Gola istina...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta raditi kad se bez razmišljanja i plana ogolite do koske pred nekim? Šta tad kad ste pokazali koliko ste ranjivi? Nema nazad. Možete da se folirate da ste se samo šalili, ali moralni kodeks koji nosite u sebi vam ne dozvoljava. Možete da se pravite da se nije ni desilo, ali ko će da poveruje od vas dvoje u to? Možete da se koprcate u objašnjenjima, ali to je poput živog peska, što se više otimate, sve dublje tonete. Možete da se kajete, to možete i hoćete. Možete da mrzite sebe mrvicu više nego prethodnog dana, ali osuđeni ste da život provedete sa sobom, pa je to uzalud. Možete da glumite klovna za poneti i nastavite u svom neozbiljnom maniru, ali sledi se taj lažni osmeh kad vas prisustvo podseti....

Pa šta zapravo možete? Ništa, samo da priznate da ste sjebali još jedan odnos u vašem životu. Nije da vam je prvi put, a Bože zdravlja, ni poslednji.... Znate i prateći protokol u prste, povučete se u svoj naprsli oklop i nastavite da živite iščašeni, na najskuplje pitanje odgovorite osmehom ili još bolje nekom glupom šalom i folirate se da ste normalni.

IMG_20210324_225559_722.jpg

Poslednja izmena:
Ако показивање слабости и рањивости пред неким може да нам поквари однос, онда нешто није у реду са тим односом.
Свако од нас је слаб и рањив у неком тренутку, и скоро свако има некога пред ким може да пусти све кочнице...

Moramo paziti sta pricamo.

Za neke stvari ne pricati ni najblizima ako znamo da nece obe ruke u vatru za nas.

Ja svoje slabe tacke ne pricam nikom.
Necu da me povrede ili zloupotrebe protiv mene.
Ljudi treba da znaju samo deo vasih mogucnosti a dzokere i slabu kartu samo vi.

Sa jakim kartama all in a sa slabim fold.
Keceve sakrivati u rukavu.

Ако показивање слабости и рањивости пред неким може да нам поквари однос, онда нешто није у реду са тим односом.
Свако од нас је слаб и рањив у неком тренутку, и скоро свако има некога пред ким може да пусти све кочнице...
Slažem se! Ali znaš onaj osećaj kad te trenutak ponese i ispričaš više nego što bi smela? Kad pokažeš tužnu stranu medalje da bi nešto objasnila, a onda osetiš neku vrstu sažaljenja s druge strane? E to!

Moramo paziti sta pricamo.

Za neke stvari ne pricati ni najblizima ako znamo da nece obe ruke u vatru za nas.

Ja svoje slabe tacke ne pricam nikom.
Necu da me povrede ili zloupotrebe protiv mene.
Ljudi treba da znaju samo deo vasih mogucnosti a dzokere i slabu kartu samo vi.

Sa jakim kartama all in a sa slabim fold.
Keceve sakrivati u rukavu.
Nije to takva vrsta priče, ne može me povrediti niti zloupotrebiti, bezazleno je sa te strane, a znam da ne bi nikad ni uradila tako nešto. Ali da, definitivno se mora voditi računa šta, kome, kad i koliko.

Slažem se! Ali znaš onaj osećaj kad te trenutak ponese i ispričaš više nego što bi smela? Kad pokažeš tužnu stranu medalje da bi nešto objasnila, a onda osetiš neku vrstu sažaljenja s druge strane? E to!
Нисам имала такве ситуације, вероватно негде у глави имам осигурач који искаче у разговору са неким особама.
Ја нисам ни нешто посебно отворена особа, имам само 2 пријатељице са којима сам опуштена скроз, али неке ствари дословно никоме не бих рекла.

• Podržavam
Reactions: Red
Е, да, то сажаљење...једно је да ти буде жао, друго да сажаљеваш.
Верујем да бих након сажаљевања прекинула тај однос, јако је понижавајућ осећај.
Зато сам ја и закопчана.

