Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Одличан филм Било једном у Холивуду. Навијам за њега да добије оскара јер сам фан старог Холивуда а ово је омаж њему.
To svi navode omaz starom holivudu,pa sta?ko ga nije razumeo,citaj smorio se,mogo je da procita tumacenje na imdb,ali postavlja se pitanje kako nas nijedan njegov raniji film nije smorio koji smo razumeli bez otvaranja ociju?
 
Тарантино је овде урадио нешто ново...није хтео да се понавља са брзим и насилним филмовима...чиме је још једном показао своју уникатност.
Ovakvih unikatnih filmova koje prekidas posle 10 minuta gledanja ima tona,samo stavi druge glumce i reziju,dvojku ne bi dobio,to je sva mudrost oko ovog ostvarenja
 
The Irishman

Krimi drama
Imdb ocena 8

Glumci : Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel i drugi.

Priča o Franku Sheeranu, zvanom Irac, i njegovoj karijeri mafijaškog ubice, koja je kulminirala i danas nerazjašnjenim ubistvom moćnog, ali korumpiranog sindikalnog vođe, Jimmyja Hoffe.
Film Martina Skorcezea je dobar ali bi bio jos bolji da nisu glumili holivudski penzioneri bez obzira kolike filmske velicine bili
 
Bombshell

Imdb ocena 6,8
Glumci: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie

Prica je hronika dešavanja neposredno pre ostavke koju je direktor televizije Fox News, Rodžer Ajslom bio primoran da podnese 2016 g.,zbog tužbe za seksualno uznemiravanje koju su podigle voditelje programa Grečen Karlson i Megin Keli, uz više od dvadesetak drugih žena zaposlenih na Foxu u to vreme. U zamenu za tišinu im je ponuđena velika svota novca - ono što je krenulo iz tišine postala je prava bomba.

 
Jojo Rabbit (2019)


Možda ovom filmu mogu da se nađu određene mane, ali ono što je sigurno, to je da ovaj film nikoga ne može da ostavi ravnodušnim u pogledu emocija.

U početku, postavlja se pitanje da li je uopšte umesno na ovakav način prići jednoj tako tragičnoj temi i nije li to zapravo blasfemično u određenom smislu.
I upravo je to, koliko sam primetio, i glavni predmet kritike.

Međutim, kada se zagrebe ispod tog prividnog sloja humora, uoče se sve zapravo strahote i besmislenost dešavanja u Hitlerovoj Nemačkoj.
Posebno kada se ima u vidu da su zaista deca na taj način indoktrinirana, da su terana da mrze i da su zaista na kraju rata poslužila kao topovsko meso, jurišajući bezglavo na američke i ruske tenkove kao poslednja linija odbrane.

Srž priče predstavlja odnos jevrejske devojčice i dečaka koji očajnički pokušava da postane deo Hitlerjugenda.
Kroz to njihovo druženje i taj odnos koji vremenom evoluira zapravo se uokviruje osnovna poruka filma, a to je da su najplemenitija osećanja u čoveku u stanju da pobede i najtvrđe ideologije.

Sam lik dečaka u biti podseća na Zokija iz "Tito i ja". Samo što je Zokijev lik bio smešten u komunističku Jugu i govori o toj indoktrinaciji kultom Tita, a ovde je smešten u nacističku Nemačku i govori o kultu Hitlera. E sad, Hitler u ovom filmu je prilično goofy, neki spoj Čaplinovog Hitlera i onog iz filma "Producenti", što se opet može opravdati time da je plod mašte jednog dečaka.

Dečakova majka, koju tumači Skarlet Johanson, takođe ima dodirnih tačaka sa Belinijevim likom iz filma "Život je lep". Bar po meni.

Inače, klinci, a posebno dečak koji tumači glavnu ulogu, zaista su neodoljivi i super su obavili svoje glumačke zadatke.

Estetika filma vuče malo na Vesa Andersona, što je uostalom karakteristično za sve Vaititijeve filmove.

U biti, sve je u tome kako neko doživi ovaj film. Za nekog će ovo biti ruganje i obesmišljavanja žrtava WWII i nacističkih zločinica, a za druge jedna brilijantna satira i antiratni film, koji izaziva jake emocije.
 
Mariage story

Imdb ocena 8
Glumci : Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer

Marriage Story je prvenstveno priča o braku i o ljubavi, ispričana naopako, kroz prizmu razvoda. Za razliku od filmova koji obrađuju sličnu temu, Marriage Story se ne bavi primarno pitanjem zašto se par rastaje, već kako.
Film takođe pokušava da odgovori na pitanja: Kako zaštiti dete od drastičnih promena koje će nastupiti? Kako održati odnos posle silnih trauma i gadosti, a kako onda zajedno nastaviti sa vaspitanjem deteta?

Scarlett Johansson i Adam Driver sjajni u ulogama muza i zene

 
Little Women

Drama
Imdb ocena: 8,2

Glumci: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep,

Film snimljen prema romana Lujze Mej Alkot “Male žene”.Prica je o četiri sestre March i njihovom odrastanju koje su ostale da zive sa majkom dok im je otac u gradjaskom ratu Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratice ih celog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mesto pod suncem.

 
Tarantino je pre svega mag rezije i sa tim filmom je pokazao da mozes da gledas u platno 2 sata i 40 minuta u dahu i da ne trepnes, a da pritom nikakva radnja ne postoji.
нисам стиго да гледам овај нови па сам се казнио са "Осморицом надрканих" (Hateful Eight) иако сам био гледо. Види се да глумци воле да раде у његовим филмовима. Дају максимум.
Свиђа ми се такође The Grand Budapest Hotel Вес Андерсона из 2014. Сличан стил као и легендарни Clue
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top