Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Une affaire de femmes http://en.wikipedia.org/wiki/Story_of_Women

800153_665x245x665:245q90otop50.jpg

Negde na početku filma Marie govori svom sinu da muškarci postaju zli kada izgube rat.

Sjajan film, preporuka naravno :)

kingstakh4.jpg

Pomalo bizaran psihološki triler, horor...Dosta se oslanja na jezivu atmosferu ruskih stepa, močvara, stare kuće, zamka, snežne pustinje, akustiku svega toga...Na poseban način priča priču o samoći i propadanju ruske aristokratije, dekadenciji...Svakako vredi pogledati...9/10
1995-strange-days-poster1.jpg

Filmčina...Uvek kada pogledam kao da ga iznova gledam...Vrlo ''proročanski'' na neki ''creepy'' način...Ralf Fajns odličan, kao i Baset i Luis, Sajzmor, Onofrio, jedan od potcenjenijih ali talentovanijih glumaca, cela ekipa...Yes, They are selling Jesus again...10/10

1995-strange-days-poster1.jpg

Filmčina...Uvek kada pogledam kao da ga iznova gledam...Vrlo ''proročanski'' na neki ''creepy'' način...Ralf Fajns odličan, kao i Baset i Luis, Sajzmor, Onofrio, jedan od potcenjenijih ali talentovanijih glumaca, cela ekipa...Yes, They are selling Jesus again...10/10

Moj omiljeni film. Kad se samo setim, gledao sam dve projekcije za redom, pa otisao posle nedelju dana da gledam ponovo. :D

Kat Bigelow carica. :ok:

In the bedroom

in_the_bedroom1.jpeg

http://www.imdb.com/title/tt0247425/
Odlična krimi drama o gubitku, odgovornosti i osveti. Sin lekara i profesorke iz malog američkog grada, koji je još uvek srednjoškolac, ulazi u vezu sa starijom ženom, koja ima dvoje male dece i nasilnog bivšeg muža. Kada nasilje dovede do tragično raspleta, postavlja se pitanje odgovornosti i mogućnosti da se život nastavi dalje. Režija je spora, lirska i vrlo intuitivna, sa dosta simboličkih momenata i višeznačnih kadrova. Estetika i emocija su takve da imate osećaj da gledate evropski, a ne holivudski film. Tom Vilkinskon i Sisi Spejsek su nadahnuti, besprekorni, pa film između ostalog možete gledati i kao jedan pravi čas glume. Pored njih u filmu igraju i odlični Marisa Tomej, Nik Štal, Vilijam Mapoter, Vilijam Vajs, Selija Veston... Bilo je vrlo bolno čitati komentare američkih gledalaca na film :)

4.5/5

capricorn-one-movie-poster-1020466094.jpeg

Odličan stari...Radnja ima rupa ali je akcija da ti pamet ( i srce) stane, da se pomeriš napred u stolici, da se naježiš...Ovo mogu da gledaju moderne filmadžije kao školu...Brdo dobrih glumaca stare škole počev od Džejmsa Brolina preko Eliota gudla do izuzetnog Telija Savalasa, čija uloga i način govora su za pamćenje...10/10

- - - - - - - - - -

Имам једну молбу за модераторе

Ја ћу се држати по страни од чисто политичких коментара колико год је то могуће у овом болесном друштву, али нека се обрати пажња и на сендвичара који после уноса прекомерне доза Матијевићеве посебне кобасице има обичај да халуцинира по овом подфоруму.
Kaj se ovde zbilo?:mrgreen::whistling:

kingstakh4.jpg

Pomalo bizaran psihološki triler, horor...Dosta se oslanja na jezivu atmosferu ruskih stepa, močvara, stare kuće, zamka, snežne pustinje, akustiku svega toga...Na poseban način priča priču o samoći i propadanju ruske aristokratije, dekadenciji...Svakako vredi pogledati...9/10

Hoces,molim te,da stavis IMDB link ili originalan naslov filma?Svidja mi se opis,ali,ne mogu da ga nadjem.

Absolution (IV) (2015)

ili (Mercenary Absolution.2015)

http://www.imdb.com/title/tt3503840/?ref_=fn_al_tt_1

MS0wTQH.jpg

sesti film stivena sigala sa istim rediteljem, i peti snimljen u rumuniji. mada mi se cini da je radnja u ukrajini

americki sluzbenik sluzbe, koji radi najprljavije poslove, a vise ni sam ne zna u kom je statusu, u momentu otkriva deo ljudskosti u sebi i to ga suprostavlja sefu, sluzbi, mafiji.

ali manir spageti vesterna nije mrtav, pobije sve i vrati se sam, doduse ima simpaticnog pomagaca desnu ruku kineske fizionomije.

vini dzons kao sef mafije, koja se bavi drozom, sex trafikingom, a on za svoju dusi sadisticki ubija mlade devojke, zivi udobno u ukrajini na visokoj nozi, zasticen i od strane vlasti i amera. pa kad mu stiven sigal ponudi castan izlaz razbojnik pokazuje da nema pamet i pocinje konacan obracun.

sve u svemu nekako mi akcioni filmovi snimljeni u istocnoevropskim zemljama deluju filmski siromasno. mnogo toga nedostaje, od scene, rekvizita, simbola, radnje itd

6/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back