Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Knock Knock

horor-triler.. glavna muska uloga Kijanu Rivs

i ukratko..ne otvarajte vrata kasno nocu i ne pustajte zgodne cice unutra,ako ste sami u kuci

jer igra macke i misa moze da bude pogubna za vas, posebno ako ste mis u toj igri
ili kako pise na posteru „Neka vrata ne treba nikada otvarati“

a-revealing-poster-for-eli-roths-s-new-home-invasion-thriller-knock-knock-has-just-been-469325.jpg

Kad sam videla da je film Elia Roth-a,manje-vise,ovako nesto sam i ocekivala...Definitivno su trebali da izaberu boljeg glumca,Rivs je uzasan,ako izuzmemo poslednju scenu,gde je zaista prepadnut. :hahaha: Morala sam da se smejem,covek je kriminalan...
Uglavnom,prica pocinje kada otac porodice ostaje sam u kuci.Zena mu odvodi decu na plazu,on ostaje da radi.U sred noci mu na vrata zvone dve devojke u nevolji i umesto da ih otprati kuci,on odlucuje da se malo provede...Onda pocinje njegov pakao.Nema mnogo filmova u kome su muskarci zrtve,cak i ovde je sve uradjeno da izgleda kao da je dobio lekciju,sa sve lajkovima,na kraju.Ima odvratnih delova,npr,kad ona lujka obuce uniformu njegove cerke i pocne da prica gadosti ili mu nabije cerkine gace u usta.Bilo kakva asocijacija ili insinuacija incesta mi je odvratna,o kojoj god relaciji se radilo :bljuc: ,tad film dobija drugu dimenziju skroz..Moglo je ovo bolje da se uradi,mnogo.

Poslednja izmena:
Edward II
Editors-Pick-Edward-II.jpg

Da budem iskrena, juče sam prvi put čula za Dereka Džermana (ili Džarmana), čitajući tekst koji ga svrstava među značajne posleratne evropske reditelje koji su između ostalog bili i homoseksualci i čije delo obeležavaju homoerotske teme, uz Fazbindera i Almodovara.

Edvard II je Džermanova verzija drame Kristofera Marloua, verzija eksplicitne homoseksualne sadržine, u kojoj se autor poigrava ne samo otvorenom homoerotikom već i miksom kraja dvadesetog veka sa svojim elizabetanskim izvorom. Tako vidimo glumce sa cigaretama u rukama, Eni Lenoks koja peva pesmu Kola Porteta "every time we say goodbye" i gej aktiviste sa transparentima i u sukobima sa policijom.

Džerman je svakako autor vredan pažnje.

http://www.imdb.com/title/tt0101798/?ref_=rvi_tt

Poslednja izmena:
021.jpg

Dobar stari australijski, film-avantura, kako su ih nekada snimali, inteligentno i sa poštovanjem nekih vrednosti...O mračnoj strani ''veselih'' osamdesetih...Glavna junakninje je bejb, prijatno za gledati...:) 8/10
burntbythesun22010.jpg

Odličan, možda i bolji od prvog dela...Posle gledanja gotovo da osećaš ''shell shock'' i zujanje u ušima, džaba zapadnjacima svi efekti i ''masovke'' kada nemaju to nešto...Čuo sam da je totalno nadrealan tipa kusturicnih što ne volim ali je ipak dosta logičan sa vrlo malo fantazije ali dosta otkačenog humora na ruski način, tipa scene na brodu ili u kaženjeničkoj jedinici...Kompletan film u svakom pogledu, jer opisuje i nacistički i komunistički teror bez ulepšavanja što je retko...Nikitina ćerka je mmm10/10

The Imitation Game (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2084970/

