Gorka istina o seceru

petar_z

Iskusan
Poruka
5.282
Covek prica o negativnom uticaju sve vecem koriscenju saharoze(opste poznatije kao secer) i visokofruktoznog sirupa koji se i kod nas sve vise koristi kao zamena za saharozu(pogledajte cime su zasladjena gaziranih pica i slatkisi)

Inače, nije baš topla voda al rupa na saksiji jeste da je šećer nezdrav...

Nije ali je to ovde malo detaljnije objasnjeno. I objasnjeno je zasto fruktoza koja se unosi sa vocem ne pravi problem kao fruktoza koja se unosi zasladjenim sokovima i hranom. Problem je sto proizvodjaci hrane u skoro sve trpaju secer i visokofruktozni sirup da bi poboljsali ukus. Kupis kao neki zdrav hleb sa semenkama a on sladunjav...

Ja nisam ostavio secer da ne bih umreo jer da bih i sada mogao da ne znam ti ni ja sta, da pojedem limun i sada bi se neki tamo pojavio sa teoriom ili nek je i cinjenca da limun nije zdrav koliko i secer!

Mene ne zanima sta to ima u seceru mene zanima sta to godi mome organizmu i sta mi prija. "
Jer zaista se sjajno osecam sada kada vec posle mesec dana ne pljujem po ljudima" nego ih samo ne razumem sta su zapeli da objasnjavaju ljudima cega to sve ima u sargarepi... seceru i kvascu...

Sto se ljudi ne bave sa tim da otkriju cega to sve ima u bolesti kojoj nema leka, raku, neka otkriju sta to izaziva naglu... upotrebu... raka... pa ce mozda i shvatiti i poceti da objasnjavaju sta dovodi do secera i to da se objasnjava koje sve hemisko lancane reakcije uticu nepovoljno po zdravlje ljudi!

Jako neprijatno iskustvo imam sa takvim ljudima koji hranu recima truju i objasnjavaju da zrelija je jabuka bila... pre deset godina, ajde sada neka sr neko usuda da o jabukama pise pa cu mu malo ne hebati keve jbt u pm.

Ja nisam ostavio secer da ne bih umreo jer da bih i sada mogao da ne znam ti ni ja sta, da pojedem limun i sada bi se neki tamo pojavio sa teoriom ili nek je i cinjenca da limun nije zdrav koliko i secer!

Mene ne zanima sta to ima u seceru mene zanima sta to godi mome organizmu i sta mi prija. "
Jer zaista se sjajno osecam sada kada vec posle mesec dana ne pljujem po ljudima" nego ih samo ne razumem sta su zapeli da objasnjavaju ljudima cega to sve ima u sargarepi... seceru i kvascu...

Sto se ljudi ne bave sa tim da otkriju cega to sve ima u bolesti kojoj nema leka, raku, neka otkriju sta to izaziva naglu... upotrebu... raka... pa ce mozda i shvatiti i poceti da objasnjavaju sta dovodi do secera i to da se objasnjava koje sve hemisko lancane reakcije uticu nepovoljno po zdravlje ljudi!

Jako neprijatno iskustvo imam sa takvim ljudima koji hranu recima truju i objasnjavaju da zrelija je jabuka bila... pre deset godina, ajde sada neka sr neko usuda da o jabukama pise pa cu mu malo ne hebati keve jbt u pm.

wow, znaci ovako izgleda kada pijan covek pise na forumu

ne bih sporila da ima zdravih sastojaka u jabukama, ALI ima jaaaako puno ljudi koji zbog nepovoljnog odnosa Fruktoza:Glukoza
imaju stomacne tegobe od jabuka

te stomacne tegobe na dugi rok postaju kod mnogih kancer

Jabuke se tokom uzgoja u Srbiji prskaju pesticidima najmanje 2o puta. U EU i vise. Naravno da ce ljude boleti stomak.

Secer ne izaziva negativne reakcije zdravog organizma.
Рафинисани бели шећер у иоле значајнијој количини уклониће здравље из организма по систему ,,ко руком однешено".
Већ сам ти објаснио, само имаш лошу конекцију између ока и мозга због дефицита есенцијалних амино киселина јер не уносиш храну анималног порекла.

