Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novine Guardian su imale seriju "Radne sobe pisaca" koja mi se jako dopala, zato sto je pokazala da i u malom i (zapanjujuce cesto) neurednom prostoru mogu da nastanu neverovatne price i fantazije... ali za ovu temu sam ipak izabrala lepse i bar malo dizajnirane radne prostore

Clive-Jamess-writing-room-004.jpg

Clive James - klasicna

Writers-rooms-14.03.2009--004.jpg

Magie Gee

writsroms460.jpg

Louis de Bernieres

Marinawarner460x---.jpg

Marina Warner

wriroo081108-460x---.jpg

Christopher Hampton

dahl276.jpg

R. Dahl

MartinAmis460.jpg

Martin Amis

Heaney460.jpg

Seamus Heaney (ja mislim da mu je neko sredio ovu sobu za slikanje)

... i sad se meni cita ova Maggie Gee - radne sobe pisaca koje sam citala lice na njihova dela (tj. knjige lice na sobe) tako da ce mi se Maggie verovatno dopasti : )

Evo linka http://www.guardian.co.uk/books/series/writersrooms

Poslednja izmena:
a evo par slicica iz domova nekih selebritija :cool:

za pocetak - paris hilton

ent-paris-hilton-2-600x400.jpg

susan somer

summersps_pcs1_3.jpg

tom perkins

images

gvinet paltrou

http://4.***************/_UzzxBNks74c/SYz9iKpteQI/AAAAAAAADak/SZZf7himzCI/s400/CELEBRITY+GWYNETH+PALTROW+HOUSE+SUMMER.jpg

Kuca Vudi Alena na Menhetnu
hosl06_allen.jpg
hosl05_allen.jpg
hosl08_allen.jpg
hosl04_allen.jpg
hosl03_allen.jpg

(Moram priznati da mi se vise svidjaju prostori iz njegovih filmova, i to ranijih - u tim filmovima stanovi su skoro goli, sa ponekim lepim predmetom iz antikvarnice, i definitivno vise knjiga nego jastucica... sto se ne moze reci za ovaj njegov - poslednji - dom. Svejedno, onaj starinski plisani trosed sa velikim jastucima na mene deluje kao magnet)

Poslednja izmena:
Ja sam svoj stanchic opremila tacno kako cu ga opremiti i za dve godine kad se preselim u veci, ali onda cu sve ovo strpati u dnevni boravak, a od ostalog dela stana napraviti igraliste i krevete koji se dizhu na zid u toku dana. Cipelarnik je taman toliki (iako je od poda do plafona) da u njega moze stati jedna sezonska zbirka obuce, roleri i usisivac. Ceo stan je u minimalistickom stilu, onom totalnom ko sa slika iz casopisa osim zidova u boji i igracaka koje zauzimaju mesta koliko jedan prosecan trpezarijski sto koji naravno niti imam niti planiram da ikad kupim. Nemam ni tv jer mi ne treba, ali je zato za sistem kompjuterske opreme odvojen ceo jedan ugao od poda do plafona pa sam jedva povezala kablove iza jer je jedan stampac maltene na plafonu. Kuhinja mi je takva da se svi cude kad je vide kako uopste mogu da se stisnem i spremam nesto u njoj sve dok ne udju unutra i vide da je to optimalan raspored ugaone kuhinje i da je prostora mnogo vise nego i u nekim velikim kuhinjama. Kupatilo je sklepano prosle godine kad sam ga morala hitno popravljati zbog nekih instalacija cevi pa sam iskoristila to moranje da promenim sve u njemu. Posebno sam birala da tush kabina bude od providnog stakla koje vuce na zelenkasto, da lavabo ima povrsinu koja moze biti stalno suva i na koju se moze smestiti jutarnja kafa i bilo sta papirnato i da wc solja bude udobna skoro ko fotelja. Terasa mi je puna tkanina i na njoj stoje tri industrijalke za shivenje, a pored njih je ostalo jos dosta prostora. I ladno ne bih mrdnula odavde da nisam u uzasno bucnom kraju punom saobracajne guzve zbog cega mi ponekad presedne da otvorim prozore.

Moja kucica ima nekih osamdesetak kvadrata,ali je pomalo nefunkcionalno napravljen raspored prostorija,tako da ispada da imam dva hodnika.Za sada sam samo uradila fasadu i spoljnju izolaciju,a ima puuuuuuuuno da se radi na kuci.Kada bih imala para,prvo bih uradila podove,stavila laminat,i neke vrlo male tepihcice ili jos bolje cilime.Dvoumim se izmedju ugaone garniture,ili da jednostavno kupim dva troseda u razlicitim bojama,bas mi je bitno da imamo dovoljno mesta za sedenje u dnevnoj sobi.Saksijskog cveca imam koliko volis,nedostaju mi neke police za knjige,bezim od regala za tv i ostalo,to mi zauzima prostor,bezveze i necu da mi tv bude centralni deo dnevne sobe,i zivota.Zidovi su ranije bili u nekoj neshvatljivo prljavoj kajsija varijanti,pa sam okrecila u nandjarasto.Lustere poskidala,stavicu plafonjerice,jer su plafoni niski,pa..Inace zavese moram sa draperijom jer komsiluk ima nevidjeni poriv da bulji kroz prozore.Nemam pojma kako cu to da pomirim sa ostatkom sobe..Nedostaju mi resenja za ta dva hodnika..verovatno cu jedan da pretvorim u trpezariju...cim kupim smederevac u nekoj opicenoj boji...zbog grejanja,a i volim..

kad spomenu taj krevet, na sajmu namestaja u milanu sam videla izlozbu jedne firme koja radi samo krevete koji se pakuju na zid (neki cak i na plafon). obecavam da cu naci slike negde.

Ja prokopala internet u vezi sa tim, ali cini mi se da su neki relativno dobri okovi jako skupi. Sve se nesto krece od 300 do 700 evra po paru. Ili sam se mozda greskom zalepila bas za te ne nasavsi neke druge. :confused:

Ja prokopala internet u vezi sa tim, ali cini mi se da su neki relativno dobri okovi jako skupi. Sve se nesto krece od 300 do 700 evra po paru. Ili sam se mozda greskom zalepila bas za te ne nasavsi neke druge. :confused:

okovi generalno jesu skupi. zavisi sve od proizvodjaca i kvaliteta. evo nadjoh samo jednu slicicu... :( u principu, sve namestaja sto su imali bila je neka fora na razvlacenje/izvlacenje, ma fenomenalno. posebno su mi se dopadali lezajevi-komode, koji su znatno estetski bolji od onih klasicnih koji idu uspravno. doduse i korisniji, jer na komodu mozes nesto i da odlozis, dok na klasican 2.0 visok ormar/krevet ne mozes nista da stavis.

pokusascu negde da nadjem katalog ili flajer za tu firmu, kad vec slike ne mogu da pronadjem na racunaru...

Prilozi

• DSCN5000.jpg
    DSCN5000.jpg
    35,1 KB · Pregleda: 27

Back