Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deux jours à tuer (2008) - Love Me No More
http://www.imdb.com/title/tt0996930/

Francuski.
Drama.
Dobar, interesantan.
Preporuka.

Na prvi pogled oženjen muškarac, otac dvoje dece, doživljava krizu srednjih godina. Govori ženi da je nevoli, ima ljubavnicu i svima sasipa istinu u lice,čime se posvađao sa svim kolegama, prijateljima..... Međutim to je samo na prvi pogled...
Odlazi kod oca u neku zabit sa kojim godinama nije u kontaktu i tu saznajemo da je sve to uradio jer će uskoro umreti od teške bolesti, pa da ga svi omrznu i da niko ne žali za njim.

Cloud Atlas

2rcq135.jpg

An exploration of how the actions of individual lives impact one another in the past, present and future, as one soul is shaped from a killer into a hero, and an act of kindness ripples across centuries to inspire a revolution.

Veoma zanimljiv film braće Wachowski i nemačkog reditelja Toma Tajkvera, sa čijim smo se najboljim filmovima, poput Perfume i Lola rennt već susretali. Odlično drži pažnju (ako se uzme u obzir trajanje od skoro tri časa) koja je neophodna da bi se delovi i delići ovog mozaika složili u kompletnu sliku. Veliki broj zvučnih imena u vodećim ulogama, koji svojim brojnim i najrazličitijim performansima pokazuju zašto su veliki glumci. Tom Hanks i Jim Broadbent posebno, premda ni ostali ne zaostaju. Scenografija je veoma lepa, scenario vrhunski, režija na mestu, mada ne i na nivou drugih aspekata filma.
Ostvarenje velikih aspiracija, čini mi se i preambiciozno, sa željom da u ~3H umotaju i obrade sve velike teme, poput: ljubavi, slobode, revolucije, borbe dobra i zla, religije... Mnogima će biti konfuzan i preobiman, a ja se mogu složiti u smislu da bi izbacivanjem barem jedne priče stvari daleko više legle na svoje. Poenta i "poruka" filma je jasna, ali zbog mase likova i epizoda neke stvari postaju zamešane, (pre)zamršene... Nešto razmišljam da je to možda i bila namera, mada svakako nije dobro dočekana. Kako god, preporučujem i mislim da je ovo sveže umetničko ostvarenje, u kojem su provučeni najrazličiti žanrovi, vredno uloženog vremena.

Poslednja izmena:
pit-pendulum-dvd1.jpg

Klati se klatno, zlato je zlatno
bleda je senka, lepa i slepa
spava li bajna, da li je tajna
kako se klatno klatilo zlatno

:per:
1h 18 min jeze i strave, sa napetošću koju možeš ds sečeš nožem, bezbroj obrta brrr...Totalni stari horor sa integritetom bez efekata i loše glume ali tako strašan da osetiš memlu groba u vazduhu...:eek: Kao da su dodavali neki sastojak koji danas više ne postoji...Ili je možda do glume Vinsenta Prajsa koji nosi pola filma svojim mračnim cinizmom ali sa stilom, čovek je bio glumac starog kova sa ''personality'' što kažu danas spreman da se ''isprlja'' i uradi bilo šta da bi dočarao karakter lika...I ženski likovi posebno Stilova su prelepi, opet mnogo prirodnije nego danas...Gotski zamak i atmosfera su savršeno prikazani...Sama priča ne liči mnogo na ''Jamu i njihalo'' EAP ali ima elemente raznih poovih priča a najviše liči na ono što je prikazano u Dylan Dog stripu jednoj od mojih omiljenih epizoda ''Dama u Crnom'' 11/10