Priča o razbijanju Enigme, dosta kritičan osvrt na onu tajnu politiku koju je Velika Britanija vodila tokom WW2 u svojoj zemlji, svet špijunaže itd.Iako me je film veoma zabavio kao i dirnuo mislim da film nije ostvario ono što je trebao.Glavni razlog po mom mišljenju jeste nedovoljan prikaz emotivnog života glavnog karaktera.Nije da nisu pokušali, ali flešbekovi iz perioda rane mladosti nisu dovoljni.
Zapravo kad razmislim nijedan karakter u filmu nije dobro predstavljen.Svi zajedno više liče na likove iz starih poučnih dokumentaraca koju su puštani klincima u USA tokom 50tih i 60tih (maloletnom delikventu dobrodušan policajac ukazuje da kriminal nije pravi put) negoli na likove koji zaista učestvuju u nekoj priči.
Ne sumnjam da će film osvojiti nekog Oskara, ali iako sličan filmu A Beautiful Mind nema taj šmek.Iako ne verujem da će postati kultni, film vredi odgledati.Vidi se da film nije jeftine produkcije, dosta korisnih istorijskih podataka kao i neki neobični obrti da ne spominjem.
Mislim da je ovom filmu falilo još bar sat vremena da se priča temeljno razradi.šteta, materijal je odličan.

The_Imitation_Game_poster.jpg

RE-KILL (2015)
re kill.jpg

Jako dobar film. To je nesto kao found footage Starship Troopers sa zombijima. Kezio sam se kao da iz pocetka gledam Starship Troopers (Starship Troopers i Robocop vrsta komedije).
Ocenjujem kao zombi film koji vuce na neku komediju..
8.7/10
(moze li neko da mi kaze kako stavljate uvecane slike,pokusavam vec neko vreme i ne ide mi,kao sto vidite,moja slika je mala)

RE-KILL (2015)
Pogledajte prilog 362494

Jako dobar film. To je nesto kao found footage Starship Troopers sa zombijima. Kezio sam se kao da iz pocetka gledam Starship Troopers (Starship Troopers i Robocop vrsta komedije).
Ocenjujem kao zombi film koji vuce na neku komediju..
8.7/10
(moze li neko da mi kaze kako stavljate uvecane slike,pokusavam vec neko vreme i ne ide mi,kao sto vidite,moja slika je mala)

attachment.php

imas opciju ispod "url" retrieve remote file and reference locally ..to kad ugasis ispadne veca

Hvala Beli412 :)
.................................................

Harbinger Down (2015)
ya2cog5nqjo2jv6cyrwn.jpg

Novi film koji podseca kao da je ispao iz '80-ih sto mi se jako svidja (mada to je bila i namera,koliko sam proverio) MONSTER MOVIE u stilu Dzona Karpentera "The Thing" AKA "Stvor".
Prakticni efekti su puno korisceni,,trudili se da sto manje bude CGI,to je sigurno.(mozda nije ni bilo?) Uzivao sam zaista u filmu. Preporucujem svim horor fanovima.
Cenim kao film koji je putovao iz '80-ih u sadasnjost 8.1/10 definitivno pogledajte ako volite THE THING (1982)
(ne slusajte IMDb sajt,kad je u pitanju ovaj film,jer taako grese o njemu (4.6 smesno),tamo ne ocenjuju pravi kriticari,vec najobicni registrovani ljudi (pa cak i deca). Za taj film su ljudi slali pare preko Kickstartera (obicni ljudi kao ti i ja) da se snimi i objavi. Snimala ga kompanija trenutno najbolja za prakticne efekte na svetu.)

Poslednja izmena:
The Exorcism of Molly Hartley (2015)

51t9ke%2BBn8L._SY445_.jpg

Dobar film ekzorcizma,bolji od slicnih u poslednjih 10 i nesto godina. Kao da je nastavak filma Exorcism (1973),mada ne prati pricu,ali stil je tu,jer nastavci nisu uspeli da pobede prvi deo (nije ni ovaj al je dobar).
Cenim kao Isterivanje Djavola film 7.6/10

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back