Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
HappyDeathDay-Featured-01-1200x675.jpg

Ovo bi trebalo da potpadne pod horor zanr, ali posto to svakako nije, postavicu ga ovde. Ja sad nemam pojma da li je reziser hteo da napravi parodiju, ako jeste, onda ok. S druge strane, ako je zeleo da napravi romanticnu komediju sa primesom "horora",onda isto ok, ali naglasi to da ljudi koji vole horor filmove ne bi gubili vreme. Nisam skoro gledala nesto gluplje, opet kazem ako je parodija, onda se ogradjujem. I nije mi jasna ovako solidna ocena, pogotovo uzimajuci u obzir da potice iz horor zanra. 1/10

Nisam baš ljubitelj istorijskih filmova, ali me je ovaj oduševio:
http://www.imdb.com/title/tt0416044/

Režiser: Sergej Bodrov

Pre toga sam pročitala knjigu o Džingis Kanu, koja je srušila sve zablude kojima su nam punili glavu.
Film se poklapa sa onim što sam saznala iz knjige (iako nije rađen na osnovu nje). Sjajna, uzbudljiva priča, dobra gluma, fenomenalna fotografija i muzika.

9/10

Ovo bi trebalo da potpadne pod horor zanr, ali posto to svakako nije, postavicu ga ovde. Ja sad nemam pojma da li je reziser hteo da napravi parodiju, ako jeste, onda ok. S druge strane, ako je zeleo da napravi romanticnu komediju sa primesom "horora",onda isto ok, ali naglasi to da ljudi koji vole horor filmove ne bi gubili vreme. Nisam skoro gledala nesto gluplje, opet kazem ako je parodija, onda se ogradjujem. I nije mi jasna ovako solidna ocena, pogotovo uzimajuci u obzir da potice iz horor zanra. 1/10

Meni ok: `oror parodija dana mrmota. i glavna glumica je bombonica:)

Kickboxer: Retaliation - 6/10

Losiji od prethodnika Kickboxer: Vengeance. Pre svega je pocetak sumanut, mislio sam da gledam pogresan film. Od polovine postaje malo bolji. Ekipa vec poznata Alain Moussi, Jean-Claude Van Damme i simpaticna Sara Malakul Lane koja je sklonjena u sporednjake, uz dodatak poznat pod nazivom kucamo na vrata zaboravljenih asova - Christopher Lambert, Mike Tyson, Hafþór Júlíus Björnsson (Gregor Clegane iz GoT-a) i Ronaldinjo.

Table.19.2017.
http://www.imdb.com/title/tt1412528/
Romanti;na komedija
O stolu na svadbi za kojim su okupljeni luzeri

Kusturica bi verovatno urinirao po ovom filmu, a i ja nisam daleko od toga.....

Ko voli bljutave romantične komedije uživaće u ovome
Literally.Right.Before.Aaron.2017.
http://www.imdb.com/title/tt5758802/

Bivša devojka se udaje za drugog, a on pati
ocena: smor

Jbt. nadam se da nisi morao da vodiš i na skupu večeru :sad2:

Dva filma za vikend sa sličnom traumatično-psiho tematikom...

Before I Go to Sleep (3+/5)
http://www.imdb.com/title/tt1726592/?ref_=nv_sr_1
Before-I-Go-to-Sleep-2014.jpg

Drama sa primjesama trilera i misterije,da to je ono što volim.Kidman i više nego solidna,na nivou zadatka,zbunjeno omamljena,izgubljena u vremenu i prostoru.
Film je dinamičan i svakako zanimljiv za vikend veče kada pada snjeg,mnogo hladno a vi lagano uz čašu vina slažete kockice ko tu šta i zbog čega... :D

The Truth About Emanuel (3+/5)
http://www.imdb.com/title/tt1838520/
1aec3797f7eeda66dde10bf07f5b048e-the-truth-about-emanuel.jpg

Iako ovaj dosta tužan film, sa svojim tamnim upakovanim crnim humorom me poprilično zabavio.
Kaya Scodelario mlada glumica ali njena mrtvohladna faca je odlično odradila ulogu djevojke koja ima evidentan psihički problem zreo za psihijatra a s druge strane to je jedna sasvim obična ali visoko inteligentna i emotivna djevojka.Kada na to dodamo već prekaljenju i na momente jezivu Jessicu Biel (The Texas Chainsaw Massacre,The Illusionist, The Tall Man) ovaj film dobija jednu sasvim solidnu drama-psiho-tragičnu atmosferu sa ja bih rekao odlično odrađenom glumom dvije mlade glumice.

