Glumac Lecic naljutio LDP

Не знам шта треба да значи реч жамахирија кад се употребљава на овај начин

Жумхурија значи република, више израз за секуларне државе. А "жамахирија" је либијски конструкт који је лансирао Му3амар ал-Калафи

Мени се чини да ви то са значењем "теократија", што мислим да не иде баш

od mene zavisi:
a kao bilo je normalno da ispred skupstine ne postoji pesacki prelaz..bas je nakaradan zbog te izjave nema sta
U utorak, 5. februara 2002, Čedomir Jovanović, šef poslaničkog kluba DOS u Skupštini Srbije, praćen telohraniteljima, prešao je ulicu tamo gde se ne sme, van pešačkog prelaza, i bilo bi najnormalnije da je na licu mesta platio hiljadu dinara, koliko vredi takav prekršaj za sve ostale počinioce. Pogotovo što je to uradio tik kod Skupštine Srbije, u Ulici srpskih vladara, naočigled nekih desetak metara udaljene patrole saobraćajne policije.
Novinari su ga jedini zaustavili, pitali da li bi trebalo da plati kaznu, na šta je on resko odgovorio da bi trebalo da tu bude postavljen pešački prelaz. Na to što je jedan takav, pešački prelaz, udaljen samo dvadesetak metara, šef DOS poslanika nije se obazirao.
Da je rekao da treba žičaru da im naprave, ili pokretne stepenice, ili heliodrom, lift, put od žutih cigli, most, bilo šta ali da je sa šlagom, il' da, ako ništa od ovoga ne ide, bar izmeste ulicu, danas se čini - tako bi i bilo. Učinili bi mu. Pošto su mu i ovo učinili, pa se koliko sutra, baš do skupštinskih vrata, preko cele ulice, pojavila - zebra! Bele pruge na sivom asfaltu. A nadležni obećali još i semafor.
I tu sada dolazi Sergej Dovlatov, ruski emigrant i pisac, ili obrnuto, koji je sve ovo već zabeležio. Ukratko: Dragi nam drug Brežnjev dolazi, u jesen, u posetu fabrici. Da bi mu oku bilo milo, nadležni farbaju žutu fabričku travu u zeleno i stavljaju znak "Zabranjeno gaziti travu". Drug Brežnjev stigne, šeta fabričkim krugom i oku mu, vidi se to, drago. Onda primeti natpis "Zabranjeno...", šeretski se nasmeje, zgazi ovlaš nožicom travnjak, pogleda okupljene i priupita: "Jel zabranjeno?"
I šta su uradili okupljeni drugovi na to? Aplaudirali! Vikali "Bravo!" i aplaudirali. Pa ko će da gazi travu gde je zabranjeno nego drug Brežnjev. I šta je parče travnjaka prema revoluciji čiji plamen on mora da održava.
Šaljiva priča, ali nikako zlonamerna, bar ako se shvati kao opomena. Ako njima nije jasno da demokratija podrazumeva proceduru i pravila igre koja važe za sve, bez izuzetka, kome će?
Uostalom, uključivanje u ono što nazivaju svetskom zajednicom, neminovno znači i to. Nemački ministri plaćaju kazne za saobraćajne prekršaje. Članovi porodice Buš, uhvaćeni da voze u pijanom stanju, idu direktno u zatvor.
Naravno, možda je sve to privid, reklamna kampanja, zamazivanje očiju priglupoj javnosti, ali, istovremeno, pruža onaj neophodni osećaj sigurnosti i daje nadu da ravnopravnost, vlasti i građana, pred zakonom bar, može, u nekim idealnim uslovima i društvima, ipak da postoji.
Sve ostalo, vodi u propast i otuđenje, u autizam vlasti, što uvek znači i totalitarnost, nedemokratičnost i sve ostalo, ružno i nezaboravno, čega ne želimo ni da se sećamo. Vlast, koja to ne zna, rizikuje da je, s pravom, optuže i da ne zna da je razlika od nepoštovanja "sitnih" zakona do nepoštovanja onih "krupnih", užasno mala. Isto važi i za krojenje zakona, bilo kakvih, po svojoj meri. A, ako razmisle, shvatiće da je tako i sa pravljenjem zebri, tamo gde se nekome svidi.
od mene zavisi:
Za tvoju informaciju mi smo iz Vojvodine dobili manje glasova nego sto je realno LSV mogao da dobije, tako da ti ta prica uopste ne pije vodu.
Koliko je LSV dobio u Vojvodini?
Eraserhead:
Da nema Tadića i politike DSa koja koštunicu ostavlja na mestu premijera iako DS ima više poslanika LDP ne bi nikad postojao
Da nema Tadića i politike DSa Srbija bi bila daleko nestabilnija drzava nego sada(sto je pogubno za svaku zemlju pa i Srbiju)

