Golf 5

Ovi novi benzinci dostizu maksimalni obrtni moment na istim, a neki i na jos manjim obrtajima nego li dizeli (oko 1500). Ali dizeli su i dalje u blagoj prednosti kada se radi o kolicini obrtnog momenta zbog drugacije kompresije. Recimo Mercedesi su po pitanju obrtnog momenta neprikosnoveni i za benzince i za dizele, nema im ravnog po tom pitanju.

jedino relevantno za nas vozace automobila jeste koliko automobil brzo stize od 0-100 sve ostalo je prakticno nebitno. I tu se meri prakticno odnos mase vozila sa konjskim snagama.

Ovi novi benzinci dostizu maksimalni obrtni moment na istim, a neki i na jos manjim obrtajima nego li dizeli (oko 1500). Ali dizeli su i dalje u blagoj prednosti kada se radi o kolicini obrtnog momenta zbog drugacije kompresije. Recimo Mercedesi su po pitanju obrtnog momenta neprikosnoveni i za benzince i za dizele, nema im ravnog po tom pitanju.

prebih reko daje bmw benzin bolji od mecke

sta im fali, onaj 180 kompresor je odlican
nepostoji auto koji se nekvari, postoji samo sta dobijes za te pare i sta tebi treba! Mozes da kupis 500 s 2003 za 5 000 evra i do OO auto, ako nemozes da sipas gorivo i registrujes, onda nista! A mozes da kupis golfa 5 dizela i da mislis da ces jeftino proci sa odrzavanjem i potrosnjom, mozda fokus od 2000 evra na metan nekome ustedi celog takvog jednog golfa na razliku odrzavanja i cene prevoza. Postoje samo losi vlasnici, imas ljude koji kupuju ekonomicne, one koje hoce da jurcaju, prakticne, luksuzne, udobne, nove polovne, ofroad, a i ovi sto vole samo da se qurce, lepo je i to, ali sa stilom!

Poslednja izmena:
sta im fali, onaj 180 kompresor je odlican
nepostoji auto koji se nekvari, postoji samo sta dobijes za te pare i sta tebi treba! Mozes da kupis 500 s 2003 za 5 000 evra i do OO auto, ako nemozes da sipas gorivo i registrujes, onda nista! A mozes da kupis golfa 5 dizela i da mislis da ces jeftino proci sa odrzavanjem i potrosnjom, mozda fokus od 2000 evra na metan nekome ustedi celog takvog jednog golfa na razliku odrzavanja i cene prevoza. Postoje samo losi vlasnici, imas ljude koji kupuju ekonomicne, one koje hoce da jurcaju, prakticne, luksuzne, udobne, nove polovne, ofroad, a i ovi sto vole samo da se qurce, lepo je i to, ali sa stilom!

bas tako. Sve zavisi sta covek hoce.

Evo jedna S klasa 2003 godiste za 6500 evra registrovan na invalida :)

Malo preso relativno 192.000 km

http://www.polovniautomobili.com/oglas3766620/mercedes_benz_s_320_cdi_full/

Sto je bas ekstra kad recimo sagledas da novi ovakav auto kosta 90.000 evra

Ti ces ovaj da vozis i 10 godina i da ga prodas na kraju 3000 evra

Jos sad gledam 90% ovih Mercedesa S klase su registrovani na invalide . Znaci ja platio auto 3000 evra i treba da budem budala da placam registraciju 2000 evra , a baje koje kupuju auto od 90.000 evra ga bacaju na invalida odmah da izbegnu registraciju.

Poslednja izmena:
u hvala ti tihi, moze i s klasa umesto bmw 530 d idem da ga zovem dali hoce mondea u zamenu, neizgleda lose! da ga pitam dal ce racuna mondea 4500 da izgubim i ja neki dinar na fordu:per:

u hvala ti tihi, moze i s klasa umesto bmw 530 d idem da ga zovem dali hoce mondea u zamenu, neizgleda lose! da ga pitam dal ce racuna mondea 4500 da izgubim i ja neki dinar na fordu:per:

Pa pomeni i jeste ti bolje da vozis S klasu od Bmw 5 . Ja sam se vozio u toj bmw petici i iznerviralo me kako je auto tesan iznutra a spolja bas izgleda veliki i mocan.

Drugo i jedan i drugi su ti zadnja vuca meni od ovih 2003 je najinteresantniji ovaj S 500 sto ima bmw + plin. Imas jednog i sto je 4MATIC :)

Mozda je to taj sto sam gledao i ja, taj s 500, malo je zajeban za odrzavanje i sto je 4matic, i sto je 500, i taj je bio airmatic, al ako crkne kuku lele! I meni ima vise mesta mnogo i u e klasi, u bmw samo lupam laktovima, nekako je tesan, pogotovo pozadi, al bmw bolje ide manje trosi, i uglavnom ima karavana ocuvanih a jeftinijih! Al benzinac je i prednost zbog kilometraze, ocuvan je bio max, prednost naravno plin! Znam ovog lika, icicu neki dan pa javljam sta ko kome nudi! Inace znam lika koji se vozi s 500 bas 4 matic airmatic, duplo jeftinije nego ja sa dizelom, al na metan, uziva. Meni je prva pumpa na 55 km, ali kada sam radio bila mi je na 3, svaki dan sam prolazio tu! Mogu da zamislim da vozis auto od 5000 kubika, a jeftinije te izadje i registracija i gorivo od neke fieste dizela:per:
ovaj tuce 10 l na sto????
i ovaj nije los, samo ove sijalice sa jelke sto ga je zakitio ma da se skinu!
http://www.polovniautomobili.com/oglas3806608/mercedes_benz_s_500_fantazijasekvent/
:eek: pa sa ovim se jeftinije vozis nego sa dizlom, pa ja sam se zaljubio!

