- 1.160
Pokusavam svakog trenutka govoriti o sebi u trecem licu,volim to?
A vi?
A vi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cemu?Pokusavam svakog trenutka govoriti o sebi u trecem licu,volim to?
A vi?
Ali nije sve na korist.Davidu je dopusteno sve.
Ali nije sve na korist.
Cemu ciniti nesto sto nema nikakvog valjanog smisla?Volim da cujem kako mi spominju ime,pa nekad to pokusam i sam isvesti,tako sto o sebi govorim u trecem licu.
Probaj ti.
Cemu ciniti nesto sto nema nikakvog valjanog smisla?
Mozes li sebi da odgovoris - cemu to?Samo probaj.
pa ni on sam ne zna zasto to cini.Desi mi se nekad ali onda uvidim koliko to nema smisla sa vec nekom usvojenom gramatikom i obracanjem ljudima naokolo... Mislim da je to vise psiholoski momenat kad bih se najradije izmakla i svakom obracala sa Vi i sebe neutralisala sa On ili Ona; Ipak, kazem, ne dozvoljava mi da to radim samo to sto mi usvojena pravila obesmisljavaju cilj. Uvek mogu persirati, ali ne mogu sebe nazivati sa On/Ona, ma koliko poeticno bilo izazovnije.
Razumem te, @DavidB92/BackUp , ali ipak, nemojmo ici u krajnosti do te mere da nas niko osim samih sebe ne razume.![]()
pa ni on sam ne zna zasto to cini.
Pa ti pizdis, ne pizdim ja.Cekaj je l' tebi neko mrda kavez ? Ne znam koja poenta za tolikim spamovanjem,ako vidis da ti nisam odgovorio,zasto onda i dalje pokusavas doci do mene. Da mozda ne zelis moj dres?
To uopste nije dobro ciniti.@Milan od Gruze, u redu... Javila sam se da stavim do znanja da nije jedinstvena pojava i kako bi to bilo lepo iskoristiti.
Pa ti pizdis, ne pizdim ja.
Osim toga nisam se tebi ni obratio nego njoj.
Ako znas zasto to radis, onda te je sramota da kazes.
Znaci da to nije dobro za tebe sto radis.
Dobronameran savet...a ti pazi sta radis za svoje dobro.To ti nije na korist.
Pisem joj o tebi da ne dovede sebe u zabludu,kao sto si ti sebe.Ti njoj pises o meni,a svakako to ja vidim... Je l' uredu da ja napisem ' @Indigo3 ovaj Milan idiot' ?
To sto ja volim da velicam sebe i svoje ime to je moj problem. Volim da kazem 'David je najbolji covek na Zemlji', 'Da nema Davida ne bi bilo zivota na Zemlji'
I malo manje trazi mane u ljudima,jer tako samo govoris lose o sebi.
Nema to veze sa ovim.Ne, nemojte praviti sukob tamo gde mu mesta nema. Svako ima svoj stil pisanja, ali se razlikuje svrha. Pisati u svrhu komunikacije zahteva licnost ma koliko se licnosti skrivale iza reci. Pisanje u svrhu lepe knjizevnosti je vec nesto drugo, ali vi tada ne biste vas sadrzaj objavljivali tako olako.
Kada se licnost izrazava, ona ce pisati u prvom licu. Eventualno ce se zauzeti za trece lice, mada to nije cest slucaj.
''Moja sestricina misli da je tako i tako...''... vidite, vec se krivi iskaz, i vec je ne verovati u njegovu validnost. Trece lice moze da vam umanji iskrenost i pozove citaoca na pitanja koja inace ne bi nikada postavio. Pritom, nece svaki citalac da pita, vecina ce zakljuciti u sebi i proci dalje.
Pisem joj o tebi da ne dovede sebe u zabludu,kao sto si ti sebe.
Nemas razloga da se ljutis,jer pokusavam da te izvadim iz gowana u koja se uvaljujes.
Gordost je veoma opasna i vodi pravo u pakao.Veoma opasna.
Cuvaj se gordosti. Dobro je se cuvaj.
Nista gore u zivotu ne moze da te sjebe kao gordost.
Ne hvataj se za to uze nego moli Boga da te cuva od gordosti.
Uci od Habiba Nurmagamedova. Obrati paznju na svakom mecu kad kaze: Ne ja,nego Bog.
Bolest ego manijaka je rasprostranjena u svetu i veoma opasna.Moj je problem ako ja volim sebe,dosta mi se puta to pokazalo kao dobro. Koliko mozemo primetiti nekadasnji autoriteti su takodje kad govore od sebi,govore u trecem licu,samo kako bi spomenuli svoje ime. Danas imamo to sa Zlatanom Ibrahovicem...
Pa, ok, ali ovo ovde i nije vase licno ime nego samo nickname tako da ne znam koje zadovoljstvo dozivljavate osim ako to nije zadovoljstvo za to sto je vas imaginarni lik ''DavidBD2/BackUp'' popularan. U tom slucaju je sasvim opravdano koriscenje 3.lica jer onda vi govorite u ime nekog ko je imaginaran, i koji je ja vasa kreacija, a ne osoba koja ste u stvarnom zivotu?
Interesantno je i uputno procitati sta o tome kazu strucnjaci...
https://www.dnevno.hr/sport/nogomet...oidni-i-skromnih-mentalnih-sposobnosti-61503/
Laku noc!Sta ti mislis jesam li ja toliko dragocen? Ja mislim da jesam, sve ljude smatram manje vrednim od sebe. Uvek sam na desetom spratu dok su svi ostali jedva na trecem.