Gobleni i heklani radovi .

Evo...mali doprinos temi.
Belu bluzu je heklala moja pok.baka po majci. Dugo sam je nosila, sad mi je mala. Naslediće je sestričina, kad još malo poraste.
Crvenu je heklala moja majka.Nosim je, ponekad leti. 😁
IMG_20210619_211725.jpg

Meni dobro idu svi ti ručni radovi i volim da ih radim, ali ne volim da imam heklanje ili goblene po kući. Sve sam naučila još prije polaska u školu, ali sam najviše radila za vrijeme rata kad nije bilo struje, pa nismo imali šta da radimo, pa sam plela i heklala lutkama i barbikama.
E'l čuvaš neki od radova? Baci fotku, da vidimo.
Ja sam "izrod" u familiji. ICH me za to ne biva.Ne znam ni iglu d'udenem. 😁

I mene ti ručni radovi zamaraju. Mnogo mi je to "pipkavo"!Ja sam pre tip prirodnjaka.Biljke, cveće, bašta...volim da petljam sa zemljom.Čim uđem u stan, kao da se umrtvim. Mda, ti ručni radovi su stvarno prava umetnost!Svaki je unikat.Čak i kad se radi po šablonu.

ni ja ne volim pipkave poslove kao sto je npr. brisanje prasine. :lol:

Немам ништа од тога овде у стану.
Гоблене не подносим, остало може бити лепа успомена у некој вакуум кеси. Није ми за свакодневну употребу.
А имамо свега, од хеклераја преко веза до старих, савршено очуваних ћилима.

Немам ништа од тога овде у стану.
Гоблене не подносим, остало може бити лепа успомена у некој вакуум кеси. Није ми за свакодневну употребу.
А имамо свега, од хеклераја преко веза до старих, савршено очуваних ћилима.
Da...i ćilimi su prelepi! Super su za neki etno stil.
Imam neki manji, kao sobna prostirka. Msm, da sam ga kupila u Makedoniji, ali nije kao onaj pravi ćilim.Msm, nema veze!

Da...i ćilimi su prelepi! Super su za neki etno stil.
Imam neki manji, kao sobna prostirka. Msm, da sam ga kupila u Makedoniji, ali nije kao onaj pravi ćilim.Msm, nema vete!
Ми имамо доста тога од моје прабабе још, па и њене маме. Имам и сребрњаке краља Петра нађене испод темеља старе куће. Све су то лепе успомене.

Back