jeste li gorde?
imate li predrasude prema nekim ljudima koji su u vasoj okolini?
da li bi i sa njima vodile razgovor kao ovde na forumu sa onim forumasima o kojima nemate bas neko misljenje, a polemisete na pojedinim temama?
da li bi vam ponasanje bilo isto kad bi ste znale da je sa vama neko javno na milelale, a o vama u pp sa drugima sve najgore?
hmm...
nekako si mi svasta nesto objednila u jednu temu..
ajd od pocetka:
ako se gordost izjednacava sa ponosom, onda jesam gorda/ponosna
ako je u fazonu gordost = oholost, mislim da nisam ohola, iako sigurno postoje ljudi koji bi rekli da jesam, ali to su mahom oni koji nikada nisu uspeli da mi se priblize na pljucomet, te me i ne poznaju
predrasude...imam, ebiga....trudim se da ih nemam, ali ih
de facto imam..prema striktno religioznim, prema gejevima, prema pripadnicima odredjenih religija/nacionalnosti..e, sa,d u svoju odbranu da kazem da se deo tih predrasuda bazira na sopstvenom negativnom iskustvu..mada to onda vise i nisu predrasude, vec realnost, nesto sto je potvrdjeno u praksi..
ne znam kakve sad ima veze razgovor sa njima i razgovor sa odredjenim tipom forumasha, ne vidim nikakvu korelaciju, ali ako bas poredim konverzaciju ovde i u realu, ovde stupam u konverzaciju i sa likovima koje u realu ne bih ni primetila, ni pogledala, ni udostojila bilo kakvog, a kamoli ozbiljnog razgovora..u realu sam mnogo izbirljivija, ali se trudim da razgovaram bas sa ljudima spram kojih imam predrasude, ne bi li ih potvrdila, ili opovrgnula
e, sad, ovo zadnje..dal da opljunem?

ponasanje mi je skoro isto i sa prijateljima i sa "prijateljima", ali ono sto od mene jedni ili drugi mogu da dobiju se razlikuje drasticno
ponasanje mi je isto zato sto me prosto mrzi da isterujem mak na konac, da nekome natrljam na nos da znam sta u stvari o meni misli, da modulisem svoje svakodnevno ponasanje u skladu sa time koga sam na hodniku srela..jedino se sa "prijateljima" zna dokle se ide, i u konverzaciji, i u svemu ostalom, i tu sam striktna, nema izuzetaka
isto vazi i za forum..vremenom sam za mnoge likove shvatila da se iza "cile-mile" sa malavelikom krije svasta nesto, a najmanje prijateljstvo
ali, nisam bas stavljala do znanja doticnim likovima sta znam, sta mislim, sta osecam (osecala nisam bogzna sta, mozda blago razocaranje ili zacudjenost) etc..samo sam zatvorila pp, prestala da pijem forumske kafe i ukinula listu prijatelja
sasvim je dovoljno tako