Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Force Majeure, švedska drama.Izuzetno dobar film,bavi se osetljivom temom bračnih,porodičnih i ljudskih vrednosti.

Radnja u spojleru:

Švedski bračni par sa decom provodi pet dana odmora u francuskim Alpima. Tu doživljavaju iskustvo bliske smrti koje će da uzdrma njihov skladan odnos.Film zadire u samu suštinu moralnih vrednosti koje se smatraju aksiomom porodice i braka.Šta se desi kad muškarac, suprug i otac,ne ispuni svoju dužnost , ne ponese se kao stub porodice, kao njen branilac i zaštitnik? Šta se onda dešava sa tim brakom i tom porodicom?
Film ima jedan spori ritam, malo dijaloga nadomeštenih raznim zvukovima iz okruženja i lepom slikom. Mislim da je mogao da bude malo kraći.Na momente mi je bio stran zbog severnjačkog mentaliteta i prilično kontrolisanih emocija, a na momente sam prepoznavala životne situacije i potpuno se identifikovala sa njima. Glumci su odlični. I kad smo kod njih, mali kuriozitet..jednu sporednu ulogu ima Kristofer Hivju koga znamo iz Igre prestola.:)

Kvalitetan film

9/10

Force_Majeure_poster.jpg

Evo i K.Hivjua (valjda se tako izgovara ) . Ne skida bradu :lol:

570_Turist_KristianHivju_Foto_Fredrik_Wenzel_TriArt-Film.jpg

Poslednja izmena:
rolling-thunder-poster.jpg

Jedan od mnogobrojnih snimljenih na temu osvete u 80.-tim...Ali radnja nekako nije do kraja razrađena...Osim lepe plavuše. Šteta, mogao je da se napravi dobar horor/triler sa Kukom:cool: 7/10
Sorcerer-1977_movie-poster-William-Friedkin-Thriller.jpg

Ovo je svkako jedan od Istinski kultnih, većih od života itd :) Slušao sam hvalospeve o njemu od detinjstva, ovde je preveden kao ''Nadnica Za Strah''...Svakako je ispunio očekivanja :D Neverovatno autentičan, kada si živ, živ se, imaš šansu, kada si mrtav, mrtav si, gotovo, postavlja i dosta filozofskih pitanja o životu, sreći, bextvu...Neverovatne scene, jedna je na posteru, krv, suze, znoj, prašina, džungla, blato uhhh...Odlični Roj Šejder, bez mnogo priče, samo ''facijalna expresija'', Bruno Kremer, Francisko Rabal, ma svi, čini mi se da film nema slabu kariku a opet tako Nepretenciozan :) Film posle koga se nećete ''osećati bolje'' ali ćete početi da razmišljate...10/10

Ma gdje njega izvuče! :hahaha:Tačno, jedan od najluđih filmova. Pogledaj In Bruge, isto blesav film, mislim da je isti režiser.

- - - - - - - - - -

The Lobster - http://www.imdb.com/title/tt3464902/

The-Lobster-animals.png

Luđi film nisam gledao u skorije vreme. Glavna premisa filma je da te pretvore u životinju po svom izboru ako si samac duže od 45 dana, što dovodi do zanimljivih socioloških i psiholoških posledica, a i do smehotresnih crnohumornih situacija. Film je čista 10-tka.

Ma gdje njega izvuče! :hahaha:Tačno, jedan od najluđih filmova. Pogledaj In Bruge, isto blesav film, mislim da je isti režiser.

The Lobster - http://www.imdb.com/title/tt3464902/

The-Lobster-animals.png

Luđi film nisam gledao u skorije vreme. Glavna premisa filma je da te pretvore u životinju po svom izboru ako si samac duže od 45 dana, što dovodi do zanimljivih socioloških i psiholoških posledica, a i do smehotresnih crnohumornih situacija. Film je čista 10-tka.

I meni je film totalno lud . Čak mi se dopao i K. Farel koga baš ne podnosim :lol:Jedino mi je kraj ostao prilično nejasan,,nešto ne mogu da se setim kako se završio . Čini mi se da je ostalo otvoreno pitanje, al da ne prepričavamo .

I meni je film totalno lud . Čak mi se dopao i K. Farel koga baš ne podnosim :lol:Jedino mi je kraj ostao prilično nejasan,,nešto ne mogu da se setim kako se završio . Čini mi se da je ostalo otvoreno pitanje, al da ne prepričavamo .

Meni je film genijalan. Ali kada sa to rekao svojoj sestri sa kojom često ćakulam o filmovima, ona koja je film gledala na Festu, mi je doslovno napisala u sms poruci, citiram - Meni je nešto nedovršen, kvaziintelektualan i isforsirano wierd.

Ja joj onda napisao da nam baš trebaju wierd filmovi, jer ih manjka... a onda je ona napisala ceo elaborat ( završila je studije psihologije sa prosečnom ocenom tipa 9,56 ) zašto film ne valja... da ne smaram ovde...

