- Poruka
- 624
Gledate li ovu sjajnu seriju i sta mislite o njoj,,

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Serija je izvanredna !
Jedina,čija me repriza ne nervira.
Siniša,kao scenarista,odličan.
Kao i uvek.
Glumačka ekipa solidna.
Najupečatljiviji lik,bar meni,je onaj mučenik -
izbeglica iz Hrvatske,taksista.
Do perfekcije je "skinuo" govor čoveka iz Krajine.
Znam,jer sam poreklom odande.
A zna se da je glumac iz Beograda.
Stvarno sam razocaran,ljudi vise raspravljaju o nekoj Macuri a ne o seriji koja je vanserijska.......![]()
Gledate li ovu sjajnu seriju i sta mislite o njoj,,![]()
Zaista je sjajna. Gledala sam je kada se prvi put prikazivala. Ne znam odakle da počnem...da li scenario i režija, da li glumci i maestralna gluma, tematika...Sve je nekako savršeno upakovano
![]()
. Medjutim, primetila sam da se komentari ljudi o ovoj seriji svrstavaju u dve grupe: jedni ne kriju oduševljenje serijom, hvale je na sav glas...drugi, nekako se drže po strani, u stilu, serija je dobra, al, brate, mnogo teška i ne mogu da je gledam...
![]()
Tema je već bila i dosta se polemisalo o seriji...
http://forum.krstarica.com/showthread.php/239494-Gorki-plodovi?highlight=gorki+plodovi
Tema je već bila i dosta se polemisalo o seriji...
http://forum.krstarica.com/showthread.php/239494-Gorki-plodovi?highlight=gorki+plodovi
Uglavnom se slazem sa negativnim komentarima na staroj temi. Serija snimana istom kamerom kojom se snima i Dnevnik, usiljena gluma, patetika, da ne pominjem koliko je cela radnja mucna i turobna, nema ni jedne sale, svuda crnilo. I "Rode" su se bavile ozbiljnim i teskim temama, ali su nam dale i malo predaha sa nekim humorom, drugacijim od Pavicevog. Ovde toga nema, kao da je Kovacevicu bio cilj da izazove sto vise samoubistava nakon emitovanja svake epizode... Normalno, treba pomenuti i bezobrazni nepotizam, narocito jer se to snimalo od para onih koji placaju TV pretplatu. S druge strane, nisu Kovacevici najgori, ipak su Bajici sampioni...
Nego, mene zanima zasto se sve nase serije i filmovi snimaju tako da se apsolutno svaki pojedinac u Srbiji moze pronaci u nekom liku. Bas onako da kaze: "Evo sam ja". Tako je jos od "Kamiondzija", preko "Vruceg vetra", "Boljeg zivota", "Srecnih ljudi" i svih ostalih. Valjda je cilj tih serija da olaksaju muku narodu, kao eto, nikome nije lako... "Rode" su valjda jedina serija koja je bar malo pokusala da odstupi od tog sablona, ali one nisu snimane u produkciji RTS-a.
Lično mi se nije dopao izabrani glumac za lik Saše..Njegova gluma je usiljena, a, kako ga ima u svakoj epizodi, taj osećaj loše glume razvlači se celom serijom.....Čudi me da nisu mogli pronaći boljeg glumca za taj lik. Kalina, isto loša....Šone, loš.usiljena gluma, patetika, da ne pominjem koliko je cela radnja mucna i turobna, nema ni jedne sale,
Serija je... ok. U smislu priče. Mada je dosta napucana i priča. Na primer, mladi Gagulić, na početku serije, ostavlja leševe gde god se pojavi. Aj što ni tren u pritvoru nije bio, to je realno, nego ni jedna vest o tome, nigde. Napucano i preterano. Drugi primer, eto, pade mi na pamet. Ja znam da su čika Dača i Mucula predstavljeni kao ok likovi, kao pozitivci i sve najnaj. Ali oni su sve uličare i klošare prikazali kao fine, pouzdane i trezvene komšije. Ma daj, molim te.
Gluma... kad vas čujem kako hvalite glumu u seriji, ja se pitam da li seriju gledate uopšte. Ima ih dobrih, odličnih - Tanasije Uzunović - na svom nivou glume, od njega se ništa manje nije ni očekivalo. Standardno su dobri i Vuk Kostić ( mada on svaku ulogu glumi na isti način, to mu je veliki minus, ali to je posebna priča ) i Marko Živić.
