карлос
Veoma poznat
- Poruka
- 10.764
Ne znam koliko je tacno,ali ja sam cula od ljudi kojima verujem, da se u Makedoniji jako lepo odrzavaju spomenici Francuzima i ostalima nesrbima,a da su srpski spomenici zarasli i zapusteni.
To, ipak nema veze samo sa Srbijom , vec i sa zemljom na cijoj se sada teritoriji nalaze ti spomenici.
Unekoliko me to podseca na "Istocni blok" drzava koje su sve spomenike ruskim oslobodiocima sklonile ili porusile u nameri da se istorija prekroji ili da se oslobodioci omalovaze.
Немора да имаш пријатеља у Македонију па да разбереш да Српски споменици се не одржавају.Истина је да Француско гробље личи на прави парк,сада су обновљени и Татарски и Немачки а има и јеврејско гробље које добро се одржава.Али то је тако зато што те државе брину о томе и плачају да се то одржава.Е сад можда вас је погодило то што ја кажем да Србија је направила велики пропуст што се тиче тога али то је истина.На крају крајева ето на Прохору је осквернавена плоча која је означавала АСНОМ.Кажем има ту зајебанција али боље се види двор комшије док је наш увек у реду.