Google zeli da upravlja nasim domovima?

Корисник

Obećava
Poruka
53
Гугл жели да управља вашим домовима

Најпре је Гугл успоставио доминацију над Интернетом. Затим се окренуо мобилној телефонији и завладао Андроидом. А сада жели да влада и вашим домовима.

На годишњој конференцији веб девелопера одржаној у Сан Франциску, Гугл је представио своју будућу платформу Андроид@Хоум која ће корисницима, уз помоћ Гугл апликација, омогућити интеракцију с било којим уређајем у кући. Тако повезали уређаји, попут медијске опреме, машине за прање судова, па чак и сијалица, биће даљински контролисане путем јединствене платформе коју ће, наравно, развити Гугл.

http://www.alternativnevesti.com/in...vasim-domovima&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Sta ovo znaci? Google ce da mi odredjuje kad cu da ukljucujem ves masinu? Mis'im...

Гугл жели да управља вашим домовима

Најпре је Гугл успоставио доминацију над Интернетом. Затим се окренуо мобилној телефонији и завладао Андроидом. А сада жели да влада и вашим домовима.

На годишњој конференцији веб девелопера одржаној у Сан Франциску, Гугл је представио своју будућу платформу Андроид@Хоум која ће корисницима, уз помоћ Гугл апликација, омогућити интеракцију с било којим уређајем у кући. Тако повезали уређаји, попут медијске опреме, машине за прање судова, па чак и сијалица, биће даљински контролисане путем јединствене платформе коју ће, наравно, развити Гугл.

http://www.alternativnevesti.com/in...vasim-domovima&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Sta ovo znaci? Google ce da mi odredjuje kad cu da ukljucujem ves masinu? Mis'im...
Google-u operi mi sudove
twmagic-1.gif

Google-u ugasi svetlo
twmagic-1.gif

Google-u jel smem da uključim
tw.masina.gif

Jos pre par godina sam cuo da zele da naprave pametne frizidere...
Zamisli ovako nesto:
treba u 5 da izadjes sa posla, a u 5 do 5 ti stize obavestenje "nema mleka, nema hleba, ima samo 4 jaja" :lol:

A nije nemoguce da sve zivo bude ukljuceno, osim mozda pegle :P
I ne mora to da bude lose... zamisli, zaboravis sporet da ukljucis a on sav pametan - kad vidi da nema nikoga u stanu, a da je ulazna brava zakljucana sa spoljne strane - on ugasi sporet i posalje obavestenje :per:

Jos pre par godina sam cuo da zele da naprave pametne frizidere...

Polako. Sve u svoje vreme. Prvo na red dolaze pametna kola.

Гугл жели да контролише и аутомобиле

Пошто је објавила да намерава да преузме контролу над свим уређајима у вашим кућама и становима, компанија Гугл решила је да вам „преотме“ и аутомобиле. Наиме, Гугл већ две године активно помаже компанији Форд, чији оснивач је иначе снабдевао Хитлера ратном опремом, у прављењу такозваног паметног аутомобила.

http://www.alternativnevesti.com/in...e-i-automobile&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Kad ti gugl saopsti da je masina puna i da treba oprati ves , ti se bas zainati i sacekaj par dana :lol:
Ma hoce da olaksaju ljudima zivot , kuce buducnosti bi trebale da budu poput onih u seriji Eureka , znaci kompijuter koji sam , ili na govornu komandu vlasnika odradjuje poslove (pere , kuva , pazi na sobnu temp. itd itd)

Ma sta vas briga,ako vec verujemo najavama,znaci i da ce sledece godine biti smak sveta tako da nema brige :think:

:mrgreen:

To "verovanje" je vrlo pogresno. Taj majanski kalendar sto se koristi... on ima povremene velike promene. Ovo sto treba da bude krajem 2012. je otprilike sedma promena koja se ocekuje.
Jedna velika promena je bila i u vreme pocetne kolonizacije Latinske Amerike od strane Spanije. Oni su toliko verovali u tacnost svog kalendara, da su pustili da ih Spanci pokore.
Istini za volju, ko moze da poveruje da vojska od nekih 40-50 hiljada strelaca i kopljanika ne moze da savlada mozda 500 vojnika sa prvobitnim musketama i macevima? Maje su bile cvrste u svojoj veri - a mi danas nismo.