Рафинисани бели шећер у иоле значајнијој количини уклониће здравље из организма по систему ,,ко руком однешено".
Већ сам ти објаснио, само имаш лошу конекцију између ока и мозга због дефицита есенцијалних амино киселина јер не уносиш храну анималног порекла.

Pricamo o seceru u jabuci. Ocigledno da nisi skapirao da je tekst poveznica sa prethodnim postom. Upotrebljene su reci jabuka i secer, a ne seceri u koje mogu uci i rafinisani.

dobar si decko, malo piglu ali dobar....:mazi:

Pricamo o seceru u jabuci. Ocigledno da nisi skapirao da je tekst poveznica sa prethodnim postom. Upotrebljene su reci jabuka i secer, a ne seceri u koje mogu uci i rafinisani.

dobar si decko, malo piglu ali dobar....:mazi:
Тема је о све већој употреби рафинисаног шећера и лошим последицама тога.
Изгледа да је теби ЦНС трајно оштећен неуношењем есенцијалних аминокиселина.

Тема је о све већој употреби рафинисаног шећера и лошим последицама тога.
Изгледа да ми је ЦНС трајно оштећен неуношењем есенцијалних аминокиселина.

Onda se ne lepi na moj post vec pisi o rafinisanom seceru.

Cuj fantomu, ako ne prestanes da mi se kacis ja cu te se otresti a to ce te boleti jako. Imas fore do jutra da odlucis sta i kako.

Onda se ne lepi na moj post vec pisi o rafinisanom seceru.

Cuj fantomu, ako ne prestanes da mi se kacis ja cu te se otresti a to ce te boleti jako. Imas fore do jutra da odlucis sta i kako.
:hahaha:
Халуцинације!
Сад ти ваљда и јабуке сметају, а?
Јабуке су здраве, не знам за ове у продаји, али моје се прскају 4-5 пута, а у већини воћа је инвертни шећер(пола глукоза, пола фруктоза) и веома је здрав тим пре што стиже са свим у воћу, а тиме и у јабукама, присутним минералима и витаминима.
Иначе рафинисани бели шећер је катастрофа за организам.

Nije mi jasno dokle ces se dokazivati tekstovima u kojima navodis reci hvale za sebe, tipa - ja prskam jabuke pet puta?!

Ajmo jos jednom za one sa manjim iq. Napisao sam da se jabuke prskaju pesticidima 20 puta i da iz tog razloga ljude boli stomak a ne zbog secera koje jabuke sadrze. Naravno da smatram da su takve jabuke stetne, bilo one prskane 5 ili 20 puta, jer pesticidi su otrovi.

Nije za ocekivati sa tvoje strane nakon price o uzgajaju kunica i pisanju o likerima od zivotinjske krvi da ne prskas i voce. Jedno vuce drugo.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno dokle ces se dokazivati tekstovima u kojima navodis reci hvale za sebe, tipa - ja prskam jabuke pet puta?!

Ajmo jos jednom za one sa manjim iq. Napisao sam da se jabuke prskaju pesticidima 20 puta i da iz tog razloga ljude boli stomak a ne zbog secera koje jabuke sadrze. Naravno da smatram da su takve jabuke stetne, bilo one prskane 5 ili 20 puta, jer pesticidi su otrovi.

Nije za ocekivati sa tvoje strane nakon price o uzgajaju kunica i pisanju o likerima od zivotinjske krvi da ne prskas i voce. Jedno vuce drugo.
Ти си толики глупоид да си чак и ликер од животињске крви измислио.
Пријавићу те за дарвинову награду, ако ни због чега другог јер је већина тих прскања које спомињеш ХЕРБИЦИДИМА, а не пестицидима, а жао ми да те пријављујем модерацији за увреду и измишљотину јер си погубљен до бола.
Да, прскам јабуке 4-5 пута у сезони зависно од количине падавина током вегетације.
Шта је нејасно?

Back