gordost..predrasuda..pogresan utisak i jos po nesto..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
jeste li gorde?
imate li predrasude prema nekim ljudima koji su u vasoj okolini?
da li bi i sa njima vodile razgovor kao ovde na forumu sa onim forumasima o kojima nemate bas neko misljenje, a polemisete na pojedinim temama?
da li bi vam ponasanje bilo isto kad bi ste znale da je sa vama neko javno na milelale, a o vama u pp sa drugima sve najgore?

jesam u nekoj meri i uopšte ne smatram da je to greh kako naša crkva kaže, ili loša osobina i bla bla bla...
imam predrasude o nekim ljudima ili grupama ljudi ali uglavnom onima koji nisu u mojoj okolini tako da kažem
znam neke ljude koji su sa mnom bili u "lepim" odnosima a ovamo pljuju iza leđa i sa svima njima sam "raskrstila" za sva vremena

jeste li gorde?
da li bi i sa njima vodile razgovor kao ovde na forumu sa onim forumasima o kojima nemate bas neko misljenje, a polemisete na pojedinim temama?
da li bi vam ponasanje bilo isto kad bi ste znale da je sa vama neko javno na milelale, a o vama u pp sa drugima sve najgore?
Na prva dva pitanja odgovor je Ne , jer nikada ne idem na prvu loptu kada su ljudi u pitanju
a ovo trece je licemerstvo....i takvih se klonim kada ukapiram da su licemerni i podli i zavidni
takvi nemaju sta da traze samnom u mom zivotu...

Imam predrasude, svakako. Nekada sa razlogom, nekada bez. I da, pričala bih sa njima, ukoliko bih imala šta da kažem.

Znam da mi se na jednom forumskom okupljanju društvo smejalo, tj. ismevalo me, ali mislim da isto sa njima komuniciram kao i pre. U mom odnosu prema njima se ništa nije promenilo. Za one za koje sam mislila da su pametni, mislim to i dalje, o lepima i dalje mislim da su lepi, o zlobnima i dalje da su zlobni... Nisam svoje mišljenje o njima promenila zbog tog podsmeha, samo su me neki iznenadili.

Imam predrasude, svakako. Nekada sa razlogom, nekada bez. I da, pričala bih sa njima, ukoliko bih imala šta da kažem.

Znam da mi se na jednom forumskom okupljanju društvo smejalo, tj. ismevalo me, ali mislim da isto sa njima komuniciram kao i pre. U mom odnosu prema njima se ništa nije promenilo. Za one za koje sam mislila da su pametni, mislim to i dalje, o lepima i dalje mislim da su lepi, o zlobnima i dalje da su zlobni... Nisam svoje mišljenje o njima promenila zbog tog podsmeha, samo su me neki iznenadili.

citavo?
zar nisi mogla ranije pre okupljanja da procenis da li su to osobe vredne da svoje vreme trosis sa njima?

oni jesu licemerni, a jesmo li mi gordi ako izbegavamo njihovo drustvo? :lol:

ne nismo, to je normalno

- - - - - - - - - -

jeste li gorde?

Nisam gorda.
Nemam predrasude... uglavnom...
U realu je drugacije...
nemam nista sa takvima

ja nikada ne komuniciram na forumu sa ljudima koji su me uvredili.moze sinto pod'ebavanje,to je samo zaebancija,al ako me je neko sa namerom uvredio.taj vise ne postoji za mene.i ako me citira ili mi se obraca,jednostavno mu preskacem postove
a vidim da ljudima govore najgore psovke i posle dva tri dana opet se cmacu i sve kao ok
jesam li ja gorda,ili su oni krpe?

citavo?
zar nisi mogla ranije pre okupljanja da procenis da li su to osobe vredne da svoje vreme trosis sa njima?

Pa nisam bre ja bila sa njima. Posle mi je neko rekao, i to baš zato što sam ja o određenima sa tog druženja, a ispostavilo se onima kojima sam najmanje simpatična, imala vrlo visoko mišljenje. Ali eto, nisam gorda, i dan danas najnormalnije komuniciram sa onima koji su i dalje tu.

jeste li gorde?

