Droid
Legenda
- Poruka
- 51.843
Pomozite mi ne znam kako da spremim gotovo jelo u mikrotalasnoj. One konzerve... Koliko stepeni i da li smem uopste to da radim?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U dobro da sam sacekao odgovor!! A koliko se to i na koliko stepeni namesti u mikro??
jednom sam kuvao virsle i raspale se al nisu pukle.. a jednom belo meso pilece i ono mi isprskalo celu pecku
Mikrotalasna je nevidjeno sranje..eventualno se nesto podgreje al se sasushi i totalno drugi ukus
Ма да, јако је здраво кад храну спржимо на 600 степени.
Не остане ту ништа од витамина, протеина, минерала...
Само по некад је корисна, рецимо мени је за кафу супер. Убацим воду и млеко и загрејем за нес.
Али користити је свакодневно у исхрани је веома штетно.
п.с. и те инстант варијанте су штетне, препуне конзерванаса![]()
Да, само велика је разлика кад подгреваш на рингли при чему храна достигне максималних 100 степени и кад је убациш у микроталасну у којој се развија и по 500-600 па чак и 700 степени.![]()
Никада нисам укључила микроталасну, ните је има у кући.
Пре 5 г чак сам је добила у неком маркету на наградној игри за Н годину, али сам је поклонила једном ресторану..
Ужасан је начин на који се већина људи храни,
Замрзивач, микроталасна, дубоко уље..
И после се питамо зашто је гастритис и карцином дебелог црева у порасту..
Ja sve sto podgrejem ima fenomenalan ukus.
Jeste. AL mozes i mikro da podesis na 100 c![]()
Да, само велика је разлика кад подгреваш на рингли при чему храна достигне максималних 100 степени и кад је убациш у микроталасну у којој се развија и по 500-600 па чак и 700 степени.![]()
Ja bih rekla da si ti to pobrkala sa vatima
Znaš šta je 700 stepeni?
Znaš šta je onih klasičnih 200 stepeni u klasičnoj rerni, pa kad otvoriš, izmakneš se da te ne oprži talas vrelog vazduha koji pokulja iz nje. E, sad zamisli 700 stepeni, bilo kao temepraturu vazduha u rerni, bilo kao temperaturu namirnice. Aluminijum se topi tu negde, ne sećam se tačno.
Možemo da pogledamo specifikacije aparata na netu, ali ja ne verujem da temperatura hrane ide preko 200tak stepeni, i to pri dužem kuvanju. Sam vazduh u mikrotalasnoj je značajno manje temperature, jer mikrotalasna izaziva grejanje unutar same namirnice, pokretanjem molekula vode, tj. namirnica kuva samu sebe, a ne spoljnim izvorima toplote. Ali, opet, ta razlika ne može biti toliko drastična u tako malom prostoru.
Da, baš tako, u pitanju je snaga u vatima (W), da je u stepenima, 700 stepeni bi ipak bilo previše, od hrane ne bi ostalo ništaMikrotalasnu koristim samo za podgrevanje već spremljene hrane, da skuvam čaj ili podgrejem mleko i ponekad za razmrzavanje mesa.Kao što je neko gore napisao, u mikrotalasnu se ne sme staviti metalno posuđe, ali plastika može, ustvari to je baš plastika prilagođena mikrotalasnoj, mislim da je u pitanju polipropilen visoke gustine.
Čak mi se čini da je u uputstvu posebno naznačeno da se vodi računa o neravnomernom kuvanju (spolja hladnije nego unutra), u smislu da bakterije koje bi trebalo termičkom obradom potamaniti "prežive" na površini namirnice. Onda je vrlo moguće da je temperatura značajno niža od ove moje proceneKad se kaže da nije zdrava, uglavnom se misli na to i na prisustvo mikrotalasnog zračenja. Zato se i preporučuje najpre za podgrevanje, znači, kad je hrana već termički adekvatno obrađena.
Eo ubaci virsle na par min u mikrotalasnu i skuvaj na ringli pa javi razliku kakav je ukus i miris