Prilozi

• 1aec3797f7eeda66dde10bf07f5b048e-the-truth-about-emanuel.jpg
    1aec3797f7eeda66dde10bf07f5b048e-the-truth-about-emanuel.jpg
    27,6 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
The Truth About Emanuel (3+/5)
Iako ovaj dosta tužan film, sa svojim tamnim upakovanim crnim humorom me poprilično zabavio.
Kaya Scodelario mlada glumica ali njena mrtvohladna faca je odlično odradila ulogu djevojke koja ima evidentan psihički problem zreo za psihijatra a s druge strane to je jedna sasvim obična ali visoko inteligentna i emotivna djevojka.Kada na to dodamo već prekaljenju i na momente jezivu Jessicu Biel (The Texas Chainsaw Massacre,The Illusionist, The Tall Man) ovaj film dobija jednu sasvim solidnu drama-psiho-tragičnu atmosferu sa ja bih rekao odlično odrađenom glumom dvije mlade glumice.

i meni je bio ok ova film...ništa posebno, ali gledljiv.

ont: Pogledala Call me by your name.... Hipstečina :D

Estetski je ok skroz, a priča meni lično dosadna. I onaj lik koji me užasno podseća na Bobana Zdravkovića, sve vreme sam bila opsednuta upoređivanem :D
Sličnu estetiku ima L'inconnu du lac ali je Stranac kao priča mnogo bolji.

i u nastavku večeri još dva "francuza" homoerotske proviniencije - La tourneuse de pages (sasvim solidan, malo zbrzali kraj i ostavili sve to malko neuverljivim) i Je te mangerais, biser lezbejskog treša koji ima neku svoju lepotu... nažalost neobjašnjivu :D

The Shape of Water

Prvoklasno moderno holivudsko smece. 3/10

Traljava mesavina bajke i stvarnog sveta koja prati neuobicajenu romansu izmedju mutave wannabe Amelije Pulen i Hellboyevog pomocnika koja je izrazito neuvjerljiva i nema nijedan realan razlog da se desi osim sto usiljenost citave te njihove price to zahteva. Likovi su nevidjeni stereotipi, uzasno nerazvijeni i lose napisani da vise o njima mozes saznati tako sto pogledas neki stariji film iz kog su bukvalno direktno copy/pasteovani nego iz ovog filma. Cak i da covek zanemari kompletne idiotizme poput tih gde jedna cistacica skoro single-handedly izvuce bice, nikada do tada vidjeno od covecanstva, iz strogo obezbedjenje ustanove za istrazivanje, ili gde ta ista cistacica bez problema odluci, uz citavih mozda 10 min zajednickog screentime koji tome prethodi, da treba da ima seksualne odnose sa drugom vrstom iako je ta 'vrsta' upravo pojela macku i napala njenog gej nesnadjenog prijatelja, film i dalje ne ispunjava elementarne stvari da bi se uopste moglo poceti pricati o tome kako je 'vizuelno dobar' ili o nekim drugim kvalitetnim njegovim stranama (ako ih uopste ima). Ako niste ruznjikava tinejdzerka, koja nema puno prijatelja i koja bi se u ovoj uvredi za mozak od filma mogla pronaci ili bas beznadezni romantik bez sposobnosti da kriticki razmislja, moj savet, preskocite.

screen-shot-2017-09-14-at-9-49-54-am1.png

The Gift (2015)

hqdefault.jpg

Jako dobar psihološki triler koji držu pažnju od početka do kraja.

Pred Sajmonom (Džejson Bejtman) i Robin (Rebeka Hol) je novi početak. Ovaj bračni par doseljava se u svoj novi dom u Kalifroniji sa željom da sve loše stvari iz prošlosti ostavi iza sebe.
Međutim, sve se menja kada jednog dana Sajmon sretne poznanika iz školskih dana, čudnog tipa po imenu Gordo (Džeol Edžerton).
Upravo će ovaj susret pokrenuti lavinu događaja koji će uticati na život ovog bračnog para...

Film ima jako dobar ritam, drži gledaoca u neizvesnosti poigravajući se sa karakterima likova.
Upravo je ta slojevitost likova, njihova višedimenzionalnost, jedna od glavnih karakteristika ovog filma.

Reditelj Edžerton, inače i scenarista i jedan od glavnih protagonista, pokazao je da se dobro snalazi u triler, pa čak i horor vodama, što se posebno vidi u pojedinim scenama gde je uspeo da kreira izuzetno napetu atmosferu.

Apsolutna preporuka...

Poslednja izmena:
i meni je bio ok ova film...ništa posebno, ali gledljiv.

ont: Pogledala Call me by your name.... Hipstečina :D

Estetski je ok skroz, a priča meni lično dosadna. I onaj lik koji me užasno podseća na Bobana Zdravkovića, sve vreme sam bila opsednuta upoređivanem :D
Sličnu estetiku ima L'inconnu du lac ali je Stranac kao priča mnogo bolji.

i u nastavku večeri još dva "francuza" homoerotske proviniencije - La tourneuse de pages (sasvim solidan, malo zbrzali kraj i ostavili sve to malko neuverljivim) i Je te mangerais, biser lezbejskog treša koji ima neku svoju lepotu... nažalost neobjašnjivu :D

Dear, oh dear... : )) Nisam znala ko je Boban Z., pogledah sada i mislim da komotno moze ici na Lookalikes. : ))
Thanxxx za ostale preporuke. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back