Goran Belojević : Ukinuti zdravstveno osiguranje i domove zdravlja

Indijanac, pazi ovako, da ti nacrtam, posto velika promena i nije potrebna. Ne znam da li kapiras da se od svake plate odbija i `zdravstveno osiguranje` koje je oko 10 000 din. mesecno valjda.

Umesto da ti se odbije, dobijes i tih 10 000, pa onda izaberes sam u kojoj ces klinici da se za te pare lecis, ides na preglede i to gospodski, gde te sestre docekaju sa osmehom, gde ce da te pozivaju i obavestavaju kada treba da dodjes na pregled, ultrazvuk, da prekontrolises krvnu sliku, ako je hitno, sve u roku od par dana, umesto da cekas mesec dana da bi povadio sve rezultate po drzavnim prcvarnicama, a do tad si vec riknuo.

pa nije bas tako. u stvari, zo se racuna u odnosu na platu. a kod privatnika pregled nije bez 4.500.
sad... sve zavisi i ko kod tih privatnika radi. eno pre neki dan zena umrla na rutinskom pregledu.
nama je i zdravstvo i sve otislo u krasni ... odavno. a ta utopija iz uvodnog posta ne postoji ni u mnogo bolje uredjenim sistemima, koji nemaju vucica i loncara.

Indijanac, pazi ovako, da ti nacrtam, posto velika promena i nije potrebna. Ne znam da li kapiras da se od svake plate odbija i `zdravstveno osiguranje` koje je oko 10 000 din. mesecno valjda.

Umesto da ti se odbije, dobijes i tih 10 000, pa onda izaberes sam u kojoj ces klinici da se za te pare lecis, ides na preglede i to gospodski, gde te sestre docekaju sa osmehom, gde ce da te pozivaju i obavestavaju kada treba da dodjes na pregled, ultrazvuk, da prekontrolises krvnu sliku, ako je hitno, sve u roku od par dana, umesto da cekas mesec dana da bi povadio sve rezultate po drzavnim prcvarnicama, a do tad si vec riknuo.
Da, ali tu se pojavljuje rizik da ja neću tih 10000 uložiti u neko svoje buduće liječenje, već na Jokić daje više, i tu je srećom država da me, kao brižna mati, spriječi od te stranputice.

BANJALUKA - Ministarka finansija Republike Srpske, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa delegacijom Svjetske banke, predvođenom šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH Emanuelom Salinasom o započetim reformskim procesima u oblasti zdravstva.

Tokom sastanka je zajednički konstatovano da je u proteklih pet mjeseci zajedničkom saradnjom resornih ministarstava zdravlja i finansija, Fonda zdravstvenog osiguranja, te zdravstvenih ustanova i Svjetske banke ostvaren značajan napredak u oblasti reforme zdravstvenog sektora s ciljem unaprijeđenja kvaliteta zdravstvene zaštite na finansijski održiv način.

"Ovaj napredak, koji uključuje i finansijsku održivost i unapređenje kvaliteta i efikasnosti zdravstvene zaštite, te jačanje upravljanja i odgovornosti, nas ohrabruje da ćemo reformske procese uspješno privesti kraju", izjavila je Vidović i dodala da su reforme u zdravstvenom sektoru neophodne radi održanja fiskalne i finansijske stabilnosti i pozitivnih efekata na građane.

https://www.nezavisne.com/novosti/b...e-Napredak-u-oblasti-reforme-zdravstva/559896

SAD / Svjetska banka će nastaviti podržavati BiH u reformi zdravstva
20. 10. 2019. u 15:07:00Fena

Delegacija Bosne i Hercegovine koju predvodi predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastala se u Washingtonu sa Cyrilom Mullerom, potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Srednju Aziju.

Potpredsjednik Muller je rekao da će Svjetska banka nastaviti pružati podršku BiH, posebno na programu reforme zdravstvenog sektora, što predstavlja osnovu za postizanje održivog sistema zdravstvene zaštite i na reformi javnih preduzeća kako bi se unaprijedila operativnost i finansijska efikasnost preduzeća.

https://www.radiosarajevo.ba/vijest...u-reformi-zdravstva-i-javnih-preduzeca/354663

Reforme se planiraju i njima se rukovodi iz jednog centra.Ikebane u Srbiji i RS ce dobiti direktive i zakone iz vana od MMF i svjetske banke koje ce samo da provuku korz narodnu skupstinu

e sad koliki moars biti moron da povjerujes u sve direktive koje salje Rostild i Rokfeler i njihove produzene ruke MMF i Svjetska banka zele da narodu bude bolje i da se unapredi zdravstvo reformom

Da, ali tu se pojavljuje rizik da ja neću tih 10000 uložiti u neko svoje buduće liječenje, već na Jokić daje više, i tu je srećom država da me, kao brižna mati, spriječi od te stranputice.
Al` gle, ako dobijes 20 000, pa opet ulozis pa uzmes 40, opa bato, mozes da ugradis i silikone, uvecas kitu kod privatnog plasticara i tako to :D

Back