Godsmack

LastDay

Leptirica
Poruka
5.575

🦔🦔

Godsmack
je američki rok/hard rok bend iz Lorensa,Masačusets.
Osnovan 1995 godine.

Bend je sastavljen od osnivača ,frontmena i tekstopisca Sully Erna,
gitariste Tony Rombola,
basiste Robbie Merrill i
bubnjara Shannon Larkin.

Godsmack_ShowAnnouncement_FFWeb_EventThumbnail_720x720-e63561dd3f.jpg

Od svog osnivanja objavili su osam studijskih albuma,jedan EP(The Other Side) ,
četiri DVD-a,jednu kompilaciju i jedan album uživo.

Bend je imao tri uzastopna BR.1 albuma na Bilbord 200.
Gostovali su na mnogim turnejama i festivalima,
uključujući i promocije svojih albuma.

Godsmack_logo.png

Godsmack је prodao preko 20 miliona ploča u toku jedne decenije.
U čast uspeha benda ipuštanje poslednjeg albuma gradonačelnik Bostona-Marti Volš
proglasio je 6.avgust kao dan Godsmack-a u gradu Bostonu.

ALBUMI:

Godsmack -1998
Awake -2000
Faceless -2003
IV -2006
The Oracle -2010
1000hp - -2014
When Legends Rise-2018
Lighting Up The Sky -2023

Godsmack_Worcester.jpg

🦔 🦔

Captivating woman
Yeah you got me losing my mind
Shoot to kill, I lose my will
Laying it all on the line
You and me,
We breathe inside a world where no one can breathe
Can't you see through painted skies
It's always you and I
All I know deep down inside
This fine legged woman done saved my soul tonight
Taste the sin, I said lose or win
My god, I've been waiting a long time
You and me
It's always you and I
Always you and I
You and me
It's always you and I
Always you and I
Always you and I
Always you and I

Godsmack
je američki rok/hard rok bend iz Lorensa,Masačusets.
Osnovan 1995 godine.

Bend je sastavljen od osnivača ,frontmena i tekstopisca Sully Erna,
gitariste Tony Rombola,
basiste Robbie Merrill i
bubnjara Shannon Larkin.
Sali je takodje ritam gitarista u grupi a ne samo pevac i frontmen. Pored toga on je i veoma solidan bubnjar i perkusionista. Godsmack su poznati po tim duelima na bubnjevima izmedju Salija i Larkina tokom koncerta.

Po meni ono jedan sasvim solidan bend, ono mozda im fali malko autenticnosti (i mozda malo velikih hitova koji bi ih lansirali bas ono u sam vrh) i iskreno nisu mi bas ono u rangu mojih omiljenih Rock bendova tipa Rage Against The Machine, Korn, P.O.D., Nirvana, Linkin Park ....ali ono nisu ni mnogo daleko, jedan onako vrlo dobar i sasvim solidan bend.

Salvatore Paul Erna Jr. (rođen 7. februara 1968.) je američki pevač, muzičar i tekstopisac,
najpoznatiji kao vokal i ritam gitarista rok grupe Godsmak.
Takođe je svirač na harmonici, bubnjar i perkusionista, koji ih izvodi na albumima i na nastupima uživo.
Bio je rangiran na 47. mestu u Top 100 hevi metal vokalista od strane Hit Paradera.

1701162453810.png

Sali Erna je rođen u Lorensu u Masačusetsu. Počeo je da svira bubnjeve sa tri godine.
Njegov otac, Salvatore Erna stariji, bio je trubač sa Sicilije i vežbao je u podrumu.
Njegov pra-stric je bio poznati kompozitor na Siciliji.
Erna je sa 11 godina otkrio da mu je lakše da sluša nešto i svira nego da čita notne zapise.
Prestao je da uzima časove i vežbao je kod kuće, vežbajući uz ploče Aerosmita, Led Zeppelina, Motorheada i Rusha.

239adf20906daeb8828e7543eff53f67.jpg

Erna je za Glam-Metal.com rekao da su njegovi prvi solo nastupi bili „izuzetno uznemirujući“
Erna je započeo svoj prvi solo akustični trek 1. maja na Nijagarinim vodopadima, a završio ga je 31. maja u Las Vegasu.
Bile su to pesme Godsmacka sa nekoliko novih originala i obrada u rasponu od Bitlsa do Alice in Chains....

„Želeo sam da stavim nekoliko originala i isprobam ih jer je bilo nekoliko pesama koje su rađene na klaviru
ili gitari koje sam napisao ali ne za Godsmack.
Na primer, 'Eies of a Child' i 'Until then'. Bila je to odlična prilika da to pokažem . Te pesme su vrlo emotivne.
Jedna pesma govori o deci koja su rođena sa sidom ili umiru od side, a druga o počasti trupama Oružanih snaga Sjedinjenih Država."

d70192f2bc8387700789876bcdfb9cd5.jpg

Erna je na svoj rođendan, 7. februara 2007. izdao memoare pod naslovom The Paths We Choose.
Knjiga opisuje njegove borbe tokom prvih 30 godina njegovog života,
sve do trenutka kada je Godsmak sklopio ugovor za ploču.

„Knjiga je u suštini samo moj život od trenutka kada sam se rodio do početka Godsmaka“,
"Želeo sam da pišem o svom iskustvu i svom životu ,padovima i nadam se da će to inspirisati neke ljude koji su možda još uvek u getima
ili pokušavaju da iskopaju put iz rupe. Mislim, svi smo mi ljudi. Tako da mislim da postoji zanimljiva priča o bolu i borbi.
Znate, biti srednje klase i odrastati u ludim četvrtima. Deca treba da imaju svoje snove."

Knjiga je prodata u 100.000 primeraka u prvom mesecu objavljivanja.

Back