Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elephant (2003)

I dalje mi nije jasno kako je reditelj uspeo od jedne tako intrigantne teme napravi užasno dosadan film.
Film bez ikakvog ritma, čudno koncipiran, bez ikakve karakterizacije likova...
U suštini, reditelj se suviše trudio da napravi neki art film da je pritom zaboravio da film treba da zaintrigira i privuče gledaoca...

Obično ne pišem toliko o lošim filmovima koje pogledam, ali na ovo proseravanje morao sam da upozorim...
Nisam gled'o taj film ali po insertima sasvim realno prikazuje prazninu modernog sveta...

Elephant (2003)

I dalje mi nije jasno kako je reditelj uspeo od jedne tako intrigantne teme napravi užasno dosadan film.
Film bez ikakvog ritma, čudno koncipiran, bez ikakve karakterizacije likova...
U suštini, reditelj se suviše trudio da napravi neki art film da je pritom zaboravio da film treba da zaintrigira i privuče gledaoca...

Obično ne pišem toliko o lošim filmovima koje pogledam, ali na ovo proseravanje morao sam da upozorim...

Mislim da se 50% omaldine poistovetilo sa poslednjom scenom i onom dvojicom likova koji upadaju u skolu sa emkama.

Novi film Fatiha Akina

Aus dem Nichts

Napravio je ozbiljan film, tragediju. Film je dobar, ali je bolje ne čitati unapred (i ne gledati trejler, dinamičniji je od filma + spojleri) i gledati u bioskopu, jer je vrlo neprijatan. Krugerka prelepa i odlično odglumila. Preporuka. 8

ausdemnichts1.jpg

image-1214407-860_poster_16x9-qosr-1214407.jpg

Poslednja izmena:
Nemam pojma, verovatno sa engleskim prevodom, za srpski ne znam... ja sam uspela skoro sve da nabodem u bioskopu.
(Ako nisi gledao njegove filmove do sad, gledaj hronoloski, i preskoci The Cut, to je jedini los film koji je napravio.)

Evo osgledao sam Soul Kitchen i bas sam se iznenadio pozitivno, cak sam se i nasmejao nekoliko puta sto je vrlo tesko.

Pa da, ovaj prošlogodišnji.

Ja bas cula da su ljudi razocarani uzasno, mada ga jos uvek nisam gledala. Nikako da se nateram.

- - - - - - - - - -

9571fefd9018269fa256b5b7d1b7fece.jpg

U sustini je dobar film, nemam neke zamerke. Na odlican nacin prikazuje koliko su Amerikanci skotovi i da unistavaju cak i svoje ljude (iz potpuno nelogicnih razloga) koji apsolutno zasluzuju da budu cenjeni,a ne nipodastavani. Tom Henks kao i uvek divan. Meni je on najdivniji covek na planeti, tako da za njega uvek imam samo reci hvale. 8/10

Ja bas cula da su ljudi razocarani uzasno, mada ga jos uvek nisam gledala. Nikako da se nateram.

Zavisi ako vršiš komparacije sa originalnim Kingovim delom ili starom adaptacijom.

Ja delo nisam čitao a stare televizijske miniserije se praktično uopšte ne sećam. Nisam poredio sa tim.

Ne znam ko je razočaran to bio. Koliko vidim, film je nahvaljen kao jedan od najboljih horor filmova prošle godine.

https://www.rottentomatoes.com/m/it_2017/

Poslednja izmena:
Zavisi ako vršiš komparacije sa originalnim Kingovim delom ili starom adaptacijom.

Ja delo nisam čitao a stare televizijske miniserije se praktično uopšte ne sećam. Nisam poredio sa tim.

