Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
black-white-interior-design.jpg

Drage devojke koje ovako lepo umete da me obradujete svako jutro, imam jednu molbicu.
Moje "gnezdo" je već odavno napravljeno, ali u poslednjih par godina menjam i nameštaj i ideje a nikako da se konsolidujem sama sa sobom. Naime, reč je o mojoj spavaćoj-radnoj sobi.
Soba je 4x6 metara, dva velika prozora su na dužoj strani, hoću reći da na jedan zid od 6m dođu dva prozora a ispod radijatori. E, sad, u tu sobu bi trebao da stane radni sto mog muža, to je jedan izvanredan primeraak dug dva metra, vrlo masivan, sve može da se kombinuje ali da taj radni sto nađe sebi mesta. Nadalje, ja malo spavam pa noĆOM gledam TV , tako da bi mi trebao razmeštaj ili nameštaj da muž ima mesta za svoj ogromni radni sto, i da meni bude blizu jedan TV aparat. Nije bitno da bude francuski krevet (matori smo, možemo i u dva posebna kreveta;)) samo eto da bude jedna pristojna, funkcionalna radno-spavaća soba.
P.S.
Ormari-plakari nisu bitni, imam drugu prostoriju za to.
Ajte cure da vas vidim, nešto konkretno da mi predložite, hvala unapred.

U pravu je Milica, tesko je reci nesto ovako na nevidjeno mada to uopste nije mala soba 6 x 4, ima sasvim dovoljno mjesta da se smjesti krevet, sto i tv komoda.
Kazes da se na jednom zidu duzine 6 metara naleze dva prozora i radijatori, ima li mjesta da se na taj zid smjesti radni sto. Vjerovatno niste za to da se radijatori zatvore ali nadam se da ne idu preko cijelog zida pa mi je nekako najljepse da tak masivni sto od 2 metra stoji ispod prozora.
Evo ja sam nesto naskrabala (nemojte da se smijete :lol: ) pa da bar od necega pocnemo a ti sada na osnovu ove slike reci gdje su prozori, radijatori i ulazna vrata u sobu :D

66737352.png

A evo i nekih ideja bar za sada. Da nemate taj sto i da tek planirate nesto da pravite bilo bi lakse. Dosta dobrih rjesenja moze da se nadje po hotelskim sobama gdje se uglavnom sto i tv komoda nadovezuju.

tm17021155940x709.jpg

wonderfulroomthehotelwa.jpg

wonderfulroomthehotelwa.jpg

40965847.png
Meni je ovo slatko, to sam mislila da pravim u spavacoj :)

omansixsenseszighybay20.jpg

@melita-m...Ukoliko se zahtev ne odnosi samo na raspored namestaja i tehnicku stranu uklapanja stola odredjenih dimenzija u spavacu sobu, poigrala bih se zahvalnom kvadraturom prostora i mogucnoscu da se ucini zanimljivijim odvajanjem radnog i spavaceg dela u dva segmenta vizuelno jedinstvene celine...Spavaci blok/krevet, ili radni sto, mogu se vizuelno odvojiti podizanjem poda u tom delu prostorije za jedan ili dva 'stepenika', a postoji i mogucnost koriscenja parapeta, police ili paravana razlicite visine koji sobu mogu vizuelno da 'podele', ucine interesantnijom i prakticnijom, a da istovremeno zadrze osecaj celine, povezanosti spavaceg/radnog dela i otvorenog prostora...Sto moze da se naslanja na uzglavlje kreveta celom duzinom (prostiranje kreveta po duzini, paralelno sa duzim zidom prostorije), na primer, cime bi se mogao takodje postici zanimljiv efekat...Na taj nacin bi i osoba za radnim stolom i osoba na kravetu mogle da prate program sa TV ekrana u 'dnu' prostorije, a radni sto bi imao adekvatno prirodno osvetljenje bez zagradjivanja grejnih tela (radijatora)...Svakako, ovakvo resenje odgovara vise modernisticki uredjenom prostoru, ali nije neizvodljivo ni sa klasicnim komadima...Srecno!... :)

Unique-and-Artistic-Lighting-of-Lamp-snc-Italy-Collection-Lamp-Bedroom.jpg

modern-open-bedroom.jpg

Poslednja izmena:
Drage devojke puno vam hvala na predlozima i trudu.
Da li ovde ili na lepim enterijerima sam videla identičan sto koji imam i kojeg se moj muž nikako ne bi odrekao. Sa jedne strane je mesto za stolicu sa fijokama a sa druge neke kao male police ili tako nešto gde držim slike i poneku knjigu. Znači nikako ne može da se prisloni ni uz šta. Između prozora ima samo 1,10m.
U svakom slučaju hvala vam na trudu:cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

Drage devojke puno vam hvala na predlozima i trudu.
...Sa jedne strane je mesto za stolicu sa fijokama a sa druge neke kao male police ili tako nešto gde držim slike i poneku knjigu. Znači nikako ne može da se prisloni ni uz šta. Između prozora ima samo 1,10m.
...

...Ovo je veoma bitna informacija...U tom slucaju, imajuci u vidu sirinu, duzinu sobe i razmak izmedju prozora, kao i funkciju stola koja je dvostruka (radni sto i polica), najbolje je iskoristiti duzinu prostorije tako sto ce krevet i sto biti postavljeni visa vie na suprotnim krajevima po duzini, pri cemu ce suprug biti okrenut ledjima zidu uz koji je sto postavljen...Na taj nacin bi se sacuvala funkcija police ciji bi sadrzaj (knjige i fotografije) bio vidljiv i dostupan, posto bi prednja strana stola bila okrenuta ka unutrasnjosti sobe...Jos jednom - srecno!... :)

Poslednja izmena:
@melita, malo sam se igrala i evo nekog predloga...

melita.jpg

kao sto vidis, radni sto je naspram ulaznih vrata, sa desne strane bi bio krevet, a krevet i radni sto bi delila tv komoda. na zidu gde su vrata mogle bi biti visoke police sa knigama/dokumentima/itd sa strane spojena sa nocnim stocicem.

Back