Нисам имала такве ситуације, вероватно негде у глави имам осигурач који искаче у разговору са неким особама.
Ја нисам ни нешто посебно отворена особа, имам само 2 пријатељице са којима сам опуштена скроз, али неке ствари дословно никоме не бих рекла.
Pa ja uglavnom nisam, mada desi se da preteram. Ali svaki put obećam sebi da i sledeći put neću više nikad. :lol:

Pa ja uglavnom nisam, mada desi se da preteram. Ali svaki put obećam sebi da i sledeći put neću više nikad. :lol:
Језиче у кутиче, драга моја...што би моја баба рекла, зуби нису само да мељеш храну, него и да задрже реч :lol:

• Haha
Е, да, то сажаљење...једно је да ти буде жао, друго да сажаљеваш.
Верујем да бих након сажаљевања прекинула тај однос, јако је понижавајућ осећај.
Зато сам ја и закопчана.
Pa ne znam, ne umem da razgraničim trenutno da li je žaljenje ili sažaljenje. Vagam, na momente jedno, na momente drugo. Valjda kad se ohladi sve, biće jasnije. Uostalom, ovo je priča, malo istine, malo mašte, malo reči, malo opisa.

Pa ne znam, ne umem da razgraničim trenutno da li je žaljenje ili sažaljenje. Vagam, na momente jedno, na momente drugo. Valjda kad se ohladi sve, biće jasnije. Uostalom, ovo je priča, malo istine, malo mašte, malo reči, malo opisa.
Па, ок, не мора да буде истинита или твоја прича, причамо уопштено.

• Podržavam
Ја сам моје бабе обожавала, обе...дивне, оштроумне сељанке :heart:
Pomalo ti zavidim. Moje su bile žive u mom detinjstvu, ali eto. Jedna je otišla prerano, a drugu sam dobila praktično tek kad sam se udala. Stalno smo pričale telefonom, valjda je imala potrebu da mi nadoknadi. I došla je da vidi malo dete kad se rodilo, nije imalo ni dva meseca, obišla nas je sve, mene, brata, moju majku, a svoju bivšu snaju, svog sina... Za nedelju dana je umrla. Kao da je znala!
Moraću jednom da napišem priču o njoj...

Pomalo ti zavidim. Moje su bile žive u mom detinjstvu, ali eto. Jedna je otišla prerano, a drugu sam dobila praktično tek kad sam se udala. Stalno smo pričale telefonom, valjda je imala potrebu da mi nadoknadi. I došla je da vidi malo dete kad se rodilo, nije imalo ni dva meseca, obišla nas je sve, mene, brata, moju majku, a svoju bivšu snaju, svog sina... Za nedelju dana je umrla. Kao da je znala!
Moraću jednom da napišem priču o njoj...
Обавезно, баш бих волела да прочитам.
Ја сам већ писала како је моја баба 2 месеца носила душу у зубима само да дочека моју свадбу. И умрла одмах након нашег венчања :(
Нека брише ово Жаба кад види, скренуле смо с теме, али морала сам.

• Voli
Обавезно, баш бих волела да прочитам.
Ја сам већ писала како је моја баба 2 месеца носила душу у зубима само да дочека моју свадбу. И умрла одмах након нашег венчања :(
Нека брише ово Жаба кад види, скренуле смо с теме, али морала сам.
Nema šta Žaba da gleda ni briše, ni bilo ko drugi, ovo je moj blog, dozvoljeno je sve, pa mislim, čak i spam. :lol:

Sećam se te priče, tako me je dirnula tad kad sam čitala. Zamisli ti koliko je to volje i ljubavi! :heart:

Kad si tako ogoljen i poražen svojim slabostima, najlakše je skupiti naprsle komade sebe koji su se prolili u eksploziji i povući se. U sebe. Ili u novo okruženje. Onda prestaneš da budeš Šeherezada za odabrane, prestaneš da crtaš osmehe onima kojima nedostaju, prestaneš da se trudiš... Jer tužno shvataš da oni koje si zadužila osmesima, nemaju potrebu da ti ih uzvrate. I to je u redu, nisi ti to radila da bi ti oni vratili, radila si kako si osećala. Rekao ti je neko drag da se raste tako što se ruši jedna po jedna iluzija. I na pravom si putu da uskoro postaneš velika, baš velika... A osmeh je i tako za slabiće. Za hrabre su brige koje produbljuju bore, koje te bude iz sna u pola noći, koje ti ne daju da ponovo zaspiš...
I u svemu tome, ti ćeš se opet truditi da ulepšaš dan onima oko tebe, da nasmeješ tužne, da utešiš zabrinute, da vratiš nadu beznadežnima, da pokažeš dragim ljudima da svakog dana neko misli na njih. Radićeš drugima ono što bi da neko radi za tebe. I opet ćeš da veruješ da ništa nije uzalud.
Nikad ti, Mala, nećeš odrasti!

Poslednja izmena od moderatora:

Back