Ne znam ko je razočaran to bio. Koliko vidim, film je nahvaljen kao jedan od najboljih horor filmova prošle godine.

https://www.rottentomatoes.com/m/it_2017/

Pa pricam o ljudima koje ja znam. Uglavnom ili im je bio dosadan ili im nije bio strasan. Ja svakako planiram da ga gledam jer se gotovo nikad ne obazirem na tudje komentare. Knjigu isto nisam citala,a staru adaptaciju sam gledala jos kao dete,

U knjizi, radnja prvog dela desava se u drugoj polovini 50-ih godina 20tog veka. Znaci, bejbibumovci, krajnja blazenost detinjstva, prijatna naiva ovog istorijskog perioda u Americi, romantika s jedne i buntovnistvo s druge strane. King je majstor karaktera, jer otkriva psiholosku poledjinu junaka, tj. da nijedno buntovnistvo zapravo nije bez razloga. Pozitivnog ili negativnog. Po toj osnovi se otprilike i klinci dele: na `klub gubitnika`, sateranog u cosak mlado-tinejdzerskim budjenjem hormona i otkrivanjem prvih ljubavi,ali i osecaja pripadnosti i zajednistva kao plemenite sile, a s druge na klince koje su bukvalno i figurativno `poklekli` u izigravanju losih momaka, odn. onih kojima u sazrevanju Klovn sa lakocom namece put jedino u svoj slivnik..I jedna i druga deca su pod pritiskom, raznim traumama, ali se razlikuju u uocavanju istinskog neprijatelja: za jedne je to Klovn, suma svih strahova i olicenje manipulacije nad (mladom) ljudskom dusom, a za druge su uvek drugi, i to slabiji krivi....U tv-filmu, radnja je smestena u isti period kao u knjizi, pa se ova distinkcija vrlo dobro oseca, i to pre svega po liniji unutrasnje jeze....U rimejku iz prosle godine, ucinjen je ustupak i generaciji-x i milenijumcima, te se radnja desava 1989, poslednje istinski omamljive, divne i romanticne u globalu godine 20tog veka....Naravno, uz muzicku podlogu: The Cure-Disintegration, najbolji album izlazi im te godine, i jos mnogi drugi, jako dobri filmovi su pretekli te godine,ko zna zna....Dakle, atmosfera raskravljenosti...Ipak, novac cini svoje: ciljna grupa ovog ostvarenja su pre svega milenijumci i ipsilonci, najbrojnija su danas, znaci dobit za studio. To doprinosi scenariju koji u dijalozima zaista deluje lajt i plitko, kao neko dopisivanje vajberom ili tviterom, uz obavezne dosetke kao punch-line...Jednostavno, govor ljudi 89te nije bio toliko razudjen i suv, vec vise jezgrovit i tecan..Ali,kako to objasniti sadasnjim klicima otrgnutim od svakodnevnih mobilnih gedzeta i gurnutim da glume o epohi o kojoj znaju samo iz filmova..i to eventualno. U svemu tome, stradala je dubina karaktera ove dece, i to i jedne i druge,njima suprotstavljene grupe. Ipak, radilo se na verodostojnosti arhi-neprijatelja, iako bez poente, jer ta strasna energija klovna nije mogla da docara do kraja sve implikacije stiska njegovih kandzi za sazrevajucu dusu onoga doba,i to je otprilike to. Ispada klovn glavni junak. Negde sam procitao da je S.King bio odusevljen ovom novom verzijom, jer je koliko toliko verno pogodila sve elemente knjige...Dakle, ovde je sada klovn bas fenomen, ono sve-plasticno, protejsko cudoviste kakvim ga je opisao u literarnom delu, a sto tehnologija filma nije mogla da docara 90ih,kad je izasao tv ucinak...Videcemo kako ce to dalje izgledati, u nastavku,kad su porasli, posle 27 godina...

Poslednja izmena:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - 9/10

Filmcina. Ne volim teske drame, ali ova je odlicna. Plakao sam pola filma. Ekipa bez greske Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Zeljko Ivanek i Peter Dinklage.

+ 1

Frensis Mekdormand do jos jednog Oskara. Voleo bi i Sem Rokvel za sporednu, ali njega ce da prejebu for sure...

Hangman

Prekunuo na trecini filma, onaj "mladi" glumac ima jednu facijalnu ekspresiju, a Paćino, po peti ponavljam, izgleda kao da se nije naspavao još od Insomnie.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back