Godišnje doba, uticaj na emocije čoveka

Koje godišnje doba najviše utiče na vaše raspoloženje, emocije? :lol:

Kada ste najosetljivi na ljubav, na ženski svet, romantični? :lol:

Evo ja ću prvi. :)

Moje doba je zima, sneg. Kao sad na primer. :)

Prošlih dana sam se počeo bivati mekši, i sve što je suprotno toplini ljubavi, emocijama te vrste, dovodi me do ludila. :)

Sneg me čini romantičnim, osetljivim, i moram se čuvati od žena, jer me osete, i postanem jako velika meta... :lol:

Pitanje važi i za dame. :lol:

Zima, led i snijeg (znate da imamo dvadesetak naziva za snijeg isto kao Eskimi?), svuda klizavo i opasno, a moram po drva da idem u planinu. Bez napaljenog smederevca nema ni r od romantike. Proljece, ubije se covjek od prekomjernog poljoprivrednog rada, usnuvsi san pravednika svake noci s prigrljenom motikom i krampom. Ljeto, dok se svi kupaju, vriska, cika, djetolina i sijeno cekaju, odnegdje iznutra odjekuje vapijuci glas napacene zemlje za dragocjenom vodom. Kokosi i krave prave graju tokom cijele godine u praskozorje cija tradicionalna tvrdoca ne pomaze da se covjek opusti u drustvu sa najboljim prijateljem... Mozda, jedna sedmica godisnje da se nagledam sredovjecnih njemackih turistkinja s neobrijanim pazuhom, velikim sisama i izrazom lica poput namrgodjene sovuljage, scucuren iza grma dok vrsim vodenastu nuzdu jer prozdrijeh previse drenjina s vodom.

Volim sva godišnja doba. Treba uživati u svemu, naći neko zadovoljstvo, neku radost, i u snegu i u suncu, i u kiši i u magli...Slušam neke kako kukaju zimi zbog hladnoće, leti zbog vrućine, čak i kad je zimi toplo kukaju što je tako i što to nije prirodno, bla,bla,bla...Kad već ne možemo to da štelujemo , daj da uživamo u tome što imamo u datom trenutku.
Lično , najviše volim sunčanu, rodnu i zlatnu jesen, kada su sve krošnje pune plodova, kada Sunce sija ali nisu vrućine, zraci padaju pod drugim uglom od letnjih pa je sve za nijansu lepše, stigne i oktobar, požuti lišće i dobije bakrene nijanse, dugo ostaje na drvetu zato što nema kiše, sve dobije neobične boje i sve je prelepo...

Back