Gorak ukus......

treba neke stvari dovesti na cistac. pretresti, izluftirati, ondak je vazduh sveziji i bolji. neke svadje su konstruktivne, rasciste nesto i sve bude bolje posle. ja sam pre za konstruktivni razgovor ali normalno je da se nekad iz zelje za razgovorom desi svadja.
to je deo komunikacije.

Meni je cudna ova tema. O cemu se ovd radi? Neko je tebe napao, a iznervirao ga neko drugi ili si ti nesto uradila, sitnicu, a on/ona napravio haos? I zasto si toliko potonula zbog svadje?

Ja mislim da postavljac teme nije imao pojma sta zeli da pita ili hrabrosti da kaze jasno. Vec je povredjena i sada ocekuje da je mi ovde podrzimo. A mozda je taj rafal koji je dobila bio zasluzen. Nekada ljudi zasluzuju da budu nagrdjeni.

A zasto bi neko trebao imati hrabrosti..kakve veze ima da li je licno postavljena tema..to je gorak ukus koji trebas izbaciti iz sebe..ali nemoj bas konstatno ovde

Zato sto je bitno. Gorak ukus uvek ostaje kada ti neko kaze nesto sto ne zelis da cujes. Drugacije je kada ti je neko nesto kazao, a nema veze sa tobom, odnosno kada si ti nastradao zbog drugog. A drugacije je kada je nesto samo prelilo casu, pa si dobio za sve ono sto se do tada precutkivalo. Opet, nije mi jasno kako neko moze nekome svasta i da isprica, ako taj nikada nista nije skrivio, a iznervirao ga neko levi. Sta mu kaze? Moze samo da se dere za gluposti, ali ne i da vredja. Da bi neko bio grub, vredjao, mora da ima materijala, odnosno, mora da postoji prethodni konflikt koji je ocigledno bio zatrpan "pod tepih".

Pa zar nije ocigledno da je reakcija isprovocirana recima ili nedelima..lazima..ovde se nigde ne pominje istresanje na partneru bez razloga..vec samo nesto sto ostavlja gorak ukus za nesto sto nam partner nanese..neko zlo..ne za nesto sto je naknadno izgovorimo..i ako nekoga oteras u pm nebitno da li ti je drag ili ne to cemo prepisati nasem narodu kao tepanje jel tako..dakle reci izgovorene u afektu nikako ne mogu obrisati stetu koja je nanesena toj osobi koja je nesto ruzno rekla..vec osoba koja je nacinila zlo pokusava napraviti zrtvu od sebe i trazi sebicno oprostaj..ne pokusavajuci da razume zasto su ruzne reci izgovorene iako su izgovorene osobi do koje je ocigledno stalo i zeli ispraviti nesto sto sam krivac ne zeli i ne oseca krivicu

Pa zar nije ocigledno da je reakcija isprovocirana recima ili nedelima..lazima..ovde se nigde ne pominje istresanje na partneru bez razloga..vec samo nesto sto ostavlja gorak ukus za nesto sto nam partner nanese..neko zlo..ne za nesto sto je naknadno izgovorimo..i ako nekoga oteras u pm nebitno da li ti je drag ili ne to cemo prepisati nasem narodu kao tepanje jel tako..dakle reci izgovorene u afektu nikako ne mogu obrisati stetu koja je nanesena toj osobi koja je nesto ruzno rekla..vec osoba koja je nacinila zlo pokusava napraviti zrtvu od sebe i trazi sebicno oprostaj..ne pokusavajuci da razume zasto su ruzne reci izgovorene iako su izgovorene osobi do koje je ocigledno stalo i zeli ispraviti nesto sto sam krivac ne zeli i ne oseca krivicu

Mislim da niko od nas nije razmišljao i o potrebi da i ta druga osoba treba da olakša taj naš gorki ukus. Sviđa mi se ovaj prošireni pogled na situaciju. z:poz:

Ljudi smo od krvi i mesa, imamo svoje mušice i loše dane, Najgore je, a verujem da smo svi to osetili, kad nadrapate ni krivi ni dužni, i to od onoga koga najviše volite.

Tko god rekao da je život u dvoje lagan, ili je tek počeo vezu, ili je lud.

Kad se iz nekog beznačajnog povoda odjednom iskoprča svo blato taloženo dugo vremena, kad nijedan odgovor ili gest nije dovoljno dobar da ugasi taj žar ljutnje i iracionalnog besa... To je proklet osećaj. Taj osećaj BOLI.

I baš zato što BOLI čudim se, kako si dopuštamo da se i sami ponekad nađemo na strani agresora?
Da li smo toliko slabi da se ne možemo odupreti porivu da se iskalimo na prvom nevinom živom biću koje nam se nađe u vidokrugu?

Gorak je okus pomirenja nakon toga, a dugo je vreme koje prolazi pre konačnog zaborava.

Zašto mislimo da imamo taj luksuz, trošiti vreme na međusebne svađe?

Neverovatno kao da si citirala moje misli i reci!!! BRAVO. I ostaje pitanje ZASTO?

Tip sam da odmah kazem ljudima do kojih mi je stalo....jer upravo "luksuzom" smatram potroseno vrijeme u onom "sve je u redu al" nesto ne stima"sto dovodi do goreg....ne volim tu cutnju...nedorecenost....

Od svadja mi vise smeta izostanak svadje. Onaj koji se svadja zeli da istera stvari na cistac, umesto da gomila svoje nezadovoljstvo, znaci da mu je ustvari stalo do tog odnosa.
Sa ljudima koje ne postujem i za koje me nije briga se ne svadjam, to je cisto gubljenje vremena i ne interesuje me.

"..a crnu nisi stedela, ali bez nje bi bela jos izbledela, bez crne bela - ne bi vredela" :)

Back