Gorda?
Pa umem da delujem nadmeno i tesko prihvatam pomoc drugih, pokazujuci ponositost.
Ali sam daleeeko od ohole osobe sklone preziranju i potcenjivanju.
Uglavnom nemam predrasude. Sud o nekome donosim na osnovu subjektivnog utiska a ne prica koje kolaju i misljenja vecine.
Ponasanje mi ne bi bilo opusteno ako mi neko malo poznat prilazi sa "cico, maco, sreco, duso,...". Ne mora da znaci da su takve osobe licemerne, nekima je to nacin komunikacije, ali ne volim to. Cak i oni meni bliski izbegavaju tepanje jer znaju da me to odbija. Ponasala bih se normalno, u granicama pristojnosti, ili prekinula komunikaciju bez prethodne rasprave i iznosenje prljavog vesa posle. To bi me doticalo samo da sam ih ja vaspitavala, pa lose obavila posao, ovako...

jeste li gorde?
kao prvo, ne potresa me toliko forum da bih se brinula bas previse o tome sto neko o tebi sve najgore a vamo se pravi da ste drugari. to mi se desilo jednom i u rl, i isto se nisam potresla, zapravo nisam se ni iznenadila...neki ljudi to jednostavno rade. ponasanje prema doticnoj osobi mi se naravno promenilo sa vec klimavog na nepostojece. sa druge strane, nisam ni sa kim ovde dovoljno bliska da bi imao dovoljno materijala da se igra prijatelja/neprijatelja istovremeno...pp takodje razmenjujem izmedju retko i nikad. i u rl i ovde, ko mi ne prija ili je jednostavno nenormalna osoba, ne ulazim u konverzaciju. sto se pretrasuda tice, verovatno imam neke koje su ko i sve predrasude bazirane na nekom iskustvu interakcije sa ljudima iz slicne grupe. radi ustede vremena i energije (jer je opasno pocelo da me mrzi da milion puta pricam istu pricu) jednostavno ih obilazim...nekad mozda napravis gresku, ali uglavnom napravis dobru ustedu vremena. predrasude nisu po svaku cenu nesto lose, dok god nije bazirano na nekim iracionalnim ubedjenjima vec na sablonima ponasanja koji krase odredjene grupe, subgrupe itd...sve u svemu, predrasude svi imaju za nesto, nekad smo mi objekat predrasuda a neki drugi al ybg previse nas je na ovom svetu da bi se svako svime bavio. ali u sustini,recimo da vise sansi da upoznam nekoga dajem osobi u rl, prvo jer pricamo o ljudima u cijem smo fizickom prisustvu sto je za nijansu vrednije paznje od naklapanja na internetu,a drugo sto je teze proceniti ljude u situaciji gde znas da svako mora da se ponasa na nacin koji je drustveno prihvatljiv.

ja nikada ne komuniciram na forumu sa ljudima koji su me uvredili.moze sinto pod'ebavanje,to je samo zaebancija,al ako me je neko sa namerom uvredio.taj vise ne postoji za mene.i ako me citira ili mi se obraca,jednostavno mu preskacem postove
a vidim da ljudima govore najgore psovke i posle dva tri dana opet se cmacu i sve kao ok
jesam li ja gorda,ili su oni krpe?

Ni ne treba, ko vredja nije za komunikaciju... To su losi ljudi...
Ja sam par puta pogresila i dala sansu nekima ali se nisu popravili...
Tako da...
Mozda treba dati samo jednu sansu i tu prekinuti svaki kontakt...

jeste li gorde?