Ja sam samo odgovorio da imam manja očekivanja od nje i izvukao se iz dalje debate :lol:...

Meni je film genijalan. Ali kada sa to rekao svojoj sestri sa kojom često ćakulam o filmovima, ona koja je film gledala na Festu, mi je doslovno napisala u sms poruci, citiram - Meni je nešto nedovršen, kvaziintelektualan i isforsirano wierd.

Ja joj onda napisao da nam baš trebaju wierd filmovi, jer ih manjka... a onda je ona napisala ceo elaborat ( završila je studije psihologije sa prosečnom ocenom tipa 9,56 ) zašto film ne valja... da ne smaram ovde...

Ja sam samo odgovorio da imam manja očekivanja od nje i izvukao se iz dalje debate :lol:...

Ma ni ja nisam mnogo za neke kvaziintelektualne filmove, ali ovaj mi je baš legao.Možda zato što ima dosta crnog humora i to skroz razbija pretencioznu atmosferu. Drago mi je da još nekome deluje kao da je film nedovršen , jer sam ja mislila da nisam skapirala kraj :lol:

Ja ne gledam toliko filmove kao vi ostali, ali volim ponekad da pogledam neki, posebno one koji nisu samo udarac u stomak.Volim i da pročitam šta vi koji znate dosta o filmu, pišete ovde. Često i pogledam neki film na preporuku odavde :)

Ma ni ja nisam mnogo za neke kvaziintelektualne filmove, ali ovaj mi je baš legao.Možda zato što ima dosta crnog humora i to skroz razbija pretencioznu atmosferu. Drago mi je da još nekome deluje kao da je film nedovršen , jer sam ja mislila da nisam skapirala kraj :lol:

Ja ne gledam toliko filmove kao vi ostali, ali volim ponekad da pogledam neki, posebno one koji nisu samo udarac u stomak.Volim i da pročitam šta vi koji znate dosta o filmu, pišete ovde. Često i pogledam neki film na preporuku odavde :)

:ok:

Poenta debate između mene i moje sestre je da ne mogu dvoje ljudi, jedno koje je pročitalo tomove ozbiljnih psiholoških knjiga i mene, koji je od psihologije pročitao samo Put kojim se ređe ide :rotf:, da isto izrezonuju film, jer će neko ko zna sve i jednu teroriju o ljudskoj psihi da nađe 101 problem u psihi likova... dok će to za mene biti pffff, šta film je dobar, good stuff i ostala opšta mesta :lol:...

:ok:

Poenta debate između mene i moje sestre je da ne mogu dvoje ljudi, jedno koje je pročitalo tomove ozbiljnih psiholoških knjiga i mene, koji je od psihologije pročitao samo Put kojim se ređe ide :rotf:, da isto izrezonuju film, jer će neko ko zna sve i jednu teroriju o ljudskoj psihi da nađe 101 problem u psihi likova... dok će to za mene biti pffff, šta film je dobar, good stuff i ostala opšta mesta :lol:...

Šta te briga, ni Dostojevski nije znao teoriju pa je klinički tačno opisao veliki broj patoloških tipova :lol:

Šta te briga, ni Dostojevski nije znao teoriju pa je klinički tačno opisao veliki broj patoloških tipova :lol:

Da, Dostojevski je bio psiholog par excellence.

Ali slušati razgovor između mene i moje sestre mora da bi bilo pišanje u gaće. Ona: Ja, Ego, Superego, kočnice, transfer, sublimacija , afiniteti, inhibicije, hijerarhija... Ja: Ali ona Rekčel Vajs je super riba, peva pesmu Nik Kejva etc. :rotf:

Da, Dostojevski je bio psiholog par excellence.

Ali slušati razgovor između mene i moje sestre mora da bi bilo pišanje u gaće. Ona: Ja, Ego, Superego, kočnice, transfer, sublimacija , afiniteti, inhibicije, hijerarhija... Ja: Ali ona Rejčel Vajs je super riba, peva pesmu Nik Kejva etc. :rotf:

A i načitana je :heart:
mummy-the-1999-001-rachel-weisz-1000x750.jpg

btw. da li još neko primetio da Dostojevski uopšte nema smisao za humor? Super su knjige, stvarno ludilo, ali hbt. :roll:

A i načitana je :heart:

btw. da li još neko primetio da Dostojevski uopšte nema smisao za humor? Super su knjige, stvarno ludilo, ali hbt. :roll:

Da čovek je bio mračnjak teški. Ali sećam se one epizode, jbg sad se ne sećam ni koji roman je u pitanju, ali onaj ženski lik, mislim da se zvala Nastasja Filipovna, kada se ubijaju od alkohola i plešu uz cigansku muziku, a ona baca pare u histeriji u vatru... tu sam se cerekao kao lud. a od njega sam ukrao jednu sintagmu za svoju pesmu kada sam pisao poeziju - polubesmisleni osmeh. Čovek je bio genij da poveže ove dve reči...

