Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
John Wick 3 - malo sam razocaran. Losiji od prva dva dela. Najbolji deo mi je bio sa Bobijem. Dobar je i deo sa Halle Berry. Larry Fishburne odlican... Ali zloce bruka. Obicno u filmovima zloce budu bolje uradjene/odglumljene nego dobrice. Ovde je suprotno, ne zna se ko je bio gori ili oko kog je napravljena gluplja prica. Moze da se gleda kao akcija i da se saceka nastavak.

Meni je trojka baš bila najbolji deo, jer je proširila svet i dala mesta za još razvitka kasnije. Zanimljiv je i bio odnos sa Hale Beri. Film je tipičan akcioni, ali preporučljiv akcioni nasuprot mnogih Jason Stathamovih pokušaja.

Pored Fast and Furious, John Wick je solidno odrađen. Od toga može biti dobra video igra na fazon Syphon Filter.

The Lusty Men (1952) - 7/10

m.jpg

Once upon a time in Hollywood

MV5BOTg4ZTNkZmUtMzNlZi00YmFjLTk1MmUtNWQwNTM0YjcyNTNkXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Odgledah ga i ja najzad. Ovoga sam se i pribojavao sve vreme, da priča nece biti zasnovana na pravim istorijskim događajima nego na Tarantinovoj alternativnoj istoriji, ali valjda se zbog toga i zove "Once upon a time..." pošto nije u pitanju realnost nego bajka. Radnja suviše spora, što reče Sotir praktično nepostojeća, ali je primamljivo prikazan život holivudskih zvezda tokom zlatnog doba Holivuda. Sve u svemu s obzirom da je ovo Tarantinov poslednji film očekivao sam malo više. Ocena: 6/10.

Juzni_vetar_800x600_KD_620x0.jpg

Plus: Za naše pojmove, korektno snimljene akcione scene.

Minus: Loša gluma i loš odabir glumaca. Bjela ima čudan običaj da stalno igra neke revolveraše i opasne tipove, što mu nikako ne leži. Ovde je kao neki šef auto mafije sa energijom starijeg penzionera. I u Rodama je isto igrao nekog ex-opasnog tipa. Ali uvek taj njegov krimos ima neki svoj kodeks, kao nije on baš toliko loš nego ga život naterao. Biković takođe nije za ulogu krimosa. Pravi krimosi su Srle i Miša Zvornik iz UMO a ne ova dvojica.

5/10

Poslednja izmena:
Пејстујем шта сам написао на једној регионалној фејсбук групи:
Upravo odgledao. Odličan film o tom periodu Holivuda. Ako ste navikli na standardnu tarantinovsku akciju možete biti biti iznenađeni. Ovo (remek)delo je kao sporija reka koja se odjednom surva niz vodopad. Gluma vrhunska, scene sjajne ( posebno mi se dopala Pitova kad ide u posetu "starom prijatelju") i Tarantino tek na kraju daje omaž samom sebi kroz nasilje. Šteta što film nije trajao duže! 9/10
п.с. У уторак идем гледати Ад Астру тако да се "питоманија" наставља.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back