Go West Young Man

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Mislim da nam je potrebna jedna tema gde će forumaši koji žive i rade u inostranstvu prenositi svoja iskustva o životu, politici i političkom sistemu u inostranstvu i istovremeno davati konstruktivne predloge šta treba uraditi da život običnog čoveka, ekonomska i politička situacija u našoj voljenoj Srbiji bude bolja.

U to ime jedna naša stara Kordunaška.

Ako se moderatorima ne svidi ova tema neka zaključaju ili prebace na pdf Ekonomija, pdf Svaštara ili pdf Muškarci

U Ceskoj sam skoro 4 godine a nemam pojma ko su predsednik i premijer. Ljudi ne drže govore na TV svaki dan kao u Srbiji već rade svoj posao.

Imali su neke izbore gde nisu smarali sa propagandom, okačili postere gde treba da budu i tamo napisali ko su, šta su i slika. Svi sa belom pozadinom i imena stranke diskretno napisana da se bolje vidi ime čoveka na slici.

Kako dalje funkcionišu nemam pojma a verovatno ne znaju ni Cesi sa kojima radim.

speechless-nathan-fillion.gif

Čekamo da se jave ovi sa trulog i dekadentnog Zapada da nam objasne koliko nam je dobro u Srbiji.

Pošto je tako dobro...

Увек је боље у језгру цивилизације или у неком од његових центара, него на самој периферији!

Није...уопште добро. Једна мања катастрофа без икаквих резерви и спремности, помреће пола нације

Ja sam visoko neosposobljen da radim bilo sta, osim da radim.
Ako je istina da ne gotivis Rusiju, ali gotovis Srbiju, onda si za razliku od brloga Srbije, na pravom putu.

Kad kazem brlog, za vas koji citate, mislim na SNS.
Pa sljakaj, ko ti brani.. Ne gotivim nikog sa strane, ne mislim na ljude. Toliki ekstrem nisam da bih se kleo u zapad ili istok, gledam da za moje i sebe iscimam tu gde sam rodjen. Ni vlast, ni politika me takodje ne zanima. Mozda i bi da nesto zavisim od iste.

Pa sljakaj, ko ti brani.. Ne gotivim nikog sa strane, ne mislim na ljude. Toliki ekstrem nisam da bih se kleo u zapad ili istok, gledam da za moje i sebe iscimam tu gde sam rodjen. Ni vlast, ni politika me takodje ne zanima. Mozda i bi da nesto zavisim od iste.
Pa zavisis, to sto nisi aktivan ni pasivan clan partije neke, ili glasac, ne znaci da ne zavisis

Tekuca vlast, prosla vlast i ona koja dodje kasnije ti kroji budzet za gorivo, poreze, dal ce da ti poprave asflat po kraju gde zivis, dal ces uopste i da imas asfalt ako zivis ti ili neko drugi u nekoj manjoj sredini, da li imas i kako ti je opremljen lokalni dom zdravlja za nedaj boze bolest, kakve su skole gde ces sutra da skolujes decu, vrtici, ulicna rasveta, dal ima klupica po parku, pa onda ides posle opstine na nivo grada sta utice na zivot tvoje familije i tebe, pa na nivo republike.

Hteo to, ili ne, ta grupa ljudi koje izabere onaj ko glasa, utice svima na zivot.

Danas kad budes otisao u radnju i kupio bilo sta, makar mleko i hleb, odmah si im ubacio 20% svojih para u fondove kroz PDV sistem. A te fondove oni muzu vecinom u svoje privatne dzepove a minimalno za potrebe naroda, to si ti i familija i komsija do tebe etc

Zato kada kazes da te ne zanima, mozda bi trebalo da razmotris to ponovo, jer neko zavlaci ruke u dzep tebe i tvoje familije.

Можда би ова била адекватнија, обратити пажњу на боје
ова два дерпеа, плаво-жута води црвене на запад у боље
сутра. Као заједно ћемо боље, јаче, више, дубље али без
жена, ниђе жене у будуђности.

Pa zavisis, to sto nisi aktivan ni pasivan clan partije neke, ili glasac, ne znaci da ne zavisis

Tekuca vlast, prosla vlast i ona koja dodje kasnije ti kroji budzet za gorivo, poreze, dal ce da ti poprave asflat po kraju gde zivis, dal ces uopste i da imas asfalt ako zivis ti ili neko drugi u nekoj manjoj sredini, da li imas i kako ti je opremljen lokalni dom zdravlja za nedaj boze bolest, kakve su skole gde ces sutra da skolujes decu, vrtici, ulicna rasveta, dal ima klupica po parku, pa onda ides posle opstine na nivo grada sta utice na zivot tvoje familije i tebe, pa na nivo republike.

Hteo to, ili ne, ta grupa ljudi koje izabere onaj ko glasa, utice svima na zivot.

Danas kad budes otisao u radnju i kupio bilo sta, makar mleko i hleb, odmah si im ubacio 20% svojih para u fondove kroz PDV sistem. A te fondove oni muzu vecinom u svoje privatne dzepove a minimalno za potrebe naroda, to si ti i familija i komsija do tebe etc

Zato kada kazes da te ne zanima, mozda bi trebalo da razmotris to ponovo, jer neko zavlaci ruke u dzep tebe i tvoje familije.
Brate, sve sto si rekao stoji od reci do reci. Sta vredi sto smo nas dvojica toga svesni kad ce opet sutra milion ipo kretena da glasa za ovu vlast, ili mozda sutra cak i za neku goru ( ako gore od ovog moze). Od ovog naroda me nista nebi zacudilo. Gledam da sto manje budem zavistan od sistema, upravo da me nebi kacile sve nedace istog. Prazni rafovi u radnjama, sjebani putevi, zdravstvo, skolstvo i sta sve vise ne. Verovatno imam visok prag tolerancije kad me jos nije povukla misao "Ebo ti sve ovo, dizem ruke i adio". Kad sam rekao nemojte da solite pamet vi koji ste zapalili, mozda jeste delovalo drsko, ali sta realno mozes da promenis iz Nemacke, Svajcarske, gde god bio? Mislim da nista, koliko god bio upravu za sve izgovoreno. Mozes da samo utices i na ovo malo ostalih i prezivelih ovde da i oni odu. Pa ce arheolozi za cirka 150 godina da nas iskopavaju kao neandertalce izumrele. Neko mora i da ostane, koliki god je shit.

Back