Totalna su razočaranja prvenstveno oni glumci od kojih se mnogo više očekivalo - Ljilja Blagojević, Neda Arnerić, pa i sam Pele u nekim scenama.
Dok je npr Kalina Kovačević potpuni,ali potpuni promašaj. Ona jeste lepa, ali bre sa glumom veze nema. Ni dijalog ne ume da odglumi uverljivo, a dobila je jako težak zadatak da glumi narkomana i uradjenog i u krizi. Zadatak kome nije dorasla i koji ni 10% nije odradila.
Priča je dobra, i svidja mi se što je surova i realna, jako mi se to svidja. I treba da bude, i treba da ih bude više i više. Ali sa boljom glumom ( ne glumcima, u globalu svi su glumci dobri i dokazani, samo treba dobro da glume, da rade svoj posao onako kako dokazano umeju ). I sa boljim scenariom, bar malo boljim. Drugima smetaju psovke. Meni ne. Ali mi smeta naivnost scenaria, naivnost u dijalozima. Ljudi, tako niko ne priča, zar ne?
Nisam kritikovala seriju iz zle namere. Ne, ona je dobro zamišljena, čak odlično, ali realizacija je podbacila.
Na primer, mladi Gagulić, na početku serije, ostavlja leševe gde god se pojavi. Aj što ni tren u pritvoru nije bio, to je realno, nego ni jedna vest o tome, nigde. Napucano i preterano
Drugi primer, eto, pade mi na pamet. Ja znam da su čika Dača i Mucula predstavljeni kao ok likovi, kao pozitivci i sve najnaj. Ali oni su sve uličare i klošare prikazali kao fine, pouzdane i trezvene komšije. Ma daj, molim te.
Kod mene barem, jačina priče, njena poruka, potisnula je lošu glumu na drugu stranu.Gluma... kad vas čujem kako hvalite glumu u seriji, ja se pitam da li seriju gledate uopšte. Ima ih dobrih, odličnih - Tanasije Uzunović - na svom nivou glume, od njega se ništa manje nije ni očekivalo. Standardno su dobri i Vuk Kostić ( mada on svaku ulogu glumi na isti način, to mu je veliki minus, ali to je posebna priča ) i Marko Živić.
Totalna su razočaranja prvenstveno oni glumci od kojih se mnogo više očekivalo - Ljilja Blagojević, Neda Arnerić, pa i sam Pele u nekim scenama.
Dok je npr Kalina Kovačević potpuni,ali potpuni promašaj. Ona jeste lepa, ali bre sa glumom veze nema. Ni dijalog ne ume da odglumi uverljivo, a dobila je jako težak zadatak da glumi narkomana i uradjenog i u krizi. Zadatak kome nije dorasla i koji ni 10% nije odradila.
Zašto ti je scenario naivan? Ne razumem na kakvu naivnost dijaloga misliš...I sa boljim scenariom, bar malo boljim. Drugima smetaju psovke. Meni ne. Ali mi smeta naivnost scenaria, naivnost u dijalozima. Ljudi, tako niko ne priča, zar ne?
Ubili su Gagulu i Micu,Masa ima sidu i vi ste ravnodusni,,,![]()
Ne znam šta me više impresionira u ovoj epizodi:
- scena kad sin moli roditelje da ga izvuku iz sranya u koje je upao,
- majka koja nema pojma čime joj se dete bavi;
- kreten od oca, koji za to vreme kucka sms poruke, verovatno švalerki,
nezainteresovanost za dete, svemogući tatica...
- scena ubistva, mržnja, Papkove emocije nakon ubistva....
- raportiranje Papka Šoneu da je jagnje sredjeno bez problema,
- Šoneovo cerekanje u to vreme za istim stolom sa ocem ubijenog .?
Mnogo bolnih pitanja se dotakao Siniša i u ovoj epizodi, mnogo..
Opet, moram priznati da je na mene najviše ostavila utisak činjenica da je, ubistvom mladog Gagulića, prikazano nestajanje kriminalaca sa kakvom takvom svešću i savešću, moralom, a da na njihovo mesto dolaze sve beskrupulozniji krimosi, koji gaze preko leševa.
I, naravno, preokupacija roditelja svojim životima, karijerom, i potpuno zanemarivanje svoje dece.