Govor i kako razlikovati poštenu osobu od lažne?

Govor može reći više o osobi nego izgled i ponašanje – Kako razlikovati poštenu osobu od lažne?

Da li je to u virtualnom svijetu uopšte moguće ?

Šta mislite ?
Зависи колико је неко вешт у процењивању, интуитиван. Битан је и фактор времена, да некога иоле упознаш.

Govor može reći više o osobi nego izgled i ponašanje – Kako razlikovati poštenu osobu od lažne?

Da li je to u virtualnom svijetu uopšte moguće ?

Šta mislite ?
To mogu samo uživo. Nikog npr. ovde nisam pratila u post tako dugo da bih imala ideju da li nose masku ili su to što čitam mestimično. Offline mi je važno da sam uz ljude koje sam procenila za kvalitetne. Prema njima moram i hoću biti što bolji čovek, i to ih izdiže iz mase ljudi do čijeg mi je mišljenja, a vala i njihovih poštenja, vrlo malo stalo. Pazim svuda na svoje ponašanje, ali posebno pazim da te koji su prema meni nastupili otvoreno i kao pravi nekako, ma i slučajno ne izigram.

И маска се осети код неког, није нужно лоша, јер је маска (јунговска персона) заштита. Неко види, осети и испод маске. Свакако да је компонента уживо потребна да би се заокружио неки утисак о особи.
Konačno je stvar odluke i opredeljenja kakvi ćemo biti prema ljudima oko sebe, a njihovo je da nam daju prilike da se pokažemo kakvi smo.
Nemarna ili smotana osoba može biti poštena i iskrena, ali nanosi štetu isto kao da je neki šljam od čoveka. "Glava u oblacima", anđeo koji seje nered.
Nekad se zabavljam disbalansom samih reči"ispravno", "pošteno (za koga?)", "iskreno(iz čije perspektive?", kao i kad nenamerno
zeznemo nešto, pa "izvini", ma koliko iskreno, ne znači Bog zna šta. Dakle, mogu da pazim da ne ispadnem nepoštena/kriva/neiskrena, ali ne mogu za sebe nikako tvrditi da sam 100% tih superlativnih osobina.

Back