Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vice (2018)
Филм прати животни пут неког Дика Чејнија, по занимању у младости (како то наратор у филму примијети) нешто између будале и кретена који ће еволуирати до креатора нове америчке политике. Упамћен и као потпредсједник у времену Џорџа Буша млађег, но "де факто" човјек" који је вукао све конце и креирао америчку политику и том периоду када су многи надрљали ислијед "увођења демократије".
Биографски филмови увијек спутавају режисера, посебно ако се прати живот неког попут Чејнија гдје се пуно тога зна, морате пазити и да се то упакује у морално прихватљиву форму за америчку публику, но овај филм је испао пуно бољи него ли сам очекивао.
Изабрани су детаљи из живота главног јунака да то буде занимљиво, наратор који нас води кроз филм и дијалози у већем дијелу у "Фарго фазону", самим тим за мене велики +. Осим онда када се морала испоштовати "коректност" према неким ликовима гдје то прелази у тривијалне дијалоге, да не кажем досадне.
Иако су ликови приказани (као и у серији "House of Cards") по обрасцу како су раније приказивани градски (рецимо у југо филму београдски) мангупи, оно јесу мангупи, гадови, али са том својом племенитом цртом, шармом, да их морате готивити, ипак је режисер критичан према америчкој политици и задатој матрици по којој функционише, моја замјерка је што није био више критичан и што је повремено робовао задатом калупу, гдје је балансирао између критичког приказа и лорификовања те политике, но онда не би ни добио паре за филм, постоје нека правила игре,
Глума добра, у биографском филму не може боље, Кристиан Бејл је то заиста добро одрадио, трансформација кроз филм импресивна, тешко да је то могло боље.
Оцјена 7,5/10

Poslednja izmena:
Погледао сам Папилон из 1973 и само још једном потврдио да затворске односно бекство из затвора филмове не могу да сварим.
Једноставно су предепресивни и црни.
Премиса о невином човеку и најбољем међу затвореницима, увек неправедно осуђеном, никада ми није била веродостојна. Слаба поставка за јунака по мом укусу.

Ништа специјално сценарио, одлична глума Стивија и Дастина Хофмана што је допринело култном статусу али остали сегменти изостају.

Чудан ролеркостер, у више наврата сам мислио да ће тада бити крај али прича иде даље и даље, све до лењо решеног краја.

border nzm kako bi ocenijo, dobar je film alie mnogo gadan tkd..

bohemian rhapsody 8,2/10, bila bi vrv mnogo manja ocena da neobožavljem kvin i merkjurija
remi malek pokido, nzm kakomue nako skino glas, mora dae neka nameštaljka :think:

Вау, какав приступ филмовима... Боемска рапсодија је потпуно ђубре од филма недостојно уметника попт Меркјурија.

Прича о настајњу и ширењу Ислама. Јако досадан и конвенционалан филм. Приповедеају једнакост за жене у једном делу а укупно 1 се појављује у филму. Ентони Квин наравно игра добро али цео филм је предугачак и незанимљив некоме кога претерано не занима Ислам. Могу само мислити шта би један Дејвид Лин направио од целе приче. Наравно пророк Мухамед није никада приказан. Филм је добио амин од стране повесничара као тачан. Три сата трајања који су ми мерак у Лоренсу од Арабије овде су три сата дављења.

6 од 10 у најбољем случају

https://www.imdb.com/title/tt0074896/

The Message SS2.jpg

ne lupetaj, sjajan je film
šta mu to toliko fali? msm aj da si reko da ti se samo NE SVIDJA, da ti je bzv i slično, al baš da je SMEĆE.. da nisi maalkico pretero :think: :dash:

- - - - - - - - - -

first man 3,3/10

- - - - - - - - - -

i šta fali mom ''pristupu'' filmovima lol, gledam filmove da se zabavim ili,ređe, da naučim neš novo i ''dubokoumno'', ne da bi ko ti piso bespotrebno dugačke recenzije o njima, takoreći eseje,traktate hebene i proserrawo se bzv i filozofiro i tražio i najmanju manu itd :rtfm:

Коначно сам погледао Сенке над Балканом

Велики корак за српску ТВ продукцију и Бјелогрлића
На моменте опада ритам и развлаче се
По нека излизана реплика
Непотребно набијених прича у једној сезони
Могле су епизоде бити по 45 минута а да се један од токова приче остави за другу сезону
Занимљив третман лика генерала Живковића
Горан Богдан глуми за сијасет награда, ретко када сам видео скидање таквог исконског зла и једне ходајуће змије од човека која сикти као адвокат-бранилац
Фали ми ширих кадрова али разумем да за луксуз ширег плана треба више новаца
Марија Бергам ме није одушевила
Фотографија фина и рад са камером, доста прешарфа
Костими одлични, музика такође добра, мало ми је пренаглашена музика односно што ефекти у свакој сцени морају да буду напуцани
Све у свему добра глумачка поставка и занатски лепо одрађено
Ревизионизам по питању ВМРО...

И ТАКО

ne lupetaj, sjajan je film
šta mu to toliko fali? msm aj da si reko da ti se samo NE SVIDJA, da ti je bzv i slično, al baš da je SMEĆE.. da nisi maalkico pretero :think: :dash:

- - - - - - - - - -

i šta fali mom ''pristupu'' filmovima lol, gledam filmove da se zabavim ili,ređe, da naučim neš novo i ''dubokoumno'', ne da bi ko ti piso bespotrebno dugačke recenzije o njima, takoreći eseje,traktate hebene i proserrawo se bzv i filozofiro i tražio i najmanju manu itd :rtfm:

There are those who see film and take it seriously as an artistic medium, and others who go to have a good time, to simply be entertained. I have to be careful , because it sounds like I am condemning, or criticizing what people are doing. I have nothing against that, in the same way that some people like rock music or to go dancing, and other people like to go to a Beethoven concert. It's just that I'm more interested in the one than the other. - M. Haneke

border nzm kako bi ocenijo, dobar je film alie mnogo gadan tkd..

bohemian rhapsody 8,2/10, bila bi vrv mnogo manja ocena da neobožavljem kvin i merkjurija
remi malek pokido, nzm kakomue nako skino glas, mora dae neka nameštaljka :think:

Јесте ок али по мени су требали у детаље да прикажу његове познате журке и блуднички лајф који је водио.
Тај моменат су вјероватно намјерно прескочили јер када је Freddie Mercury већ покупио сиду и шта све не од лудачког живота који је водио, тек онда се вратио својој групи.Што се тиче његовог дјела он је маестралан извођач,те култни вођа једне од најбољих група свих времена и само остаје жал што у то вријеме није постојао лијек за сиду јер се данас сасвим нормално живи сњом.Вјерујем да би тај лудак избацио још брдо хитова и брдо музике...

There are those who see film and take it seriously as an artistic medium, and others who go to have a good time, to simply be entertained. I have to be careful , because it sounds like I am condemning, or criticizing what people are doing. I have nothing against that, in the same way that some people like rock music or to go dancing, and other people like to go to a Beethoven concert. It's just that I'm more interested in the one than the other. - M. Haneke

Haneke je baš lik koga totalno možeš da zamisliš da sluša Betovena :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back