Cloud Atlas

2rcq135.jpg

Veoma zanimljiv film braće Wachowski i nemačkog reditelja Toma Tajkvera, sa čijim smo se najboljim filmovima, poput Perfume i Lola rennt već susretali. Odlično drži pažnju (ako se uzme u obzir trajanje od skoro tri časa) koja je neophodna da bi se delovi i delići ovog mozaika složili u kompletnu sliku. Veliki broj zvučnih imena u vodećim ulogama, koji svojim brojnim i najrazličitijim performansima pokazuju zašto su veliki glumci. Tom Hanks i Jim Broadbent posebno, premda ni ostali ne zaostaju. Scenografija je veoma lepa, scenario vrhunski, režija na mestu, mada ne i na nivou drugih aspekata filma.
Ostvarenje velikih aspiracija, čini mi se i preambiciozno, sa željom da u ~3H umotaju i obrade sve velike teme, poput: ljubavi, slobode, revolucije, borbe dobra i zla, religije... Mnogima će biti konfuzan i preobiman, a ja se mogu složiti u smislu da bi izbacivanjem barem jedne priče stvari daleko više legle na svoje. Poenta i "poruka" filma je jasna, ali zbog mase likova i epizoda neke stvari postaju zamešane, (pre)zamršene... Nešto razmišljam da je to možda i bila namera, mada svakako nije dobro dočekana. Kako god, preporučujem i mislim da je ovo sveže umetničko ostvarenje, u kojem su provučeni najrazličiti žanrovi, vredno uloženog vremena.

ovo ne valja za nista nemoj da se prevarite da ga gledate

Шта си тражио врага после оваквог предфилмског сажетка?

Постоји она изрека, да књигу не треба по корицама судити. Е, ја бога ми, филм неретко сагледам по постеру. Пази то говвно од постера, па када неко не зна постер да уради, како ће филм знати. :)

I, Frankenstein (1+)
Mozda da sam mlađi 20 godina,pitam se što mi neda moja radoznalost mira,pa moram nos gurati i mirisati teško sranje,bolje da sam se nadrobio kakve rakije,više bi mi se stimulisala moždana vijuga ovako uzalud bačeno sat i nešto minuta.

- - - - - - - - - -

Шта си тражио врага после оваквог предфилмског сажетка?

Постоји она изрека, да књигу не треба по корицама судити. Е, ја бога ми, филм неретко сагледам по постеру. Пази то говвно од постера, па када неко не зна постер да уради, како ће филм знати. :)

Koštao 30 miliona dolara,ma morao sam,usrao bih se da nisam...

I, Frankenstein (1+)
Mozda da sam mlađi 20 godina,pitam se što mi neda moja radoznalost mira,pa moram nos gurati i mirisati teško sranje,bolje da sam se nadrobio kakve rakije,više bi mi se stimulisala moždana vijuga ovako uzalud bačeno sat i nešto minuta.

- - - - - - - - - -

Koštao 30 miliona dolara,ma morao sam,usrao bih se da nisam...

Kakva je ovo antiruska propaganda po ff:lol:orumu?

Ko dežura na Krimu?Jesi večeras ti dežurni?

hahaha:D Baš sam hteo večeras da odmorim i pogledam Staljingrad do kraja jer sam ga već cepkao par puta.

@Matijašević

To ti je taj ruski holivud zbog kojeg sve ređe gledam njihove ilmove. Što je film skuplji, to je veće *****.

e, iščupaću ovo F sa tastature...

Poslednja izmena:
Ево, на брзину се упознах са историјатом тог режисера. Режирао ја неколицину филмова пре овог. Четр'-пет. Буџети од 10 до 40 милиона долара. Чак је и "Тихи Дон" снимио, могу да замислим шта је од тог' ремек дела направио. Запитам се почесто, шта то има зло у режисерима, да умисле да су подобни снимати такве литерарне громаде, или овековечити нпр. највећу војну битку у историји света, са највећим жртвама, а при том акценат ставити на којекаквим ефектима-пиздаријама.
Da,baš to,mislim da ima toliko materijala da se snimi dobra kvalitetna drama kad ono u jednoj sceni jurišaju Rusi koji gore od nekave nafte,ta me scena razočarala,previše neruska,nestvarna...šteta!

hahaha:D Baš sam hteo večeras da odmorim i pogledam Staljingrad do kraja jer sam ga već cepkao par puta.

@Matijašević

To ti je taj ruski holivud zbog kojeg sve ređe gledam njihove ilmove. Što je film skuplji, to je veće *****.

e, iščupaću ovo F sa tastature...
Ma smorim se na liniji,ima pacijenata koji me izbiju za sekundu,a čuka mi je osjetljijva ovih dana...pa sam počeo izbjegavati političke teme,bar dok ne prođu izbori!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back