glupi noj

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne volim pisati o ruznim i tuznim stvarima.Sve nekako mislim,ako se pretvaram da je sve u redu da ce to nekim cudom samo od sebe zaista postati tako.Da,ja sam veliki glupi noj koji uziva zabiti glavu u pijesak i uzivati u toplini i mraku pijeska.I cekati....Ali,najcudnije od svega je to da mi je nekako uvijek to polazilo za rukom....zaista su se nekako uvijek stvari rjesavale same od sebe.
Mrzim tu svoju osobinu,zeljela bih da imam svoje veliko i jako JA i da u tim nekim situacijama smognem snage i cvrsto zgrabim zivot u ruke i ucinim nesto pametno s njim.Svjesna sam da je krajnje glupo i kukavicki cekati da se stvari rijese same od sebe,ali ne mogu sebi pomoci....
Ima jos nesto sto mrzim kod sebe.Mrzim cinjenicu da nemam hrabrosti priznati ni sebi ni ljudima oko sebe da sam ponekad tako slaba i nemocna,tako umorna preumorna....U takvim situacijama posljednjim atomima snage nabacim veliki siroki osmijeh i pravim se da je sve OK....i svi misle kako sam ja sretna zena.A nisam.Evo,sad sam konacno smogla snage da ovako,bar u ovom virtuelnom svijetu kazem da nisam sretna.Mozda cu se pokajati sto sam ovaj tekst napisala,ali eto konacno hocu da kazem prvi put u zivotu da se ponekad osjecam kao malo dijete kojem je potrebna cvrsta majcina ruka da me povede,tako slaba i nemocna pred ovim sto se zove zivot.
Al,znam da ce proci ovo lose raspolozenje,sad cu ja lijepo svoju glavicu zabiti u pijesak i cekati,cekati,cekati....

Ajde more.......pa svi smo po nekad nojevi bre. Dobro...neki su mali a neki veliki nojevi, ali smo u suštini svi .....pernati hahahaha
I nisi slaba.....za ovo treba snaga mila....velika snaga priznati sebi a ogromna objaviti. Svaka čast....:ok::klap:
Znaš, ja imam jedan sistemčić koji meni pomaže....kad sam u strahu, problemu, kad me nešto muči.....ispišem na monitoru istinu.....nekako mi dodje kao priznanje samoj sebi....i onda se ta istina na mene iskezi ili mi se nasmeši....ali je snaga upravo tu...da priznaš sebi .....onda dodje i rešenje :zag::zag::zag::zag:

A ko te je to slagao da si rodjena da bi bila sretna.:eek:
Što se tiče toga kako se stvari odvijaju one i idu same od sebe,u lancu uzroka i posledica,ili ne idu nikako a silovanje tu ne pomaže.
Iz svega što napisa ja vidim da je to srećna opcija ;):heart:Ostani takva i uživaj.i tu svoju " nesreću" u stihove izlivaj.

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt122385:
Ajde more.......pa svi smo po nekad nojevi bre. Dobro...neki su mali a neki veliki nojevi, ali smo u suštini svi .....pernati hahahaha
I nisi slaba.....za ovo treba snaga mila....velika snaga priznati sebi a ogromna objaviti. Svaka čast....:ok::klap:
Znaš, ja imam jedan sistemčić koji meni pomaže....kad sam u strahu, problemu, kad me nešto muči.....ispišem na monitoru istinu.....nekako mi dodje kao priznanje samoj sebi....i onda se ta istina na mene iskezi ili mi se nasmeši....ali je snaga upravo tu...da priznaš sebi .....onda dodje i rešenje :zag::zag::zag::zag:

e Ljiki,noja poput mene sigurno nisi srela:)
hvala ti na podrsci.....ovaj dan mi je bas nekako sumoran,mozda da mi posaljes onaj lijek hehe....

Probudi se

Ne možeš čitav život svoj
da živiš kao noj

i kad god te život izazove
da zagnjuriš glavu u snove

Otresi taj trun sna u oku
jer život je u toku

i nemoj pogled da skrećeš
jer putem kajanja nigde stići nećeš

Nedaj se,Ines.....;):cmok::bye:

....samoubice su kukavice...ti si manje više samokritična i verovatno te to zbunjuje...pored samokritičnosti ti izgleda imaš još jednu divnu osobinu koja te umrtvljuje i zaustavlja kad su upitanju životni problemi i načini rešavanja koji su danas uobičajeni a tebi i tvojoj ličnosti neprihvatljivi ( jednostavno rečeno , radije propustiš šansu koja te obavezuje da gaziš po sopstvenoj ljudskosti i otimaš od ljudi ) ...zašto ti ovo kažem...čovek nemože biti noj , osposobljen je za samoopstanak ; a kad je u realnom trenutku pasivan u odnosu na dešavanja , to znači da ima postojanu volju i visko moralnu ličnost .... tako je to .....poslušaj samo reči iz ove stare pesme