Eraserhead:
Na žalost sada je kasno, LDP ima preko 30 000 članova i to je već velika mašinerija.
Stranka koja ima jedva 3% podrske u birackom telu nije velika mašinerija vec marginalna partija

BG5:
U utorak, 5. februara 2002, Čedomir Jovanović, šef poslaničkog kluba DOS u Skupštini Srbije, praćen telohraniteljima, prešao je ulicu tamo gde se ne sme, van pešačkog prelaza, i bilo bi najnormalnije da je na licu mesta platio hiljadu dinara, koliko vredi takav prekršaj za sve ostale počinioce. Pogotovo što je to uradio tik kod Skupštine Srbije, u Ulici srpskih vladara, naočigled nekih desetak metara udaljene patrole saobraćajne policije.
Novinari su ga jedini zaustavili, pitali da li bi trebalo da plati kaznu, na šta je on resko odgovorio da bi trebalo da tu bude postavljen pešački prelaz. Na to što je jedan takav, pešački prelaz, udaljen samo dvadesetak metara, šef DOS poslanika nije se obazirao.
Da je rekao da treba žičaru da im naprave, ili pokretne stepenice, ili heliodrom, lift, put od žutih cigli, most, bilo šta ali da je sa šlagom, il' da, ako ništa od ovoga ne ide, bar izmeste ulicu, danas se čini - tako bi i bilo. Učinili bi mu. Pošto su mu i ovo učinili, pa se koliko sutra, baš do skupštinskih vrata, preko cele ulice, pojavila - zebra! Bele pruge na sivom asfaltu. A nadležni obećali još i semafor.

Vidi, ispred Patrijarsije postavili isto pjesacki prelaz valjda da se kler ne zamara sa prelaskom 20m dalje od postojeceg, pa se niko ne buni....

Da nema Tadića i politike DSa Srbija bi bila daleko nestabilnija drzava nego sada(sto je pogubno za svaku zemlju pa i Srbiju)

Vrlo je stabilna, ovde je jedino stabilan Koštunica i to zahvaljujući tadiću.

Stranka koja ima jedva 3% podrske u birackom telu nije velika mašinerija vec marginalna partija

To za 3% je tvoja procena, LDP sedi u skupštini. Sem ako ne misliš da SDU vuče dva posto.
Ja bih voleo da SDU ima 20% ali nije tako.

Koliko je LSV dobio u Vojvodini?

Koalicija je dobila 80 000, od toga otprilike LSVu ide 50 000 a LDPu 30 000.

ispade da je Lečić prošao kao Čeda onomad u DS!
Samo mi nije jasno u čemu je onda razlika između onoga što je Čeda kao želeo da stvori u svojoj stranci, kad je njegova i prva i poslednja.
Nisam verovao Goranu Petroviću jer je stari DB-ovac, a njima ne verujem ni kad darove nose, ali ovo oko Lečića je ispalo baš "puštanje niz vodu"
tako da ona laprndanja
e010.gif

ispade da je Lečić prošao kao Čeda onomad u DS!

Nije, zato što je Lečić izgubio bez organizovanog glasanja i prepravljanja rezultata, a koliko sam informisan imao je svojih kontrolora koliko je hteo. U DSu je bilo kolektivnog glasanja, pa je Šutanovac delegatima oduzimao listiće i glasao kako on misli da treba itd.

Ovde su ipak delegati odlučili a svi su glasali iza paravana koji su bili postavljeni u holu Sava Centra gde je bila skupština.

Eraserhead:
Nije, zato što je Lečić izgubio bez organizovanog glasanja i prepravljanja rezultata, a koliko sam informisan imao je svojih kontrolora koliko je hteo. U DSu je bilo kolektivnog glasanja, pa je Šutanovac delegatima oduzimao listiće i glasao kako on misli da treba itd.