Poslednja izmena:
Ima prijatelj S klasu, bio neki benzinac 320 ks, trosio ko tenk oko 18-20 litra na otvorenom :eek:, doduse auto je blindiran ;) 4,5 tone, a sad ubacio dizel, 240 ks, trosi duplo manje.

Ima prijatelj S klasu, bio neki benzinac 320 ks, trosio ko tenk oko 18-20 litra na otvorenom :eek:, doduse auto je blindiran ;) 4,5 tone, a sad ubacio dizel, 240 ks, trosi duplo manje.

a i ti naso da poredis blindiran auto sa obicnim. Pa taj blindiran mora da trosi toliko obzirom da je tezak 4.5 tone :)

evo koja je potrosnja za ovaj S 500 sto je kolega darko stavio 306 KS i sekvent plin

11.76 litara na 100 km otvoren put a 16.7 po gradu

Na plin nek ti trosi 14 litara otvoreno 20 po gradu, i vozis se za odprilike iste pare ko da vozis neki obican auto na benzin ili dizel.

Ali uzivas u voznji, vozis se u LADJI sa 306 KONJSKIH SNAGA :)

To je jedno zadovoljstvo koji jedan Punto, Golf, ili Corsa nikada nece moci da pruze svom vozacu :)

Mozda je to taj sto sam gledao i ja, taj s 500, malo je zajeban za odrzavanje i sto je 4matic, i sto je 500, i taj je bio airmatic, al ako crkne kuku lele! I meni ima vise mesta mnogo i u e klasi, u bmw samo lupam laktovima, nekako je tesan, pogotovo pozadi, al bmw bolje ide manje trosi, i uglavnom ima karavana ocuvanih a jeftinijih! Al benzinac je i prednost zbog kilometraze, ocuvan je bio max, prednost naravno plin! Znam ovog lika, icicu neki dan pa javljam sta ko kome nudi! Inace znam lika koji se vozi s 500 bas 4 matic airmatic, duplo jeftinije nego ja sa dizelom, al na metan, uziva. Meni je prva pumpa na 55 km, ali kada sam radio bila mi je na 3, svaki dan sam prolazio tu! Mogu da zamislim da vozis auto od 5000 kubika, a jeftinije te izadje i registracija i gorivo od neke fieste dizela:per:
ovaj tuce 10 l na sto????
i ovaj nije los, samo ove sijalice sa jelke sto ga je zakitio ma da se skinu!
http://www.polovniautomobili.com/oglas3806608/mercedes_benz_s_500_fantazijasekvent/
:eek: pa sa ovim se jeftinije vozis nego sa dizlom, pa ja sam se zaljubio!

Predlazem da diskusiju nastavimo na temi Mercedes ovo je ipak tema o Golfu :)

Golf 5 je prvenstveno praktičan automobil, a ovim modelom VW je po mnogima ostvario svoju želju namenjenu prošloj generaciji - automobil više klase zapakovan u mali gradski hatchback. Prilično je skup i kao nov i kao polovan, ali je odličan za vožnju i po mnogima najbolji medju golfovima. Bilo je problema sa upravljačem, zupčastim kaišem i radom FSI motora na našim prostorima.
Golf 5 u odnosu na svog prethodnika, znatno poboljšao pouzdanost. Greške kod Golf 5 se javljaju veoma retko. Izbegavajte modele Volksvagen Golf 5 proizvedene do leta 2004. Ostali modeli su izuzetno efikasni. Volksvagen Golf 5 je izuzetno pouzdan automobil.

http://www.pmlautomobili.com/automobili/volkswagen/vw_golf_5.html

Golf V i da je 2008 to bi bila smesno mala kilometraza tako da ne mozes biti siguran u nju osim ako nemas ful ispunjenu servisnu knjizicu koja se moze proveriti u ovlascenom servisu.
S obzirom da pitas za veliki servis a presao si 17k km kako si uopste smeo da vozis toliko a da prethodno nisi imao podatak kad je i dali je uopste uradjen veliki servis?
Logicno je da prilikom kupovine polovnog auta uradis veliki servis osim ako bas postoje dokazi da je uradjen.

Dule za kilometraža sam siguran 100%, jer je auto praktično 5g. stajao u garaži, imao sam drugi auto za vožnju, zato i pitam, ne znam na koliko pređenih kilometara se radi veliki servis, i pitanje je gde raditi. Hvala

Navodno se na tom Golfu veliki servis radi na 120k km ali postoji tu i ona druga strana koja kaze na svake 4 godine ili odredjena kilometraza koju fabrika propisuje.
Tako da ako ti je Golf stajao tih 5 godina kaiseve si trebao vec da promenis.
A sto se tice servisa to moze da ti radi svaki iole krsten majstor za VW u TVOM gradu .
Kako da te posavetujemo gde da radis kad ne znamo odakle si?

Iz Smedereva sam, prolistacu danas servisnu knjigu koju sam dobio kad sam kupio auto (tj cale), i videcu kad je radjen servis i sta je sve uradjeno mada to je na Luksemburskom jeziku pa da to protumacim:)

frederikrr kada se menja ulje tj. kada radis mali servis menjas ulje u motoru i plus treba da se promeni ulje u menjacu ili?

Svaki proizvodjac je propisao kada se menja ulje u menjacu, izguglaj za svoj model automobila, i to nema nikakve veze sa malim servisom, mali servis je zamena motornog ulja, filtera ulja, i po potrebi ostalih filtera (vazduh, klima, polen, sta vec ima auto od filtera).

Ali tvoj slucaj, sa stajanjem od 5 godina u garazi, je specifican: obavezno treba zameniti sva ulja - ne kosta puno, a moze da te oslobodi potencijalno ogromnih troskova.

Back