Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The hunter - Vrlo dobar film, iznad očekivanja. Predivan ambijent i krajolik, sjajni kadrovi tasmanijske prašume, zanimljiva tema i fenomenalni, harizmatični Viljem Defo čine ovaj film zaista pristojnim i vrednim pažnje.
Radi se o lovu na tasmanijskog tigra, vrsti za koju nauka smatra da je izumrla, ali se s vremena na vreme pronose glasovi kako je viđen u tasmanijskim šumama. Mnoge zajebane i opasne organizacije žele da se dokopaju njegovog DNK, pa šalju isto tako opasne likove, da ga nađu i donesu željeni materijal. Kao takav lovac, u jedno tasmanijsko selo stiže i Viljem Defo, te tako počinje zaplet. Pri kraju, malo patetike, ali ne u zabrinjavajućoj količini.
P.S. Posle 100 godina na ekranu sam video Drezika iz ,,Nestašnih godina'', omiljene serije mog detinjstva. Ostario je, ali i dalje ima onaj zli pogled.:D

Po tvom opisu, malo me ta atmosfera filma podseca na: http://www.imdb.com/title/tt0116409/
Moracu da ga pogledam :D

MV5BMTQ3OTE3MzAyMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNDU1OTIzNw@@._V1._SY317_CR2,0,214,317_.jpg
MV5BMTk5NjI0NDExNl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTQwNzIzMQ@@._V1._SY317_.jpg

oba rezirali i scenario napisali Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne
drugi je bio sinoc na rts-u dva
oba govore o greskama koje prave oni koji su ljuti ili na margini,bez ikakvog raskoljnikovljevskog preispitivanja, o roditeljstvu, i o ljubavi naravno
na imdb-u oba imaju 7.4, tako bih i ja ocenila
prvi je vedriji i ima malo vise price pa prija jer je na francuskom

A Separation
http://www.imdb.com/title/tt1832382/

A-Sepration.jpg

Priča počinje sukobom supružnika - žena želi da emigrira i obezbedi svojoj ćerki bolji život, muž ne želi da ostavi svog izlapelog oca. To pokrene lavinu. Ne sećam se kad sam poslednji put gledala ovako dobru dramu. Situacija u filmu je toliko zapetljana da sam ga gledala kao krimić. Zaista film za svaku preporuku. 9/10

A Separation

A-Sepration.jpg

Priča počinje sukobom supružnika - žena želi da emigrira i obezbedi svojoj ćerki bolji život, muž ne želi da ostavi svog izlapelog oca. To pokrene lavinu. Ne sećam se kad sam poslednji put gledala ovako dobru dramu. Situacija u filmu je toliko zapetljana da sam ga gledala kao krimić. Zaista film za svaku preporuku. 9/10

Hvala na preporuku deluje bas zanimljivo :) !

Poslednja izmena:
A Separation

A-Sepration.jpg

Ja sam ga skoro skinuo sa torenta i planiram uskoro da ga pogledam...:ok:

Wu xia - 7/10.

Mracan film o detektivu koji istazuje ubistvo poznatog kriminalca u malom kineskom selu. Ubica je obican seljak, porodican covek, kojeg glumi Donnie Yen (Ip man). Detektiv sumnja da on krije svoj pravi identitet i zapocinje istragu.

Negativno: Suvise komplikovan film za gledaoca koji ocekuje uobicajeno kung fu samaranje. Dosta pozajmljenih ideja iz holivudskih filmova.

Pozitivno: dobra gluma, Donnie Yen, dobra rezija i odlicni efekti.

Sarah's key - Još jedan solidan film koji sam pogledao ovih dana. Nisam neki ljubitelj saga o jevreskim stradanjima u Drugom Svetskom ratu, jer se većina bazira na enormnoj količini patetike plasirane na blokbasterski, potrošački način koji je dizajniran da rasplače teksaške domaćice, ali ova priča me je zaintrigirala jer je početak vrlo dobar i misteriozan. Naime, reč je o jednoj jevrejskoj porodici koju odvode u logor, ali je mala sestra u tom metežu uspela da sakrije i zaključa brata u orman, kako bi izbegao deportovanje. Međutim, ta odluka je bila kobna, pošto je siroma ostao zatvoren sam u toj ormančini dok su mu familiju odveli. Posle mnogo godina jedna novinarka( Kristin Skot Tomas) počinje da istražuje događaje iz tog perioda i postaje opseduta sudbinom date familije i male Sare, sestre koja je zaključaka brata. U drugoj polovini filmgubi oštricu, zbog pomalo nejasnih režiserskih odluka, a i pri kraju postaje malo više patetičan. No, u svakom slučaju, radi se o dobrom filmu.