Ovde su ipak delegati odlučili a svi su glasali iza paravana koji su bili postavljeni u holu Sava Centra gde je bila skupština.

Čekaj, jel Čeda rekao da Lečić ne može??!
I šta su delegati uradili, poslušali vožda...

Nije rekao da ne može nego da on podržava druga dva kandidata.
A delegati su glasali kako su glasali.

Meni je bilo važno da nema krađa, kolektivnog glasanja i sličnih stvari, a to koga Čeda podržava i Lečićeva karijera nije moja stvar. Još jedna razlika je što je Čeda u DSu ostao i borio se, a Lečić odmah podneo ostavku čim je izvisio za fotelju.Mene je tu razočarao iako sam imao dobro mišljenje o njemu.

Eraserhead:
Nije rekao da ne može nego da on podržava druga dva kandidata.
A delegati su glasali kako su glasali.

Meni je bilo važno da nema krađa, kolektivnog glasanja i sličnih stvari, a to koga Čeda podržava i Lečićeva karijera nije moja stvar. Još jedna razlika je što je Čeda u DSu ostao i borio se, a Lečić odmah podneo ostavku čim je izvisio za fotelju.Mene je tu razočarao iako sam imao dobro mišljenje o njemu.

Meni je dokaz da LDP nije ni za jotu drugačiji od bilo koje druge stranke u Srbiji i da je mišljenje predsednika alfa i omega.
Lečić, čovek koji je osnivač LDF i LDP je otpao zato jer se tako Čedi htelo, a za ovog drugog potpredsednika koji je zamena za Lečića nikad nisam ni čuo, pa je diskutabilna i njegova kvaliteta i zasluga za potpredsedničko mesto.
Izgleda da svi lideri vole poslušan pomoćni kadar.

Ma to da li delegati slušaju predsednika ili ne je njihova stvar. Toga imaš u svim domaćim strankama. Ono što je važno da nema krađa i nameštanja. Onda se iz toga može jednog dana izroditi to da delegati ne slušaju predsednika. Delegate niko nije terao ga glasaju kako su glasali i to je ključno.

Potpredsednici su Milić i Ranđelović. Nenad Milić je bio šef Centralnog izbornog štaba, a Ranđelović je gradski menadžer Niša gde je osvojio 5,5% koliko i mi u Beogradu što je odličan rezultat.

filatelista:
Meni je dokaz da LDP nije ni za jotu drugačiji od bilo koje druge stranke u Srbiji i da je mišljenje predsednika alfa i omega.
Lečić, čovek koji je osnivač LDF i LDP je otpao zato jer se tako Čedi htelo, a za ovog drugog potpredsednika koji je zamena za Lečića nikad nisam ni čuo, pa je diskutabilna i njegova kvaliteta i zasluga za potpredsedničko mesto.
Izgleda da svi lideri vole poslušan pomoćni kadar.

Ceda je samo rekao sa kime bi bolje radio,sto je svakako bilo njegovo pravo jer je jako bitno da vrh stranke bude sastavljen od ljudi koji mogu dobro da funkcionisu zajedno.
Svaki delegat je imao pravo da glasa za koga je hteo i niko nije vrsio pritisak ni na koga.
Lecica u krajnjem slucaju niko nije oterao nego je sam otisao i povukao se pri prvom padu. Sto se potprecednika tice u pitanju su dva jako kvalitetna coveka Nenad Milic koji je bio zamenik ministra policije u vladi Zorana Djindjica i vodio je celu kampanju LDP-a na poslednjim izborima. A drugi potprecednik je profesor pravnog fakulteta u Nisu i jako je postovan kako od svojih kolega tako i od studenata. Takodje ce najverovatnije postati i dekan na istom fakultetu.

Eraserhead:
Vrlo je stabilna, ovde je jedino stabilan Koštunica i to zahvaljujući tadiću.
Bolje Kostunica nego radikali ili Ceda
Eraserhead:
To za 3% je tvoja procena, LDP sedi u skupštini. Sem ako ne misliš da SDU vuče dva posto.
Ja bih voleo da SDU ima 20% ali nije tako.
Koalicija je dobila 80 000, od toga otprilike LSVu ide 50 000 a LDPu 30 000.
Sasvim je realna procena da LSV+SDU+DHSS vuku 2%

Back