Gospodin Darsi

gost 151384

Elita
Poruka
22.756
E danas sam po stoti jubilarni put gledala film Gordost i predrasude:D...koliko sam knjigu puta procitala vise ni sama ne znam:heart:...neka romanticna dusica u meni to voli:heart:
Kad se pojavi Darsi obuzme me taj divni romanticni trenutak svih mojih ljubavi...preplavi me taj divni nezni osecaj...ukradenih pogleda drzanja za ruku, pitanja da li me voli....
...........vratim se daleko u mladost....i nekad pozelim da to tretpanje i tremu u stomaku ponovo osetim...ali jos nisu smislili tu vremensku masinu da mogu da se vratim nekoliko decenija unazad i to ponovo osetim....ne...ne msilim da s eljudi ne mogu zaljubiti i sad....vec nista ne moze da zameni to prvo drhtanje srca kad imas 15 16 godina...
Da li ste imali priliku da budete sa tako nekim Darsijem.....koga prvo niste podnosile a posle se zaljubile....moja velika ljubav se upravo tako i desila...prvo me je uzasno nervirao...a posle :heart::heart::heart::heart:
ili sam samo romanticna sad posle filma...sta god....mastate li o nekom Darsiju....imate li sta reci na ovu temu?:D

Ne uporedjujem zivotna doba...svaki je lep na svoj nacin...nisam nostalgicna, ni posebno romanticna..u sustini romantika je za mene sve ono sto po nekoj trenutnoj definiciji mozda nije romantika....
Nisam imala Darsija...jos kao mladja nisam se zaljubivala slepo, lako i uvek sam umela uvideti razliku izmedju zaljubljenosti i osecanja koja bi mogla voditi u nesto vise.....bila sam poprilicno ozbiljna i kao dete kad su bile moje emocije i emocije drugih u pitanju...
Ne ceznem za zaljubljivanjima iz tog doba...zrelo zaljubljivanje mi se vise svidja iz prostog razloga sto sam poprilicno prakticna..ne volim komplikovane, isprazne zaljubljenosti, ljubavi...a zmarci, treptanja u stomaku i sve sto ide uz to je moguce osetiti cak i snaznijom jacinom nego u teen dobu....

Detinjstvo, tinejdzerski dani su bili divni...intenzivno sam ih zivela svaki dan i jednostavno nemam potrebu da ih ponovo podozivljavam..

Hmmm, a meni knjiga, gorepomenuta, stoji već par godina na polici, i sve je nešto zaobilazim. Ne znam zašto. Jednom sam uzela da je čitam, izvukla je sa police... i vratim, a umesto nje uzmem Čarobni breg. ( Nema veze sa temom, al' moram spomenuti - sjajno delo! )
Heh, 'aj prvo da pročitam, pa da komentarišem Darsija ;)

E danas sam po stoti jubilarni put gledala film Gordost i predrasude:D...koliko sam knjigu puta procitala vise ni sama ne znam:heart:...neka romanticna dusica u meni to voli:heart:
Kad se pojavi Darsi obuzme me taj divni romanticni trenutak svih mojih ljubavi...preplavi me taj divni nezni osecaj...ukradenih pogleda drzanja za ruku, pitanja da li me voli....
...........vratim se daleko u mladost....i nekad pozelim da to tretpanje i tremu u stomaku ponovo osetim...ali jos nisu smislili tu vremensku masinu da mogu da se vratim nekoliko decenija unazad i to ponovo osetim....ne...ne msilim da s eljudi ne mogu zaljubiti i sad....vec nista ne moze da zameni to prvo drhtanje srca kad imas 15 16 godina...
Da li ste imali priliku da budete sa tako nekim Darsijem.....koga prvo niste podnosile a posle se zaljubile....moja velika ljubav se upravo tako i desila...prvo me je uzasno nervirao...a posle :heart::heart::heart::heart:
ili sam samo romanticna sad posle filma...sta god....mastate li o nekom Darsiju....imate li sta reci na ovu temu?:D

Mene je omashilo to drhtanje i zaljubljivanje u 15. i 16. a sada sam sa pravim ćudljivim Darsijem koji se prvo prepucava na svaku mogucu temu pa ga ne podnosim skoro pola dana sve dok se ne kresnemo i posle opet nastavimo diskusiju sa sve leptiritjima u stomaku. Izemnam romantiku. :neutral:

pa ne znam, ja sam romanticnija poslednjih deset godina, nego kad sam imala 16..tad sam bila previse uplasena, da bih osetila trenutak recimo..
prvi pravi trenutak istinske povezanosti, neznosti , i ljubavi, sam osetila sa 18 godina.

juce sam razmisljla kako sam zrela da se zaljubim ponovo..:)
nedostaje mi to..ta neznost, u pogledu, u poljupcu, drhtaj, ceznja..
boze, svaki put kazem nikad vise..:)
ali prosto..zivot je valjda jaci. otkud znam.
eto, jel ti dovoljno romanticno, blesava moj drugarice?:cmok2:

To ti je bre kitnjasta dijaloshka muvazha iz tih vremena koju je samo Ostinka mogla da smisli u svojoj aristokrackoj dokolici i koja se nije desavala na takav nacin ni tada ni danas.

ja knjigu nisam uspela da procitam do kraj..jedna od dve..:sad2:
prvi je tu sudbinu doziveo proces..:roll:
a citala sam razne smaracke knjige, boze..al eto nemam vise zivaca..
joj kad se setim..ljuljan u dolu..balzak..opisi prirode na 68 strana:rotf:

Proces je super roman, al ova Ostinka je meni bila smor lektira na faksu pa sam samo odgledala seriju koja je tada isla na tv i u knjizi preletela samo dinamicke momente sa preskocima.

Msm, bolje da ne napisem nista o tom delu jer kad god udarim po uglavnom glupoj engleskoj knjizevnosti, uvek se stvori na temi neki anglofil da ih brani.

Sve romane koje je napisala Džejn Ostin sam pročitala više puta, od neke petnaeste godine, pa bogami do pre neku godinu. Danas shvatam koliko su to velike budalaštine bile, pa makar to bila i Džejn Ostin, da prostiš. Svi engleski pisci su na neki način romantični, ali meni ni jedan roman od ove cure nije ni malčice ni R, kamoli romantičan, svaki propagira ženu kao predmet muške požude ili muškog viđenja ženske lepote, dobrote, finoće, kulutre, a nadasve materijalne podloge.
Izvini, meni je ipak Čarls Bukovski veoma, veoma romantičan na njegov izopačeni način, ali ipak;););)

Jao, kakva tema :heart: .
Da, desilo se jednom.
Nismo mogli očima da se vidimo :lol: .
Ja sam mislila da je on previše glasan i agresivan, on je mislio da sam suviše tiha i meditativna :lol: .
Tad je valjda proradilo ono - suprotnosti se privlače.

Mada, nije bilo na dugačke staze.. te razlike su nas i dovele do konačnog razlaza na kraju...
Ali mi je interesantno ono - kako smo bili dva različita sveta, a kako smo se opet privukli :).

Inače, Ostinovu obožavam.

neko praktican..neko romantican...nekom budalastina nekom smejurija.....a meni bas nekako lepo....nikad nisam bila prakticna....i ponovo bih bila romanticna.......................sa sve darsijem...i bas volim sto sam takva :)

neko praktican..neko romantican...nekom budalastina nekom smejurija.....a meni bas nekako lepo....nikad nisam bila prakticna....i ponovo bih bila romanticna.......................sa sve darsijem...i bas volim sto sam takva :)

Iskreno.. meni je dosta romantike za ceo život :mrgreen: .. da se nadovežem.
Nekako me ta romantika uvek vodila u probleme :lol: .

Osim kada je u pitanju uživanje u romantičnim plodovima umetnosti ...

O kud otvori ovu temu :azdaja:
Sad nit da odgovorim na nju :cool: nit da se pravim da je ne vidim.

Nenormalno, nepopravljivo i trajno sam romanticna iako kako to u praksi izgleda znam samo ja cini mi se i par pojedinaca sa kojima podelim iskreno to sto osecam.
Sakrijem se iz neke nedodirljivosti kad god se zatreskam k'o magare :rumenko: ( a desava se cesce nego sto bi trebalo ) :)
A leptirice gajim, pa ne jedem, ne spavam, ne zivim...samo lelujam u tom svom stanju bunila i pustam da me masta nosi do kucice u cvecu i nazad :)
Retko kad u praksi stignem dalje od pocetka, sve je manje pravih Darsija...al taj dobar osecaj vredi kao milion dolara nasledjenih od baba tetke iz Amerike.

Nikada nisam srela Darsija...valjda bas zbog te svoje besne prirode...mislim da sa nekim ko me nervira zapravo nikad ne bi stigla nigde iz inata i revolta...ko zna kolike sam ljubavi zbog toga propustila :)
Al imala sam Nikolu...i Nikolino "ne dam ti se stanje" i vec i vrapci na grani znaju Nikola je bio ta fatalna stvar posle koje sam se godinama cupala.

Missim Safira bas ti fala sto si otvorila ovu temu na pocetku radne nedelje vec vidim da sam do petka u oblacicima :dash:

:) e da....poceli smo zezanciju i svideli se jao jedno drugom i on se ponudio....ja sam bila vezi i odbila ga....htela sam da se druzimo iako sam bila svesna da me privlaci.....ali, on nije mogao na taj nacin i doslo je do napetosti koja je zavrsila svadjom i nepricanjem 6 meseci....nakon pomirenja opet ponuda i ja opet odbijem ali ubrzo postadoh slobodna i odlucih da ispunim sebi zelju....i od zelje se rodial velika ljubav....i udajem se na jesen :)

Back