Uh, odgledah posle više od 15 godina ponovo Klarkov Kids... Nađoh koren dobrog dela svojih neuroza u ovom filmu, prvi put kad sam ga gledao (a gde bi drugo, na nekoj od onih ratnih lokalnih televizija, koje su trajale još par godina posle rata, u nekom ponoćnom terminu) neke scene su se urezale u moj mlađani i na to nespremni mozak (mogao sam imati 8-9 godina) i napravile pukotinu u pogledu na svet. I posle 15 godina taj film nisam u mogućnosti da apsorbujem... kao realističan, kao film koji sadrži likove koji negde stvarno postoje. U isto vreme mislim da sam neke od njih još tad poznavao. Baš čudno, kad god bih čuo Kasper ne bih pomislio na onog duha, već na ovaj film. I sajdkika koji leži u kadi i peva nešto poput "Ja sam Kasper, dobri duh..." Asocijativni niz bi se onda samo dalje odmotavao...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Uh, odgledah posle više od 15 godina ponovo Klarkov Kids... Nađoh koren dobrog dela svojih neuroza u ovom filmu, prvi put kad sam ga gledao (a gde bi drugo, na nekoj od onih ratnih lokalnih televizija, koje su trajale još par godina posle rata, u nekom ponoćnom terminu) neke scene su se urezale u moj mlađani i na to nespremni mozak (mogao sam imati 8-9 godina) i napravile pukotinu u pogledu na svet. I posle 15 godina taj film nisam u mogućnosti da apsorbujem... kao realističan, kao film koji sadrži likove koji negde stvarno postoje. U isto vreme mislim da sam neke od njih još tad poznavao. Baš čudno, kad god bih čuo Kasper ne bih pomislio na onog duha, već na ovaj film. I sajdkika koji leži u kadi i peva nešto poput "Ja sam Kasper, dobri duh..." Asocijativni niz bi se onda samo dalje odmotavao...

Moj mozak je bio bas spreman... jer sam ga gledao sa 15 dina... ono kada ti se kita dize faster then the rabbits get fuc*ked... Kasper d frendli goust... d dopest goust in taun... :lol:... :lol:

Ne znam koliko je elitisticko lupetaranje... niti sam gledao film... niti imam zivaca da citam tekst... ali evo je Pussy Galore na trecoj fotci... dakle skroz realno-

http://2.***************/-zuOOl0vTTqA/T9pQnU_EKlI/AAAAAAAAAko/nizO2oYnhl4/s1600/klip-2.jpg

edit.

Muškarac je onaj koji ima Falus (ima smrt u ovom slučaju), žena je ona koja jeste Falus. Budući da je ona Falus, to znači da ima moć da utemelji muškog subjekta i samo društvo. Dakle, muškarci nikad nisu izvori značenja, oni samo naizgled označavaju, već to čine žene. U tom smislu, kada je onaj koga treba označiti na samrti, žena-Falus dolazi u stanje besmisla.

Ovo je zahebalo i stare Grke... cuveni dijalog Parmenida & Zenona koliko je jasno -

"Ti kažeš, o Zenone, kad bi postojala množina bića, da ona sva treba da sliče a takođe da se razlikuju, što je nemoguće; zapravo ne može ono što se razlikuje da liči, niti ono što liči da se razlikuje, kad je već nemoguće da ono što je različito bude slično i ono što je slično da je različito, a takođe je nemoguće da ima mnogo stvari koje su (...)"...

"ako bi podelio u delove veličinu kao takvu i svaki od tih delova će biti veliki ( u smislu dela same veličine ) jer poseduje deo veličine, deo koji je manji od veličine kao takve, ne bi li to bio apsurd? "Sigurno", kaže Sokrat,...

...nedugo zatim,rimska carica presudila je sama sebi,u sred bijela dana u Jupiterovom hramu vodila je ljubav sa omiljenim gladijatorom...rimske žene ozlojadjene tim prizorom,kamenovale su je do smrti
...

..

Poslednja izmena:
evo je Pussy Galore na trecoj fotci

Heh, za to ćeš morati da se obratiš Maji Miloš ;)

koliko je jasno

u pravu si, ali ja da sam mogao jednostavnije da objasnim to bih i učinio. Poenta muškaraca kao onih koji imaju Falus i žena kao onih koji jesu Falus može se objasniti možda i na prostijem primeru.

Npr, muškarci koji imaju vlast ne mogu ništa da učine dok im žene tu vlast ne priznaju. Sve dok žena ne prihvati tj. označi muškarca kao vladajućeg patrijarhat je nemoguć. Čim se žene pobune, čim se pojavi feminizam nema patrijarhata, jer nikad taj patrijarhat nije ni zavisio od muškaraca već od pristanka žena. On i dalje zavisi od žena.

Falus jeste elitistički termin ali je koristan za objašnjavanje. Zamisli da ja moram u analizi svakog filma da obrazlažem šta je Falus. Kad smo već kod Grka, Platon je u Sofistu napisao:
'' Neobrazovanost nekoga ćete videti ako on bude tražio da za svaku tvrdnju koju date, morate dati neki dokaz.''