Neki preteruju, pa krah svog sistema zovu krajem sveta, ali to nije tacno. Imali smo u istoriji mnogo onih koji su pokusavali da se oznace sa "drzava, to sam ja" i slicno - i nista od toga nije bilo tacno.

Poslednja izmena:
Polako. Sve u svoje vreme. Prvo na red dolaze pametna kola.

Гугл жели да контролише и аутомобиле

Пошто је објавила да намерава да преузме контролу над свим уређајима у вашим кућама и становима, компанија Гугл решила је да вам „преотме“ и аутомобиле. Наиме, Гугл већ две године активно помаже компанији Форд, чији оснивач је иначе снабдевао Хитлера ратном опремом, у прављењу такозваног паметног аутомобила.

http://www.alternativnevesti.com/in...e-i-automobile&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Ma daj, ovo je formulisano kao da je Ford bio Hitlerov saveznik, pa ga nije bilo 50 godina, i sad se vratio i radi sa Guglom.. i IBM je imao poslove sa Hitlerom, BMW je pravio avione za istog, malo je glup način za povezivanje Gugla sa Hitlerom, kao - on posluje sa Hitlerovim bivšim saveznicima.. Maajd..
A što se tiče pametnih automobila, i treba.. Šta fali, ne voziš ti nego vozi računar, bio ti pijan ili ne, on ograniči brzinu automobila u skladu sa ograničenjima na datom putu, poštuje pravila za preticanje i tako redom.. Mislim, nije da je to nešto što će se javiti sutra, ali, ukoliko razvoj toga bude u pravim rukama, to bi bila pozitivna stvar

Ne znam, ali vecina nas nema novca za te luksuzne ves masine, sporete i frizidere, a kamoli telefone koji se kace na net i koriste Android OS.
Inace ako je na bilo koji nacin ugrozena sloboda i privatnost pojedinca onda je to velika glupost, mada ako ne ugrozava (a to ne mozemo znati :), ) ta tehnologija bi mogla da nam olaksa zivot.
U krajnjem slucaju, mislim da cemo i tu morati da uzivamo u Google Ads-ima na TV, ves masini i drugom, jer TV, ves masina, i ostali uredjaji ce "znati" sta mi jedemo i kupujemo, tako da ce nam reklamirati najbolja mesta (tj. Googlove partnere).
A posle Google Home stize i cuveni Google Toilet:

Stig'o mi mejl sa sledećim sadržajem
Dragi,
Kao osvedocenom ljubitelju Guarane, sto je dokazano vise puta u proslosti, predstavljamo ti najnoviju Guavanturu. U pitanju je velicanstveni, graciozni, humani i euforicni DRINK & LINK!
Ovog leta, sve sto vam treba mozete platiti popijenim Guarana limenkama! Kako? Cekirajte novi website www.drinklink.rs i upadnite u vrhunsku zabavu i pokupite usput najjace poklone ikad!
Uzivaj. Zabavi se. Isplati se!
Kako su me našli? Preko FB-a? Na osnovu čega je to "osvedočeno"? Nisam ljubitelj Guarane (nisam je čak nikada ni probala)

:lol:

mejl-1.jpg

Dal će da mi "banu na gajbu"

Tu kampanju protiv Gugla po pitanju privatnosti najviše furaju Apple i FB, tj takav je moj utisak, koji i sami imaju veliku količinu sumnjivih aktivosti..

