Stormy Weather
Primećen član
- Poruka
- 972
Force Majeure, švedska drama.Izuzetno dobar film,bavi se osetljivom temom bračnih,porodičnih i ljudskih vrednosti.
Radnja u spojleru:
Film ima jedan spori ritam, malo dijaloga nadomeštenih raznim zvukovima iz okruženja i lepom slikom. Mislim da je mogao da bude malo kraći.Na momente mi je bio stran zbog severnjačkog mentaliteta i prilično kontrolisanih emocija, a na momente sam prepoznavala životne situacije i potpuno se identifikovala sa njima. Glumci su odlični. I kad smo kod njih, mali kuriozitet..jednu sporednu ulogu ima Kristofer Hivju koga znamo iz Igre prestola.
Kvalitetan film
9/10
Evo i K.Hivjua (valjda se tako izgovara ) . Ne skida bradu
Radnja u spojleru:
Švedski bračni par sa decom provodi pet dana odmora u francuskim Alpima. Tu doživljavaju iskustvo bliske smrti koje će da uzdrma njihov skladan odnos.Film zadire u samu suštinu moralnih vrednosti koje se smatraju aksiomom porodice i braka.Šta se desi kad muškarac, suprug i otac,ne ispuni svoju dužnost , ne ponese se kao stub porodice, kao njen branilac i zaštitnik? Šta se onda dešava sa tim brakom i tom porodicom?
Kvalitetan film
9/10
Evo i K.Hivjua (valjda se tako izgovara ) . Ne skida bradu

Poslednja izmena:
7/10
Tačno, jedan od najluđih filmova. Pogledaj In Bruge, isto blesav film, mislim da je isti režiser.
, da isto izrezonuju film, jer će neko ko zna sve i jednu teroriju o ljudskoj psihi da nađe 101 problem u psihi likova... dok će to za mene biti pffff, šta film je dobar, good stuff i ostala opšta mesta