Globalizacija

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
Zdravo...
Ne verujem da je ovoj temi tu mesto ali mozda i je, necu se mesati ukoliko je moderatori premeste gde misle da je u redu.

Hvala.

Ova tema je namenjena samoj globalizaciji, samom njenom pocetku i da li ce se pomozi boze zavrsiti.
Zanima me kako je to, sve to, ko smislio i ko poceo.
Da li bi drustveno uredjenje pojedinca bilo zdravije i bolje, kako pojedinca tako i naroda.
Sta ljudi imaju od globalizacije? I kakve koristi... ?
Zar bi vise bili zadovoljniji ukoliko ne bi postojalo interneta, ukoliko nikada i racunar nije sastavljen.
Zar bi bilo ratova?
Bilo bi kao nekada ulice pune govora, i zivelo bi se moderno... bez imalo smisla za bezicne mreze kao sto je internet i sl.
Bilo bi nam ne zamislivo da cemo ovako pisati na elektronski u jednoj ovakvoj grupi gde ljudi dolaze i citaju sta pojedinac onaj tamo iza brda misli, ne mora ni da bude zensko, ali pise ona. I procitamo i vec znamo kakav je.
Bilo bi nam i ne zamislljivo da zivimo bez globalizacije i da ti ljudi sto su tamo u toj grupi, pisali da su kupili najnovije samo za trcanje patike sa djonom od vazduha.

Isto bi nam toliko bilo ne zamislivo bez globalizacije isto toliko koliko nam je ne zamislivo kakva je buducnost.
Nekada ceo svet je gledao u nebo, sada to cine globalizacijom...

Hvala.

Чуј какве користи. Па да ти сад отвориш ову тему нпр. и ја теби одговорим нешто на њој :lol:
То је у вези интернета као једног феномена глобализације. Други феномени економске природе је претварање међународне трговине у глобалну, где се бришу границе. Дакле, купим робу из Кине, Јапана, Зимбабвеа.
Свет постаје више повезан економски, роба слободно прелази границе.
Наравно, постоје и негативне последице исте, па осим културних, социолошких које нећу да поменем имамо и економске. Нпр. развијене земље на тај начин искоришћавају неразвијене, јавља се неједнакост у свету, угрожава се национална економија рецимо Србије и слично.

Zdravo...
Ne verujem da je ovoj temi tu mesto ali mozda i je, necu se mesati ukoliko je moderatori premeste gde misle da je u redu.

Hvala.

Ova tema je namenjena samoj globalizaciji, samom njenom pocetku i da li ce se pomozi boze zavrsiti.
Da li bi drustveno uredjenje pojedinca bilo zdravije i bolje, kako pojedinca tako i naroda.
Zar bi vise bili zadovoljniji ukoliko ne bi postojalo interneta, ukoliko nikada i racunar nije sastavljen.
Zar bi bilo ratova?
Bilo bi kao nekada ulice pune govora, i zivelo bi se moderno... bez imalo smisla za bezicne mreze kao sto je internet i sl.
Bilo bi nam ne zamislivo da cemo ovako pisati na elektronski u jednoj ovakvoj grupi gde ljudi dolaze i citaju sta pojedinac onaj tamo iza brda misli, ne mora ni da bude zensko, ali pise ona. I procitamo i vec znamo kakav je.
Bilo bi nam i ne zamislljivo da zivimo bez globalizacije i da ti ljudi sto su tamo u toj grupi, pisali da su kupili najnovije samo za trcanje patike sa djonom od vazduha.

Isto bi nam toliko bilo ne zamislivo bez globalizacije isto toliko koliko nam je ne zamislivo kakva je buducnost.

Hvala.

Uh moja omiljena tema.
Pisem ovih dana, pod obaveznim;)

Zdravo...

Hvala.

Zar bi bilo ratova?

Hvala.

Jos samo da se cipujes, da te zastite, i veliki brat je zavrsio pricu, :kafa:

Jedan od najznacajnijih ljudi koji su sprovodili taj globalizam od ideje do onoga sto danas poznajemo je David Rockfeller (evo i slikica :mrgreen: http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/codex_magica/images/fcodex_40.jpg ) .

