UltraVioletna
Iskusan
- Poruka
- 6.389
Gorušica je jedan od simptoma GERBa.Kad smo kod ove teme, jel gorušica isto što i GERB?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gorušica je jedan od simptoma GERBa.Kad smo kod ove teme, jel gorušica isto što i GERB?
Gorušica je jedan od simptoma GERBa.
Mislim da to utice samo od momentalnog stanja organizma.Desava mi se da nesto jedem mesecima i nista i onda jedan dan,krene gorusica.Nikad mi nije bilo jasno.Recimo kada popijem par gutljaja vode sa cesme,uvek mi krene gorusica.Zasto nekad odjednom,a nekad konzumiras nesto i posle dugog vremena se javi gorusica.Moje misljenje je tako.Imao sam katar na zelucu,to mnogi znaju sta je,"Zacetak cira",ili otvorena rana na unutrasnjosti zeluca i to veoma mlad.Otisao u vojsku i posle toga nikada nisam imao vecih problema sa zelucem,sem kada se prejedem.Zeludac je nepredvidjen,nekada mu nesto odgovara,a nekada ne.ranije mi nije bilo od trešanja. MOžda je ovo ili sorta ili su prskane nečim?
Kod nas se kaze zgaravica. Imao sam je sva sreca par puta u zivotu. Od cega je dosla nemam pojma.nisam nikad čuo za gerb. Gorica je kad ti se kiselina vraća iz stomaka u usta
Pa nije praseEl da pitam koliko kg smazes?
Lako moguce. Ne vezano sad za temu. Kada su nam pred dosta godina dovezli jedinog prezivjelog koji je boravio u kontejneru s bananam od Ekvadora do Hrvatske pricali su da te banane kasnije tretiraju s plinom. Da li je sad to tocno ili ne ne znam, samo znam da je prica bila takva.ne znam dal ih beru zelene pa ih zacrvene nečim. Izgledaju lepe na oko. Neke su slatke, neke baš i nisu
Ne mora da znači, ja sam imala GERB bez gorušice, samo bol u jednoj tački, bila pred operacijom,
ali hvala tada mladom hirurgu, koji mi je promenio terapiju i spasao me operacije.![]()
Posle 6 meseci nisam imala nikakve probleme.
prijavi doci da lekići ne odogovaraju.Koju terapiju si koristila?
Može i u pp.
Ja pijem nolpazu i pazim na ishranu ali i dalje je prisutan.
prijavi doci da lekići ne odogovaraju.
dobiješ nešto drugo.![]()
Koju terapiju si koristila?
Može i u pp.
Ja pijem nolpazu i pazim na ishranu ali i dalje je prisutan.
pa jesi testirana na heliko b.?Hvala na odgovorima.
Rupurut mi pomaže kad osetim da se kiselina penje, ublaži je.
Pila sam i omeprol i controloc.
Sad pijem nolpazu
Za grlo koristim pantenol
Treba da idem na kontrolu kod ORL sa nalazima od gastro a to nikako da se desi.
pa jesi testirana na heliko b.?
pa baš da ti ništa ne pomaže, meni je neobično.
meni je bio ok Ranitidin. dušmani ga ukinuli.![]()
pijem previše kafe, pušim, neki put preskočim hranu pre kafe, pa zna da zapeče,
ili osetim neku nelagodu.
zamenila sam Ranitidin, sa Famtidin od 20 mg., i pola od njega, reši problem.
ne bude to često,ali, neka se nađe.![]()
pa jesi testirana na heliko b.?
pa baš da ti ništa ne pomaže, meni je neobično.
meni je bio ok Ranitidin. dušmani ga ukinuli.![]()
pijem previše kafe, pušim, neki put preskočim hranu pre kafe, pa zna da zapeče,
ili osetim neku nelagodu.
zamenila sam Ranitidin, sa Famtidin od 20 mg., i pola od njega, reši problem.
ne bude to često,ali, neka se nađe.![]()
pa šta znam.Kod mene moguće da ima veze sa nošenjem tereta.
Kiselina mi se vraća u jednjak.
Ume da bude jako neprijatno.
Gastal mi je poznato, tako da mislim da ima u Srbiji....samo nadopuna za Gastal.
Postoje tablete koje se otapaju u ustima i šampon u kesici, tekućina koja se uzme u usta.
Malo je jednostavnije sa tabletama, pa prvo njih probati.
To je nekada bio Fosvalugel u sampon kesicama koje sam ja pio kada sam imao Katar zeluca....samo nadopuna za Gastal.
Postoje tablete koje se otapaju u ustima i šampon u kesici, tekućina koja se uzme u usta.
Malo je jednostavnije sa tabletama, pa prvo njih probati.