Gmail mi nikada nije pravio probleme, za razliku od Hotmail-a npr gde stalno dobijam ponude za "job of my life" ili sam obavešten da mi je windows 7 i taj i taj internet explorer baš ono što mi je potrebno za nezaboravno iskustvo pri surfovanju.. I to sve ako zanemarimo naprasno brisanje celokupnog inbox-a zajedno sa svim preostalim folderima gde se čuvaju mejlovi, na svu sreću imam i mail klijent koji drži kopije mejlova na hardu pa ništa bitno izgubio nisam, a i od tad ništa bitno neću držati na hotmailu.. Ovo za gmail mora da je nešto što si ti kliknula, ili neko drugi kada si eventualno ostala logovana na računaru, mada šta znam, sve je moguće..

Što spomenuh FB.. Zbog jednog računarski nepismenog drugara koji nije uspeo da sredi MSN bio sam primoran da kreiram nalog (povezan sa tada već otpisanim hotmail nalogom) kako bih ga povezao sa trillianom i mogao da pričam sa tim drugom.. Nalog kreiram pod imenom John Smith (John Smith, add-ujte me slobodno :lol:) i čim kreiram nalog čekaju me dva zahteva.. Dva drugara su "znali" da sam ja Džon Smit iako to ja tri minuta pre toga nisam znao.. Drugari su mi bili u kontaktima na msn-u tako da se da zaključiti da je fb držao moj mail u bazi podataka godinama, od kad su oni kreirali.. Što me ne zabrinjava naročito, mada jeste bzvz kad se razmisli.. E sad, druga stvar.. Na FB imam dva prijatelja (ta kritilčna masa koja ne ume da koristi msn), od kojih jedan ima 220 a drugi oko 180 prijatelja.. Njih dvojica imaju zajedničkih.. hmm.. recimo 100+ prijatelja.. Od tih njihovih zajedničkih prijatelja moji su njih možda 10, 15 max.. Kada sam kreirao nalog čekao me je neki ekran tipa "people you may know" sa listom prijatelja koje ja stvarno znam.. E sad, koje su šanse da od tih 100 i više njihovih prijatelja mene čeka predlog da dodam 10-15-20 ljudi međ' prijatelje koje ja stvarno znam?! Mislim, ae stvarno neki statističar da mi izračuna koja je verovatnoća da svi ljudi koji su mi predloženi budu ljudi koje ja stvarno znam? Nijedan promašaj?! Nisam fan teorija zavere, ali daj.. Plus, nisam uneo podatke tipa ta i ta srednja škola, taj grad i ne znam ti ja šta već.. A da je neko eventualno čak i beležio lokaciju sa koje se ja logujem, opet bi mi predložio druge ljude za prijatelje jer su mi prostorno bliži neki drugi ljudi koji su prijatelji ove dvojice od mojih drugara koji su mi predloženi.. Neko to mora ozbiljno da analizira da bi ga tako "usralo", nisu mi tu čista posla..

Nj.. Bio sam sasvim zadovoljan dok sam leteo ispod radara :lol:

Tu kampanju protiv Gugla po pitanju privatnosti najviše furaju Apple i FB, tj takav je moj utisak, koji i sami imaju veliku količinu sumnjivih aktivosti..
Gmail mi nikada nije pravio probleme, za razliku od Hotmail-a npr gde stalno dobijam ponude za "job of my life" ili sam obavešten da mi je windows 7 i taj i taj internet explorer baš ono što mi je potrebno za nezaboravno iskustvo pri surfovanju.. I to sve ako zanemarimo naprasno brisanje celokupnog inbox-a zajedno sa svim preostalim folderima gde se čuvaju mejlovi, na svu sreću imam i mail klijent koji drži kopije mejlova na hardu pa ništa bitno izgubio nisam, a i od tad ništa bitno neću držati na hotmailu.. Ovo za gmail mora da je nešto što si ti kliknula, ili neko drugi kada si eventualno ostala logovana na računaru, mada šta znam, sve je moguće..
Što spomenuh FB.. Zbog jednog računarski nepismenog drugara koji nije uspeo da sredi MSN bio sam primoran da kreiram nalog (povezan sa tada već otpisanim hotmail nalogom) kako bih ga povezao sa trillianom i mogao da pričam sa tim drugom.. Nalog kreiram pod imenom John Smith (John Smith, add-ujte me slobodno :lol:) i čim kreiram nalog čekaju me dva zahteva.. Dva drugara su "znali" da sam ja Džon Smit iako to ja tri minuta pre toga nisam znao.. Drugari su mi bili u kontaktima na msn-u tako da se da zaključiti da je fb držao moj mail u bazi podataka godinama, od kad su oni kreirali.. Što me ne zabrinjava naročito, mada jeste bzvz kad se razmisli.. E sad, druga stvar.. Na FB imam dva prijatelja (ta kritilčna masa koja ne ume da koristi msn), od kojih jedan ima 220 a drugi oko 180 prijatelja.. Njih dvojica imaju zajedničkih.. hmm.. recimo 100+ prijatelja.. Od tih njihovih zajedničkih prijatelja moji su njih možda 10, 15 max.. Kada sam kreirao nalog čekao me je neki ekran tipa "people you may know" sa listom prijatelja koje ja stvarno znam.. E sad, koje su šanse da od tih 100 i više njihovih prijatelja mene čeka predlog da dodam 10-15-20 ljudi međ' prijatelje koje ja stvarno znam?! Mislim, ae stvarno neki statističar da mi izračuna koja je verovatnoća da svi ljudi koji su mi predloženi budu ljudi koje ja stvarno znam? Nijedan promašaj?! Nisam fan teorija zavere, ali daj.. Plus, nisam uneo podatke tipa ta i ta srednja škola, taj grad i ne znam ti ja šta već.. A da je neko eventualno čak i beležio lokaciju sa koje se ja logujem, opet bi mi predložio druge ljude za prijatelje jer su mi prostorno bliži neki drugi ljudi koji su prijatelji ove dvojice od mojih drugara koji su mi predloženi.. Neko to mora ozbiljno da analizira da bi ga tako "usralo", nisu mi tu čista posla..
Nj.. Bio sam sasvim zadovoljan dok sam leteo ispod radara :lol:

E tako je meni pre par meseci via People you may know, izašla ponuda jednog "pipla" :lol: a koji mi je upao u oko jer je prof. img. bio isti kao avatar koji je koristio ovde na krstarici. A za razliku od imena, sličice - tj face pamtim ko slon. Doduše i ime mi se učinilo poznato. Onda se setih da sam prošle godine poslala i primila mejl od jednog forumaša. Ja trk na gmail da kopam po starim mejlovima, kad ono stvarno. Isto ime i prezime, pa čak i prof.img na fejsu ista ko avatar ovde na forumu.
Kakva "slučajnost".

Takođe od prošle godine otkako me tamo posle više od 10 godina, našao moj bivši direktor (a sad opet sadašnji) non stop u ponudi People you may know, imam korisnika koji je 2-3 meseca pošto me naš'o direktor i ponovo uposlio, postao i moj kolega. Nema ga direktor na frend listi, ali me očigledno nije blokirao jer se više od 6 meseci pojavljuje u ponudi.Isto ime i prezime jedino nema slika. Ja mu odma rekla, ali on reče da je zbog ljubomorne žene, ubio nalog pre skoro godinu dana.
Kakva "slučajnost"...

Poslednja izmena:
Slazem se... samo sto za ovo treba ipak da budes obucen da bi koristio. Ali zato svi od 5 godina pa na dalje gledaju televiziju... mnogo vecu dozu matrixa...

Не треба да си нешто претерано обучен. Интернет јесте прављен у подземним базама Пентагона за потребе америчке војске, али је ипак сада намењен просечном Американцу. Што значи да свако ко има грам мозга може да користи интернет и компјутер. Телевизор полако иде у историју.

Back