Ceo njegov zivot je posvecen maltene samo tome .

On se najvise skoncentriso na bankarstvo i radio na medjunarodnom bankarskom sistemu i trzisnoj ekonomiji - ono sto je nas najvise sjebalo kao drzavu .

Jedan od najznacajnijih ljudi koji su sprovodili taj globalizam od ideje do onoga sto danas poznajemo je David Rockfeller (evo i slikica :mrgreen: http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/codex_magica/images/fcodex_40.jpg ) .

Ceo njegov zivot je posvecen maltene samo tome .

On se najvise skoncentriso na bankarstvo i radio na medjunarodnom bankarskom sistemu i trzisnoj ekonomiji - ono sto je nas najvise sjebalo kao drzavu .

On je ok lik, izgleda kao neki stari goblin. Znam da je jednom prilikom pricao u intervju kako je polomio nogu u Japanu pa narod nije hteo da mu pomogne jer je mnogo vazan :lol:

Pa nista lose ne kaze, prica o zagadjenosti, ispostavilo se da je sve ovo sto je rekao tacno

Prica o porastu populacije i kako to utice na zagadjenje prirode , ocigledno je na sta aludira,nemoj biti naivan .
On je medju najvecim industrijalcima , takima je u cilju samo profit , bez obzira na zrtve i prirodu , ebe se njemu za nas .

Католичанство је покушај глобализације. Ислам такође. Комунизам такође. Либерални капитализам , исто тако. Трећи рајх исто.

Но, неке законитости ипак постоје.

Globalizacija je predstavljena kao opsta standardizacija svih ekonomskih, politickih, socijalnih i etickih prililka u opšte u ljudskom društvu na svim meridijanima. Takva slika se stvara namerno i sistematski, kako bi globalizacija bila lakse primljena i od strane pseudo- intelektualnih krugova. Ciljevi globalizacije su naizgled pozitivni i tiču se uštede resursa planete zemlje, pojeftinjenja proizvodnje, standardizacije politickih korektnosti, usaglasavanje potreba, zelja i unisono resavanje problema.

Golobalizacija je osmišljena kao sredstvo lakše kontrole i promene vlasništva kapitala, koja ce imati za cilj smanjenje brojnosti srednje klase i posebno ubijanje svake individualnosti ( opet, radi lakse kontrole ) i ukrupnjavanje kapitala, apsolutnu vladavinu takozvanih multinacionalnih kompanija i na kraju, kontrolu nad samim zivotom, koju će sprovesti krupni bankarski esnaf i specijalizovane komapanije, stvorene za tu svrhu, kao što je na prmer Monsanto.

Globalizacija je zapravo jos jedna mracna utopija, poput komunizma, liberalizma, naciional-socijalizma, koja će potonuti sama od sebe, zajedno sa takozvanim zapadnim sistemom, koji je vec u propadanju... Ali ne zato sto je zapadno drustvo nesposobno da se odrzi, vec zato sto je bezuslovno prihvatilo samo jedan od ponudjenih modela, koji je došao sa one strane okeana, bez provere i bez ikakvog preispitivanja varijabila. Doduse, ne bez pritiska. Zapad ce, usled svoje vitalnosti da uspostavi novi sistem i nova pravila, ali će margine da izgore. A margine, to su obodne države, koje su prihvatile paradigmu globalizma u obliku tranzicije.

Projekat globalizacije ce neizostavno propasti, nestati i urusiti se , al ne pre nego sto unesreći milione.

Dobrobiti od globalizacije po čovečanstvo počinju i završavaju se sa punjačima za mobilne telefone.

Ja ne znam sta da mislim o globalizaciji, da sam neki poput Rokfelera verovatno bi mi se svidela, ovako vidim da ima i lose i dobre strane

Malo mi je gadna kad vidim koji ljudi je zgovaraju, tipa Nikita,Jaguarka itd. (tu ne racunam ove poput Rokfelera, on je stvarno jedan obrazovan i inteligentan gospodin)

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta da mislim o globalizaciji, da sam neki poput Rokfelera verovatno bi mi se svidela, ovako vidim da ima i lose i dobre strane

Malo mi je gadna kad vidim koji ljudi je zgovaraju, tipa Nikita,Jaguarka itd. (tu ne racunam ove poput Rokfelera, on je stvarno jedan obrazovan i inteligentan gospodin)

On je jako sposoban,pametan, dobar lider , al je cinjenica da je on jedan od "oceva" globalizacije .

