Glint
Iskusan
- Poruka
- 5.310
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
) U svakom slučaju sam uživao...9/10
Goksaro, bravo! : ))
Ispoštovan je žanr, film je veoma napet i sve vreme drži pod tenzijom i iščekivanjem, likovi su razrađeni, nimalo jednodimenzionalni, što daje filmu i dodatnu dimenziju koja nadilazi samo osnovne zahteve žanra i, kao što rekoh, fotografija je neočekivano dobra, čulna i estetična za jedan ovakav film s obzirom na to na šta su nas navikli. U svakom slučaju, preporuka i radovalo bi me više ovako pristojno ispoštovanog žanra iz Holivuda 8/10
Ovaj Beluši uvek igra neke sirovine, kriminalce, psihopate, nije čudo jer je šćiptar...8/10
Čak mi se desilo da se trgnem u jednoj sceni a to mi se nije desilo godinama...Super ekipa glumaca, iznenađujuće dobra, posebno Rooker, Fillion i Banksova radnja nije naročito nova ali je pristup sličan onome u ''Thing''-u i ''Society''-ju nešto što mu daje poseban draž odvratnosti i jeze kakvu dugo nisam osetio...Ovakvi horori daju svežu krv žanru..! 10/10 PS definitvno nije za one sa slabijim živcima da ne bi iskočili kroz prozor sa 10-og sprata ili slično...Jos jednom molim korisnike da ne pisu u boji ili stavljaju u bold CEO tekst!Takve poruke se brisu,pa makar napisali i najpametniju stvar.Molim vas da malo obratite paznju na pravila...
Eto, da mene nema, ovde niko nista ne bi pisao, a ti brises. Prestace ljudi da dolaze, jer nema mojih komentara.

Ugh koji sick-ić! U idiličnoj kanadskoj divljini...Želudac mi se okrenuo...A imam priličan staž u gledanju horora...Još ga opisali u recenzijama kao ''horor komediju''...A ono je čist pakao...![]()
Čak mi se desilo da se trgnem u jednoj sceni a to mi se nije desilo godinama...Super ekipa glumaca, iznenađujuće dobra, posebno Rooker, Fillion i Banksova radnja nije naročito nova ali je pristup sličan onome u ''Thing''-u i ''Society''-ju nešto što mu daje poseban draž odvratnosti i jeze kakvu dugo nisam osetio...Ovakvi horori daju svežu krv žanru..! 10/10 PS definitvno nije za one sa slabijim živcima da ne bi iskočili kroz prozor sa 10-og sprata ili slično...

Kontam da je poslužila kao inspiracija za ''Šejtanovog Ratnika''...Kasel kao totalni ludak, liči na Nikolu Đurička
I drugi...Film podseća me na moje ''mlađe'' godine, pijanke, haos i sve što sa tim ide...Uglavnom liči na neki pijani košmar...9/10The Man from U.N.C.L.E 7/10 gledljiv,zanimljiv,dobra muzika
Gledao sam ovaj u kinu neki dan i nije mi se svidio :S
Izbavitelj (1976)
Režiser: Krsto Papić
Uloge: Ivica Vidović, Relja Bašić, Mirjana Majurec...
![]()
Pitam se kako li je meni ovaj biser jugoslovenske kinematografije promakao. Karpenter deset godina pre Karpentera (Oni žive), Orvelova farma sa primesama Bulgakovog Majstora...
Takođe se pitam kako je ovaj film uopšte prošao cenzuru tadašnjeg doba, jer je on ništa drugo do direktna kritika komunističkog režima i kapitalističkog društva.
Jugoslavijom vlada velika ekonomska kriza, ljudi bez posla jedva krpe kraj sa krajem, misleći samo o tome kako da prežive. Glavni lik - Ivan Gajski (koga tumači Ivica Vidović - tek sad skontao koliko liči na Polanskog) želi da izda roman koji se bazira na epidemiji birokratije, ali nakon neuspelih pokušaja biva prinuđen da odustane i iseli se iz stana, usled nemogućnosti da plati kiriju. Jedne noći, u potrazi za prenoćištem, dolazi do zgrade napuštene banke i uz pomoć poznanika ulazi u davno napuštene odaje. U jednoj od soba pronalazi svežu hranu i najednom iz podnožja velikog salona začuje odjeke muzike. Posmatrajući neobičan skup ljudi što kraj stola prepunog gozbe pleše i čavrlja, Gajski postaje svestan čudnovate situacije u koju se obreo. Ubrzo shvata da ono što je video nisu ljudi, već čovekoliki pacovi, rešeni da preuzmu vlast.
Štakori. Poseduju moć menjanja vlastitkog izgleda, sa rukama i nogama. Nose odela, imaju lica, oči, kretnje, tako da se ni u čemu ne razlikuju od ljudi. Pogoduju im epidemije, glad, ratovi, najezde... Tada se skupljaju tajanstveno preobraženi radeći kao ljudi. Ti ćeš govoriti sa njima ne znajuči tko su. Oni kradu i prodaju s dobitkom neshvatljivim za poštena čoveka. Obanjuju sjajem svoga odela i mekoćom govora, uvijaju i pale, varaju i uhode, okruženi su raskoši, jedu i piju dosta, a iznad svega vole vlast. U kriznim vremenima među njih stiže izbavitelj, veliki gvinejski štakor. On im daje moć neshvatljivu za ljudska poimanja.
Skupa sa profesorom Martinom (Fabijan Sovagovic) i njegovom lepom ćerkom - Sonjom (Mirjana Majurec), Gajski, odlučuje da stane na put bandi pacova, što se iz dubokih, vlažnih podruma, odenuta u ljude, izdigla na površinu.
Uz Devičansku svirku i Štićenika najbolji jugoslovenski horor film, sa vrlo jasnom, ali i dalje aktuelnom, porukom.
8/10
![]()