hmm...
nekako si mi svasta nesto objednila u jednu temu..
ajd od pocetka:
ako se gordost izjednacava sa ponosom, onda jesam gorda/ponosna
ako je u fazonu gordost = oholost, mislim da nisam ohola, iako sigurno postoje ljudi koji bi rekli da jesam, ali to su mahom oni koji nikada nisu uspeli da mi se priblize na pljucomet, te me i ne poznaju
predrasude...imam, ebiga....trudim se da ih nemam, ali ih de facto imam..prema striktno religioznim, prema gejevima, prema pripadnicima odredjenih religija/nacionalnosti..e, sa,d u svoju odbranu da kazem da se deo tih predrasuda bazira na sopstvenom negativnom iskustvu..mada to onda vise i nisu predrasude, vec realnost, nesto sto je potvrdjeno u praksi..
ne znam kakve sad ima veze razgovor sa njima i razgovor sa odredjenim tipom forumasha, ne vidim nikakvu korelaciju, ali ako bas poredim konverzaciju ovde i u realu, ovde stupam u konverzaciju i sa likovima koje u realu ne bih ni primetila, ni pogledala, ni udostojila bilo kakvog, a kamoli ozbiljnog razgovora..u realu sam mnogo izbirljivija, ali se trudim da razgovaram bas sa ljudima spram kojih imam predrasude, ne bi li ih potvrdila, ili opovrgnula
e, sad, ovo zadnje..dal da opljunem? :lol:
ponasanje mi je skoro isto i sa prijateljima i sa "prijateljima", ali ono sto od mene jedni ili drugi mogu da dobiju se razlikuje drasticno
ponasanje mi je isto zato sto me prosto mrzi da isterujem mak na konac, da nekome natrljam na nos da znam sta u stvari o meni misli, da modulisem svoje svakodnevno ponasanje u skladu sa time koga sam na hodniku srela..jedino se sa "prijateljima" zna dokle se ide, i u konverzaciji, i u svemu ostalom, i tu sam striktna, nema izuzetaka
isto vazi i za forum..vremenom sam za mnoge likove shvatila da se iza "cile-mile" sa malavelikom krije svasta nesto, a najmanje prijateljstvo
ali, nisam bas stavljala do znanja doticnim likovima sta znam, sta mislim, sta osecam (osecala nisam bogzna sta, mozda blago razocaranje ili zacudjenost) etc..samo sam zatvorila pp, prestala da pijem forumske kafe i ukinula listu prijatelja
sasvim je dovoljno tako

Poslednja izmena:
jeste li gorde?

o tebi mislim samo najlepse :zaljubljena: :zag: :lol:

Ne ogovaram nikoga iza ledja kazem u lice na forum :aha:

jeste li gorde?

da naravno da sam komentarisala ponasanja, reci itd
al kada nekog malo bolje upoznas onda ne mozes da osudjujes
a to se desava cesto
zato sebe lisavam predrasuda i lupanja etiketa drugima
misljenje o forumasima formiram samo ako ih upoznam licno, ovako na osnovu pisanja ne
jer ih ne dozivljavam licno ili ti nikako

inace ako neko oce nek pise sta oce ko da me pa briga

ali mi prvo objasni sta je gordost?
i kakve veze ima sa ogovaranjem?

jeste li gorde?
Nekako ovo piskaranje ne shvatam mnogo ozbiljno i nimalo licno, mada se nekako ipak formiralo misljenje o mnogima. Moze neko da napise nesto sto mi se ne svidja, ali da sveukupni utisak bude veoma pozitivan, kao sto ima onih koji mi uopste ne prijaju ma o cemu pisali, mada su takvi stvarno retki. O onima koji provociraju sve vreme nemam bas nikakvo misljenje.

I u rl je prilicno slicno, dam ljudima sansu dok ne formiram jasno misljenje o njima, ne dam da mi sujeta kroji stavove, bilo da to mojoj sujeti godi ili ne, i vreme sve pokaze, gde ima potencijala, gde nema.
A kad bih znala da neko svoje vreme trosi da bi o meni nekom drugom kuckao sve najgore, svakako da bih prekinula kominikaciju ili je svela na minimum. A ako taj neko javno tapse po ramenima onoga koga posle blati, to cak ne moram biti ja, onda bih ga izbegavala u sirokom luku.

i ja o tebi :lol:
evo ne pomerila se s mesta, nek ti moderatori potvrde koliko urgencija sam im poslala da nema smisla sto te toliko banuju, jer sam sigurna da si ti jedna, pa slobodno mogu da kazem najnevinija dusica na forumu :zag:

stvarno ? :prstic: ti si jedina na forumu koja tako misli :zaljubljena: :lol: i koja me skapirala najbolje :rumenka:

Hvala ti bb :cmok: :cvet: :lol: tvoja dusha je cista kao kristal :heart: zato osecas kakav sam :zstidljivko:

nisam bash nevin :mrgreen: u sexualnom smislu :lol: ali u dushi YES :zag:

:mrgreen:

Back