Svi koji ga znaju kaze da je on jako skroman covek , sto je zanimljivo posto je lik multi-milijarder :mrgreen:

Pa da, ti najbogatiji i jesu skromni, sta ce njemu jahta kad ima moc...dobro, pitanje je koliko trenutno ima moci jer je covek dosta star (98 :eek: ), cak se ni ne krece nego ga guraju u kolicima.

Pa da, ti najbogatiji i jesu skromni, sta ce njemu jahta kad ima moc...dobro, pitanje je koliko trenutno ima moci jer je covek dosta star (98 :eek: ), cak se ni ne krece nego ga guraju u kolicima.

99 u junu sledece godine 100 - jubilej ako bog da :lol:

Ovo je isecak iz njegovih memoara ( koji se mogu kupiti i kod nas inace-prevedeno) , njegove reci znaci, pa sami procenite kakav mu je karakter i kakav je to covek ;) :

"Više od čitavog veka ideološki ekstremisti s oba kraja političkog spektra hvatali su se za objavljene događaje kako bi napadali porodicu Rokfeler, kako bi joj imputirali neopravdani uticaj koji navodno imamo na američke političke i ekonomske institucije. Neki su čak poverovali da smo deo tajnog društva koje radi protiv interesa Sjedinjenih Država, karakterišući moju porodicu i mene kao 'internacionaliste' koji su se udružili sa drugima širom sveta kako bi izgradili integrisanu globalnu političku i ekonomsku strukturu - ujedinjeni svet, ako hoćete. Ako je to optužba, priznajem svoju krivicu i ponosan sam na to. "-Dejvid Rokfeler

99 u junu sledece godine 100 - jubilej ako bog da :lol:

Ovo je isecak iz njegovih memoara ( koji se mogu kupiti i kod nas inace-prevedeno) , njegove reci znaci, pa sami procenite kakav mu je karakter i kakav je to covek ;) :

"Više od čitavog veka ideološki ekstremisti s oba kraja političkog spektra hvatali su se za objavljene događaje kako bi napadali porodicu Rokfeler, kako bi joj imputirali neopravdani uticaj koji navodno imamo na američke političke i ekonomske institucije. Neki su čak poverovali da smo deo tajnog društva koje radi protiv interesa Sjedinjenih Država, karakterišući moju porodicu i mene kao 'internacionaliste' koji su se udružili sa drugima širom sveta kako bi izgradili integrisanu globalnu političku i ekonomsku strukturu - ujedinjeni svet, ako hoćete. Ako je to optužba, priznajem svoju krivicu i ponosan sam na to. "-Dejvid Rokfeler

Znam za taj deo, citiran je dosta puta, ali opet kazem, ne prica on tu nista lose, samo kaze kako se zalaze za globalizaciju i tzv. "Novi svetski poredak"

Znam za taj deo, citiran je dosta puta, ali opet kazem, ne prica on tu nista lose, samo kaze kako se zalaze za globalizaciju i tzv. "Novi svetski poredak"

Kad smo vec zapeli kod njega , imal neko da je procito te memoare , mislio sam kupiti , pa me zanima jel cemu ? :per:

Predpostavljam da vredi s obzirom da on nije bilo ko vec pri vrhu , al ono dal su suve cinjenice il ima dozivljaja ? :mrgreen:

Sta predstavlja, i odakle termin globalizacija?
Masovno predstavljanje necega, pravljenje novog poretka (pa i svetskog),
Dobijanje bez tezih napora dozvola jer su se isto tako uz malo duzi period stvaralo predstavljanja takog nesto, na sta su ljudi tokom godina navikli, a onaj ko nije ni ne zna da vec zivi u takvom dobu.

Tako da cemo doci TEK posle o ovome sto vi sada pisete, o ekonomskoj krizi i granicama.
Prvo da mi neko objasni da li se globalizacijom smatra to?

Poslednja izmena od moderatora:

Back