Gotova hrana po supermarketima - spas ili prokletstvo

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
63.296
Primetio sam (a verovatno i vi) da se u poslednjih par godina po svim supermarketima, pa čak i po manjim radnjama i pekarama, pojavljuju sekcije sa gotovom domaćom hranom - od kuvanih jela (pasulj, pirinač, grašak, krompir), razne vrste pečenog mesa, salate, praktično sve ono što čini jedan potpun obrok.

Da li kupujete te stvari ili ste ipak pre za domaće kuvanje? Šta mislite o tome generalno? Koliko je to zdrava ideja?

FokusGotovaJela-400x340.jpg

Jedino mesto gde je meni ta domaća pravljena hrana zaista super je čačanski KMN u Milenijumu, oni stvarno prave skoro sve za medalju, iako imam grižu savesti da je sve malo kaloričnije i masnije nego što bih ja pravio, ali eto, to mu daje valjda taj izvanredni ukus.

Druga stvar koju bih preporučio su domaće roštiljske kobaje u Aromi, ali ona Aroma na Obilićevom vencu je propala, i sad je nema nigde u blizini da mi odgovara. A ovo po Maksijima stvarno ne mogu, probao sam par puta, i nikad nisam bio nešto oduševljen.

Hvala @Lorelajn za ideju za pilence.

Moja inspiracija za kupovinu te vrste jeste bio posao + sama sam zivela a ne jede mi se isto 5 dana kada skuvam a ne umem da skuvam za 1 dan za 1 osobu...neko ko radi 8h+ put, spremanje na posao 3-4h + posao kuci uvece ili obaveze...nije mi padalo na pamet da kuvam...samo vikendom...

na taj nacin moze da se jede kuvano, uvek raznovrsno bez da se trosi vreme i pare na restorane...
ne znam kako da vam opisem ali tamo u nekom ogromnom marketu to je bilo ludilo od izbora...po 10 supa, 50 glavnih jela, peceno, kuvano...salata 10 vrsta...deserta 20 vrsta...sve prilicno jeftino i uglavnom zaista ukusno...

peceno pile sam probala i u Rodi, ne svidja mi se...kupujem ga samo u tom jednom Univeru, nikada me do sada nije razocao...kuci nema sanse da ga spremim tako...tamo se pece to satima, vrti...meni je ekstra i toplo a i kada se ohladi, ne bude osuseno...vec socno i ukusno :ok:

Da li kupujete te stvari ili ste ipak pre za domaće kuvanje? Šta mislite o tome generalno? Koliko je to zdrava ideja?
Nije loša, obično kupujem u Skroz Dobroj. Maxi mi je bio bljak, ali možda je sada bolji
Videću kakvi su Univer i Super Vero. U mom naselju ima par malih radnji/restorana koje prodaju kuvano.
I primetio sam da su sve jeftiniji i jeftiniji ovi novi koji otvaraju. Konkurencija počinje i tu da se stvara izgleda.
Inače u Skroz Dobroj u blizini mene uvek postoji red za kupovinu gotovih jela isti kao za pekarske proizvode.
Više ipak volim ja da kuvam i da trpam hranu u zamrzivač, ali nije loša opcija ofc.

Пар пута узео, заиста вам кажем, ако се мора и нема избора, купите.
Ако имате избор, реално, та готова јела нису ни принети домаћој кухињи.
Иначе, не спремају се та јела ни ту у објекту, нити их спремају запослени у трговинском ланцу. Ради се о кетерингу на мало већем (квантитативном) нивоу.

Пар пута узео, заиста вам кажем, ако се мора и нема избора, купите.
Ако имате избор, реално, та готова јела нису ни принети домаћој кухињи.
Иначе, не спремају се та јела ни ту у објекту, нити их спремају запослени у трговинском ланцу. Ради се о кетерингу на мало већем (квантитативном) нивоу.
E to.

Samo ko mora neka uzima ...

Jedino mesto gde je meni ta domaća pravljena hrana zaista super je čačanski KMN u Milenijumu
da, oni su odlicni.
fini su i oni u pasazu kod uprave grada. nije neko mesto vizuelno ali je dobra hrana.

u maxiju uzimam karadjordjevu, moram priznati da me je iznenadila, bolja je nego sto sam ocekivao.

inace po mom misljenju idea ima bolju kuhinju od maxija, lazanje su im super kao i peceni krompir.

koristim ponekad prodavnice za gotovu hranu kad sam u zurbi ili nemam vremena da sam pripremim.

Uzmi i sam sebi spremaj , lako je kukati ...
Mene su okolnosti naterale da naucim i da kuvam , ne moze samo devojka da mi kuva , mogu nekad i ja ...
Pa kad nemam vremena.
Vec si kada one pizze dr. Oettker budu na 50% snizenja kupim jedno 40 komada, lasagne isto tako.

Jednom sam tu na forumu stavio sliku zamrzivaca s 50 pizza, pitala me neka forumasica - sinko, jedes li ti sta kasikom?

Uglavnom, kada starcima odem najedem se, ili ih pitam da mi nakuvaju pun lonac sarme i sl.

Da imam vise para zvao bi cesce dostavu, ali postali su bezobrazno skupi.

Pa kad nemam vremena.
Vec si kada one pizze dr. Oettker budu na 50% snizenja kupim jedno 40 komada, lasagne isto tako.

Jednom sam tu na forumu stavio sliku zamrzivaca s 50 pizza, pitala me neka forumasica - sinko, jedes li ti sta kasikom?

Uglavnom, kada starcima odem najedem se, ili ih pitam da mi nakuvaju pun lonac sarme i sl.
Pa moj macak se bolje hrani od tebe ... evo pokusao sam da mu dam neke nadrkane granule sa vitaminima i nece ... samo meso , samo gulas ... ponekad i bele bubrege mu spremim ... kada zabije njusku , ne zna kada je dosta.
Sve macke u reonu prca.

Ne ozb , to sto kazes da nemas vremena to je glup izgovor ... tako sam i ja mislio , za hranu kuvanu uvek se nadje vreme.

Back