Gothic/Darkwave/EBM/Industrial

nesons:
a sta je Dark Gotihc ?

jel znas ko je Vincent Price?

diarypic1.jpg

prajs prajs nego sta :D
nego, nije on rodonacelnik samog pravca, on je samo povezivan sa pravcem unutar filmske industrije. rodonacelnik pravca se ne zna, ali neki navode bauhaus, sisters of mercy i ostalu bagru, kao i prva izdanja industrial records-a kao glavne krivce za ovo "mracno" rasulo danas :D
inace, dark je stavljeno reklame radi :)
ako moze psychedelic trance da se nazove tako (iako, po meni, nije nimalo psihodelican), mogu i ja da nazovem svoj najt mrachnim iako ga ne smatram nimalo mrachnim..
nece biti mrachno, nece se piti krv, bice najnormalnija zurka sa muzikom koja ce ici od post-rocka, preko klubskog ebm-a do agresivnijeg industriala.
gothic podkultura je okarakterisana kao mrachna, bez nekih velikih oslonaca za to u stvarnosti. jedino sto je izolovana od mainstream sistema vrednosti... i ima malo drugaciji osecaj za estetiku od drugih podkultura... svejedno, "normalnost" je i tako stvar konvencije...

kapiram da je Price bio prvi i to jos kasnih 50tih i ranih 60 tih a da to nije ni znao. odnosno, nije ni znao da je stvorio sledbenike u okviru hot rod likova tog doba ( Rat Fink, Ed Roth, Von Dutch ) koji su bili pre svega dizajneri i likovnjaci a uspeli su da oslikaju ono sto je on glumom hteo da kaze... sve sto se danas smatra pocetcima je doslo mnogo kasnije i na osnovu ovih uticaja..... Pogledaj neki njegov film ( ako mozes "Raven" iz 59 sa mladim jackom nichlsonom ) ili bilo koju njegovu ekranizaciju edgara alana poa i sve ce ti biti jasno.....

p.s. respect, veoma mi je drago sto ljudi znaju za pricea, jedan od mojih heroja iz detinjstva... :wink:

Back