Evo kako sam ih ubacio u svoju pesmu -

Gde se to nalaziš čoveče
U jezgru ovog bulimičnog Sunca
Zauvek hromiran
Polubesmislenog osmeha

Ovo treba da daš nekom (kul) bendu, dobro je za rokenrol :)

Ma jok, imam ja celu zbirku poezije koju sam mogao da objavim. Prijavio se na konkurs za prvu knjigu, prošao ga, ali mi tražili 800 evra za tiraž od 300 knjiga, 66 štampanih stranica. Rekao im drugi put, nemam pare.

Zbirku odštampao na papir i podelio prijateljima, i računam kad riknem neko će je od njih objaviti, ionako su pesnici više cenjeni kada riknu :cool:.

Ma jok, imam ja celu zbirku poezije koju sam mogao da objavim. Prijavio se na konkurs za prvu knjigu, prošao ga, ali mi tražili 800 evra za tiraž od 300 knjiga, 66 štampanih stranica. Rekao im drugi put, nemam pare.

Zbirku odštampao na papir i podelio prijateljima, i računam kad riknem neko će je od njih objaviti, ionako su pesnici više cenjeni kada riknu :cool:.

800 evra, pazi ti to. A šta ti dobiješ za tu lovu? Samo štampanje, ili i reklamu i prodaju po knjižarama?
Nebitno, važno je da imaju tvoji drugari... sad još samo neki bend :cool: to je najbolji način za širenje poezije... nekako najpošteniji,

800 evra, pazi ti to. A šta ti dobiješ za tu lovu? Samo štampanje, ili i reklamu i prodaju po knjižarama?
Nebitno, važno je da imaju tvoji drugari... sad još samo neki bend :cool: to je najbolji način za širenje poezije... nekako najpošteniji,

Ne mogu da se setim, ali bilo je štampanje, promocije, štandovi knjiga, književne večeri, sve pokriveno.

Ali sam im rekao, ljudi ja sam nezaposlen tada bio, ne mogu da vam pljunem 800 evra.

A i te književne večeri ne bih mogao da odradim jer sam stidljiv po prirodi, introvertan. Ne bih mogao da čitam poeziju pred gomilom stranaca, mislim mogao bi, ali da ločem kao Bukovski, ili da se pucam u venu heroinom kao Miguel Pinero...

Tako da nja... nisam bio nešto ni zainteresovan kada sam čuo cifru...

edit A i drugarica koja je profesionalni pisac, koja me je i nagovorila da se prijavim na konkurs... objavila je roman - Zbrka priča... mi je rekla da su njoj objavili knjigu, prodat ceo tiraž, a da ništa nije zaradila, sve su joj uzeli izdavači...

Poslednja izmena:
edit A i drugarica koja je profesionalni pisac, koja me je i nagovorila da se prijavim na konkurs... objavila je roman - Zbrka priča... mi je rekla da su njoj objavili knjigu, prodat ceo tiraž, a da ništa nije zaradila, sve su joj uzeli izdavači...

Pa da, zato sam te i pitala...
Što se toga tiče, vreme u kom živimo je super, sve to čovek može sam da odradi (ako mu je stalo, jel) - i promociju preko neta i književno veče...
A poeziji nekako i jeste mesto u andergraundu, ilegali, rokenrolu...

Pa da, zato sam te i pitala...
Što se toga tiče, vreme u kom živimo je super, sve to čovek može sam da odradi (ako mu je stalo, jel) - i promociju preko neta i književno veče...
A poeziji nekako i jeste mesto u andergraundu, ilegali, rokenrolu...

Imao sam ja sajt, dok sam se još zanosio idejom da postanem programer, napravio ga u dreamweaver-u, zvao se belgradepoetscafe. , gde sam preveo više od 10-ak zbirki pesama Džima Morisona, pesme Remboa & Bodlera na engleskom, Samjuela Tejlora Kulridža itd., i svoje pesme. Sajt sam ugasio, ali su mi drugi uzimali pesme i objavljivali ih na drugim sajtovima. Dakle pesme žive neki svoj život.

Evo ti linak, ovo je samo fragment moje zbirke... ovo je moj pseudonim pod kojim sam objavljivao Maximilijan M. Makiaveli - http://poezija.6forum.info/t2738-maximilijan-m-makiaveli

Pa reci šta misliš, iščita se za 5 min ;)

Koza u kojoj zivim (skin I live in )

ocena 8/10

reditelj : Almodovar

Film je psiholoska drama u kojoj sjajni plasticni hirurg( Antonio Banderas), posle saobracajne nesrece svoje zene stvara sinteticku kozu dok ga proganjaju desavanja iz proslosti

Za ovaj eksperiment Robertu je bilo potrebno zamorče i saučesnik. Marilija, žena koja ga je odgojila, njegov je najverniji sledbenik. A za zamorce za njegove eksperimente se pobrinuo Almodovar na svoj nacin..:lol:
Klasican Almodovar film sa otkacenom temom i obrtajima u filmu
3979-the-skin-I-live-in-poster-almod.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back