A danas je postalo uobičajeno da sve bude jasno na prvu loptu i da svi dokazi budu uredno poređani tako da je tvrdnja čvrsto činjenicama utemeljena. A to je ono što je mnogo nejasnije od mog teksta, koji je samo jedno mišljenje ;)

množina bića, da ona sva treba da sliče a takođe da se razlikuju, što je nemoguće

inače, nije nemoguće ;)

Voda gasi vatru a vodonik gori, dok kiseonik pospešuje gorenje. Dakle H2O gasi vatru a njeni sastavi delovi su zapaljivi. Dakle, liče a takođe se razlikuju ;)

Heh, za to ćeš morati da se obratiš Maji Miloš ;)

u pravu si, ali ja da sam mogao jednostavnije da objasnim to bih i učinio. Poenta muškaraca kao onih koji imaju Falus i žena kao onih koji jesu Falus može se objasniti možda i na prostijem primeru.

Npr, muškarci koji imaju vlast ne mogu ništa da učine dok im žene tu vlast ne priznaju. Sve dok žena ne prihvati tj. označi muškarca kao vladajućeg patrijarhat je nemoguć. Čim se žene pobune, čim se pojavi feminizam nema patrijarhata, jer nikad taj patrijarhat nije ni zavisio od muškaraca već od pristanka žena. On i dalje zavisi od žena.

Falus jeste elitistički termin ali je koristan za objašnjavanje. Zamisli da ja moram u analizi svakog filma da obrazlažem šta je Falus. Kad smo već kod Grka, Platon je u Sofistu napisao:
'' Neobrazovanost nekoga ćete videti ako on bude tražio da za svaku tvrdnju koju date, morate dati neki dokaz.''

A danas je postalo uobičajeno da sve bude jasno na prvu loptu i da svi dokazi budu uredno poređani tako da je tvrdnja čvrsto činjenicama utemeljena. A to je ono što je mnogo nejasnije od mog teksta, koji je samo jedno mišljenje ;)

inače, nije nemoguće ;)

Voda gasi vatru a vodonik gori, dok kiseonik pospešuje gorenje. Dakle H2O gasi vatru a njeni sastavi delovi su zapaljivi. Dakle, liče a takođe se razlikuju ;)

Ti si autor :inkriminisanog" teksta. Lepo. Mogao bi malo vise da pises ovde... fale nam ljudi kao sto si ti ;).

Sto se tice pojma moci, patrijarhata, matrijarhata... to ostavljam vama vise socijalno zainteresovanijima da se sa njima rvete.

Sve sto znam je da u babunskom drustvu, u babunskom choporu... nije alfa muzjak onaj koji ima najcrveniju bulju, nego onaj koji najjace bije. On je glavni bachje. Tako u prirodi nastaje hijerarhija.

U ljudskom drustvu moc svaku zenu fizicku pretvori u Chuchuk - Stanu... tako ona nadoknadjuje fizicki hendikep. Robusnoscu & drekom... nema tu prirodnog autoriteta.

Za ovaj deo o pristanku zene si u pravu... ali sada vec ne znam sta je tu racionalno, a gde rade podsvesni mehanizmi. Kada muskarac koji ima moc udje u prostoriju... maltene peristalticki dodje do preznojavanja, crvenila, uber ljubaznosti, flertovanja kod zenskog roda prema subjektu moci. Prisustvovao sam tome 'iljadu puta... svaki put je isto. Ovo se naravno ne odnosi na frigidne zene :lol:...

Sto se tice starih Grka... predsokratovaca... iskreno nemam pojma o cemu oni trkeljishu... ali sam siguran da u to vreme nisu imali pojma o sastavu vode, vatre, vazduha... njihov pojam bica i mnostva je nesto mnogo apstraktnije od vodonika.

Dalje o falusu kao elitistickom terminu i o nephodnosti upotrebe istog u analizama moras sam da nastavis... ili sa nekim ko te razume :mrgreen:

Poslednja izmena:
Men in Black III (2012)

men-in-black-3-poster.jpg

....Skroz sam razocarana. Humor je glup, nije smesan uopste, ni jednom se nisam cak ni nasmesila.
Dijalog je napisan tako da bi bio interesantan mozda samo da imam 10-12 god. Cini mi se da sam i zaspala na 30 min pa posle nastavila da gledam. Uopste nisam bila "izgubljena" nista nisam propustila.
Nije mi jasno zasto su mu dali ocenu 7.2 na imdb. Jel ovo stvarno to sto treba ljudima? Jel smo postali bas ovoliko glupi i jednostavni da nam je dosta i ovo s....e od filma? :eek:
4/10

A prvi deo (iz 1997) je bio odlican, originalan, smesan - nesto sto cemo uvek pamtiti! Steta.....
tako je to kad skok kroz vreme porazumeva SKOK

sjajan bioskopski film. veliki film, ima sta da se gleda svo vreme, suvi zanr, mozda nezasluzeno prolazi neprimetno. ko zna sta je u pitanju: zasicenost, prevelikia ocekivanja...

kome je do psiholoskih stanja i dilema, realisticnosti, neka elegantno zaobidje

7/10, jer sam pristrasan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back