Gologuzi demonstranti

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Video ja danas na teveju :D da su se povodom toga što Belgija već 249 dana ne može da sastavi Vladu (čak su i svetski rekord oborili) okupili goli studenti i studentkinje :per: da protestuju u jednom belgijskom gradu. I ti demonstranti su se uglavnom skinuli u gaće i bruseve. Muškarci su uglavnom ružni ali sam među studentkinjama video i neke dobre ribice. :mrgreen:

I sad, tražio sam tu vest (koja se odnosi konkretno na ovo) na Guglu i prvo sam našao 1 strani link a onda i 1 domaći:

73249330-belgium-students.jpg


Ghent 249 people, the number of days of negotiations, have protested to demand politicians end eight months of bickering and form a government.

. Finally dared a few dozen students-mainly-to strip it down to their underwear. Major force behind the action was an actress Marijke Pinoy, who took the floor half naked. "Why, because if we are naked, all are human. Men and women politicians, stop just pointing out what separates us. Stop it increasingly placing barriers between people."

"We mean business, " Pinoy went on. "This democracy is only for the polling booth, is a lie. Democracy is the conscious and responsible citizen. Today we have 498 buttocks exposed. 498, which is 2x 249. For all 249 days to the nationalist 'on-the-striker -drivers' things rot. They want us cages in a prudish, cold and narrow Flemish Lilliput country. We are free thinkers without embarrassment, as Till Eulenspiegel. "

http://www.allvoices.com/contributed-news/8224155-belgium-students-protest-in-underwear-photos

Mrzi me da postavljam sve slike, imate ih na linku ali ovu bih izdvojio:

73249698-belgium-students.jpg


Na ovom transparentu kao i u TV izveštajima koje sam gledao se pominje Belgoslavija i aludira na Jugoslaviju.

BELGIJANCI GOLI PROSLAVILI REKORDNIH 249 DANA BEZ VLADE!

(4)
Četvrtak, 17. Februar, 2011.| Autor: Agencija FoNet


BRISEL - Belgija je postala svetski rekorder pošto je 249 dana bez vlade, a verovatno će nastaviti da povećava taj rekord, jer se ni u najavi ne vidi rešenje ovog pitanja.

Što se tiče perspektive Belgije, ona ni najmanje nije ružičasta, jer je kralj Albert Drugi objavio u četvrtak da za dve nedelje produžava mandat vršiocu dužnosti premijera Ivu Letermu.

Parlamentarni izbori 13. juna prošle godine prouzrokovali su zastoj u odnosima vodećih stranaka, koje ne mogu da se dogovore o autonomiji Belgijanaca koji govore holandski i onih koji govore francuskim jezikom.

U gradu Louven la Nuv, naseljenom frankofonim stanovništvom, povodom ovog rekorda, besplatno je deljen pomfrit, kako bi proslavili rekord države bez vlade, dok je 249 Flamanaca u Gentu skinulo odeću.

U međuvremenu, na interenetu je organizovana inicijativa Kamping 16, koja okuplja 150.000 osoba, sa zahtevom političarima da vrate novac koji su primali od juna 2010. godine.
"Zašto bismo svojim novcem plaćali ove ljude, koji odbijaju da rade posao, koji smo ih zamolili da rade", navodi se u obrazloženju ove inicijative.

Zastoj u formiranju vlade nije uticao na predsedavanje Belgije Evropskom unijom, u drugoj polovini 2010. godine, jer se radi o iskusnim diplomatama, navodi je EU obzerver.

http://www.kurir-info.rs/planeta/belgijanci-goli-proslavili-rekordnih-249-dana-bez-vlade-75648.php

Ja bih se rado umešao međ' ove gologuze demonstrantkinje u Belgiji da im se osveStim za to što je iz njihove zemlje izdata naredba za NATO bombardovanje moje zemlje. Ali im ne bi zabio nož u leđa nego bi im nabio nešto drugo u dupe. :per:
 
Hm, ovi ljudi ne mogu da se dogovore oko autonomije i usled toga se dešava da imaju golaće na ulicama i da neko deli pomfrit za džabe.
Ne bih da podsećam šta se kod nas desilo kada nismo mogli da se dogovorimo oko autonomija.
Inače mi je žena bila jesenas u Belgiji, život je išao sasvim normalno, sve funkcioniše.
 

Back
Top