Gola istina...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta raditi kad se bez razmišljanja i plana ogolite do koske pred nekim? Šta tad kad ste pokazali koliko ste ranjivi? Nema nazad. Možete da se folirate da ste se samo šalili, ali moralni kodeks koji nosite u sebi vam ne dozvoljava. Možete da se pravite da se nije ni desilo, ali ko će da poveruje od vas dvoje u to? Možete da se koprcate u objašnjenjima, ali to je poput živog peska, što se više otimate, sve dublje tonete. Možete da se kajete, to možete i hoćete. Možete da mrzite sebe mrvicu više nego prethodnog dana, ali osuđeni ste da život provedete sa sobom, pa je to uzalud. Možete da glumite klovna za poneti i nastavite u svom neozbiljnom maniru, ali sledi se taj lažni osmeh kad vas prisustvo podseti....

Pa šta zapravo možete? Ništa, samo da priznate da ste sjebali još jedan odnos u vašem životu. Nije da vam je prvi put, a Bože zdravlja, ni poslednji.... Znate i prateći protokol u prste, povučete se u svoj naprsli oklop i nastavite da živite iščašeni, na najskuplje pitanje odgovorite osmehom ili još bolje nekom glupom šalom i folirate se da ste normalni.

IMG_20210324_225559_722.jpg

Poslednja izmena:
Kad si tako ogoljen i poražen svojim slabostima, najlakše je skupiti naprsle komade sebe koji su se prolili u eksploziji i povući se. U sebe. Ili u novo okruženje. Onda prestaneš da budeš Šegerezada za odabrane, prestaneš da crtaš osmehe onima kojima nedostaju, prestaneš da se trudiš... Jer tužno shvataš da oni koje si zadužila osmesima, nemaju potrebu da ti ih uzvrate. I to je u redu, nisi ti to radila da bi ti oni vratili, radila si kako si osećala. Rekao ti je neko drag da se raste tako što se ruši jedna po jedna iluzija. I na pravom si putu da uskoro postaneš velika, baš velika... A osmeh je i tako za slabiće. Za hrabre su brige koje produbljuju bore, koje te bude iz sna u pola noći, koje ti ne daju da ponovo zaspiš...
I u svemu tome, ti ćeš se opet truditi da ulepšaš dan onima oko tebe, da nasmeješ tužne, da utešiš zabrinute, da vratiš nadu beznadežnima, da pokažeš dragim ljudima da svakog dana neko misli na njih. Radićeš drugima ono što bi da neko radi za tebe. I opet ćeš da veruješ da ništa nije uzalud.
Nikad ti, Mala, nećeš odrasti!
Uživam da čitam ove tvoje crtice. Uživam u svakoj tvojoj misli, emociji,
dubokoj prisnosti i lepoti sakralnoj koje napisano širi oko sebe.
Danas sam uočila i predivnu pismenost koja krasi tvoje tekstove...
Ti zaista vladaš ovim blogom na najlepši način i ja sam zaista tvoj veliki poštovalac!

:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj:

• Voli
Reactions: Red
Uživam da čitam ove tvoje crtice. Uživam u svakoj tvojoj misli, emociji,
dubokoj prisnosti i lepoti sakralnoj koje napisano širi oko sebe.
Danas sam uočila i predivnu pismenost koja krasi tvoje tekstove...
Ti zaista vladaš ovim blogom na najlepši način i ja sam zaista tvoj veliki poštovalac!

:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj:
Ovo su tako predivne, tople reči, da sam ostala postiđena i zatečena, ali iskreno dirnuta njima. Hvala ti, beskrajno! :zag: :heart:

Back