Nekad se borimo "lavovski", nekad "nojevski"...ali, borba-nema druge... ;)
To su smo razlicite metode pristupanju probelma, a neki problemi traze mirniji nacin rjesavanja, neki aktivniji...
A hrabrosti ne manjka, naprotiv. :)

Hvala vam svima moji blogeri....valjda svi imamo neke svoje lose dane....trenutke kad nam se cini da nam stvari izmicu kontroli...al,idemo dalje....sa osmijehom....bio on lazni ili pravi....:)

Draga Riada,
Umesto ja da ti nešto kažem, citiraću Ivu Andrića (Znakovi pored puta)

Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se
bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti.

Glavu gore i idemo dalje....više je dana nego života:zag:

Ko je to baš naljutio moju Sarajku?
Evo ti moje majčinske ruke...kada mi dolaziš u Beograd? :zag:

Mila moja,dobro je što si ovo napisala.
Priznanje nečega što doživljavamo kao sopstveni neuspeh,nezadovoljstvo,razočerenje i sl...prvi je korak u borbi da isto prevazidjemo.
Znači,na dobrom si putu..."tiha voda breg roni". :lol:

Misliš da je meni lako što ne mogu da budem noj kome je pesak rešenje za beg iz ugrožavajuće (u bilo kom vidu) situacije?
Dok ti nabacuješ osmeh (a ogorčena si ),dotle se ja doživljavam ( a ogorčena sam) kao prilično neprijatna osoba (direktna,"bez dlake na jeziku"). :sad2:

Dakle,ti imaš posla sada sa osobom za koju svi znaju da je "persona non grata". :zcepanje:
Nije,valjda,da nisi to primetila?! :malav:

Mila,sve je stvar našeg izbora...cenu ćemo uvek platiti.
Naprosto ovaj svet je sve dalji od zamisli kojom ga je Tvorac napravio.
Što to pre prihvatimo,manje ćemo mučiti sebe..:cool:

Pusti sad to,dobrice moja.
Da te pitam: kako izgleda Sarajevo pred novogodišnje slavlje?
Nosim ga u srcu,zauvek.. :heart:

lejla.al.dbuni;bt122479:
Ko je to baš naljutio moju Sarajku?
Evo ti moje majčinske ruke...kada mi dolaziš u Beograd? :zag:

Mila moja,dobro je što si ovo napisala.
Priznanje nečega što doživljavamo kao sopstveni neuspeh,nezadovoljstvo,razočerenje i sl...prvi je korak u borbi da isto prevazidjemo.
Znači,na dobrom si putu..."tiha voda breg roni". :lol:

Misliš da je meni lako što ne mogu da budem noj kome je pesak rešenje za beg iz ugrožavajuće (u bilo kom vidu) situacije?
Dok ti nabacuješ osmeh (a ogorčena si ),dotle se ja doživljavam ( a ogorčena sam) kao prilično neprijatna osoba (direktna,"bez dlake na jeziku"). :sad2:

Dakle,ti imaš posla sada sa osobom za koju svi znaju da je "persona non grata". :zcepanje:
Nije,valjda,da nisi to primetila?! :malav:

Mila,sve je stvar našeg izbora...cenu ćemo uvek platiti.
Naprosto ovaj svet je sve dalji od zamisli kojom ga je Tvorac napravio.
Što to pre prihvatimo,manje ćemo mučiti sebe..:cool:

Pusti sad to,dobrice moja.
Da te pitam: kako izgleda Sarajevo pred novogodišnje slavlje?
Nosim ga u srcu,zauvek.. :heart:

Cim okopne snjegovi stize ti Sarajka:)....Hvala ti draga Lejla sto si navratila i ostavila mi "bukader" lijepih rijeci....Zli su jezici oni koji te zovu"personom non grata",jer ti si zaista divna osoba kojoj je jedina mana sto izuzetno dobro razmislja svojom glavom i ima hrabrosti uvijek reci ono sto doista misli....
Hvala ti na rijecima podrske...i ne "brigaj" mnogo za Sarajku đevojku koja je imala jedan los dan pa to sve izlila na bjelinu papira iliti sivilo podloge ovog bloga....
A sto se tice Sarajeva pred novogodisnje slavlje,Ferhadija(nekadasnja Vase Miskina)sva je u znaku predstojecih praznika,bljestavila....ispred trga Katedrale postavljene su dvije ogromne bljestave jelke....nocu je pravi dozivljaj....dodji ako mi ne vjerujes pa se i sama uvjeri.....puno,puno pozdrava iz Sarajeva!

Back