Salvatore Paul Erna Jr. (rođen 7. februara 1968.) je američki pevač, muzičar i tekstopisac,
najpoznatiji kao vokal i ritam gitarista rok grupe Godsmak.
Takođe je svirač na harmonici, bubnjar i perkusionista, koji ih izvodi na albumima i na nastupima uživo.
Bio je rangiran na 47. mestu u Top 100 hevi metal vokalista od strane Hit Paradera.
Sali Erna je rođen u Lorensu u Masačusetsu. Počeo je da svira bubnjeve sa tri godine.
Njegov otac, Salvatore Erna stariji, bio je trubač sa Sicilije i vežbao je u podrumu.
Njegov pra-stric je bio poznati kompozitor na Siciliji.
Erna je sa 11 godina otkrio da mu je lakše da sluša nešto i svira nego da čita notne zapise.
Prestao je da uzima časove i vežbao je kod kuće, vežbajući uz ploče Aerosmita, Led Zeppelina, Motorheada i Rusha.
Erna je za Glam-Metal.com rekao da su njegovi prvi solo nastupi bili „izuzetno uznemirujući“
Erna je započeo svoj prvi solo akustični trek 1. maja na Nijagarinim vodopadima, a završio ga je 31. maja u Las Vegasu.
Bile su to pesme Godsmacka sa nekoliko novih originala i obrada u rasponu od Bitlsa do Alice in Chains....
„Želeo sam da stavim nekoliko originala i isprobam ih jer je bilo nekoliko pesama koje su rađene na klaviru
ili gitari koje sam napisao ali ne za Godsmack.
Na primer, 'Eies of a Child' i 'Until then'. Bila je to odlična prilika da to pokažem . Te pesme su vrlo emotivne.
Jedna pesma govori o deci koja su rođena sa sidom ili umiru od side, a druga o počasti trupama Oružanih snaga Sjedinjenih Država."
Erna je na svoj rođendan, 7. februara 2007. izdao memoare pod naslovom The Paths We Choose.
Knjiga opisuje njegove borbe tokom prvih 30 godina njegovog života,
sve do trenutka kada je Godsmak sklopio ugovor za ploču.
„Knjiga je u suštini samo moj život od trenutka kada sam se rodio do početka Godsmaka“,
"Želeo sam da pišem o svom iskustvu i svom životu ,padovima i nadam se da će to inspirisati neke ljude koji su možda još uvek u getima
ili pokušavaju da iskopaju put iz rupe. Mislim, svi smo mi ljudi. Tako da mislim da postoji zanimljiva priča o bolu i borbi.
Znate, biti srednje klase i odrastati u ludim četvrtima. Deca treba da imaju svoje snove."
Knjiga je prodata u 100.000 primeraka u prvom mesecu objavljivanja.