Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Redirected (3+)
http://www.imdb.com/title/tt2275946/?ref_=nv_sr_1
Redirected-Movie.jpg

Teško je danas naći dobru crnu komediju,pred kraj su malo i pretjerali ali bilo je momenta kada sam gotovo plakao od smijeha...
Britansko-litvanski film plus Vinnie Jones,dovoljan razlog da mu dam šansu i očekujem brdo komičnih situacija.Što sam očekivao,to sam i dobio.Preporuka!

Nightcrawler 7/10

Lou Bloom je stni lopov, koji postaje TV reporter. Gde god se desi neki zločin, on je tu. Ako je u pitanju ubistvo, ili neka nesreća, nemilosrdan je u dobavljanju materijala. Toliko, da možda skrene sa puta i počne sam da kreira svoju krimi priču.
Gilijan je toliko smršao za ovu ulogu da izgleda kao hodajući leš,baš ima odvratnu ulogu u filmi jeste da je maestralno odglumio ali mene je užasno nervirao,Rene Ruso odlična.

Film je fantastičan, juče sam ga odgledao.Dosta me je ganuo.Šta sve čovek mora da radi da ...ne otkrivam priču.To "skretanje" je možda prenaglašeno, mislim da bi film bio još bolji da je bilo umerenije.
Ali sve u svemu odličan film.Svaka preporuka.Dao bih 8, ali mislim da je 7, 5 realnija ocena zbog navedenog razloga.

Poslednja izmena:
Ja čekam bolji snimak,a odavno sam ga snimio, Jake Gyllenhaal je odličan glumac,jedan od boljih mlađih,bar meni...

U pravu si ovo je kao što je neko napisao film sa odličnim, posebno noćnim scenama mračnije strane LA.-a Ovaj snimak koji sam ja gledao je solidan, ali daleko od onog koji gledanje ovog filma zavređuje.Voleo bih da čujem tvoje mišljenje, tako da sačekaćemo bolji snimak.Svrbi me da se upustim u diskusiju o filmu, ali ne bih da kvarim magiju filma dok ga ne odgleda više ljudi.:lol:

Poslednja izmena:
Martha (1974)

Fasbinderova genijalnost na delu. Marta je tridesetogodisnja devojka koja zivi uz dominantnog oca. Kada otac umre tokom odmora u Rimu, na Marti ostaje briga o neuracunljivoj majci. Jedan slucajan susret spojice Martu i sarmantnog Helmuta, koji na prvi pogled deluje kao covek njenog zivota, ali nije onako kako se cini na prvi pogled. Genijalna studija o dominaciji, submisivnosti, slabosti i strahovima, potrebi za ljubavlju, ovisnosti i sadizmu. Kao i ostali Fasbinderovi filmovi koje sam gledao, vizuelno potpuno genijalan, a u estetici je osetan uticaj njegovog omiljenog rezisera, Daglasa Sirka, koji se cak i pominje u jednom trenutku. Umesto fotke, gore je jedan od sjajnih kadrova iz filma

Cista 5+/5

St.Vincent.2014.
http://www.imdb.com/title/tt2170593/

Drama/komedija

Klinca razvedenih roditelja posle škole biva prinuđen da pričuva matori komšija, koji voli prostitutke i klađenje na konje. Tokom vremena razvija se prijateljstvo među njima, ali i stvari očinju da se komplikuju. Ispostavlja se sa matori Vijetnamski veteran.....

Ako volite Bill Murray-a pogledajte ovaj film.

ocena: nešto više od prosečnog filma

Vrlo moguć kandidat za Oskara, koji nam dolazi.Ne kao najbolji film, nego za najbolju ulogu po mom mišljenju.Gluma je maestralna.

gluma vrhunska......jaka 7 ka 8 :lol: malo mu fali ....

Citat Original postavio Emihs
Ja čekam bolji snimak,a odavno sam ga snimio, Jake Gyllenhaal je odličan glumac,jedan od boljih mlađih,bar meni...

da jedan od boljih glumaca,volim njegove filmove..

- - - - - - - - - -

poster.jpg

Odličan stari sa plejadom odličnih glumaca od Stiva Mekvina do Fej Danavej...Vrlo brutalan na momente sa scenama koje oduzimaju dah i od kojih se znoje dlanovi...Pomalo ''zastareo'' ali džaba novim filmovima svi efekti kada nemaju Dušu...A ''Pakleni toaranj'' je po mnogo čemu ispred svog vremena...10/10

I Origins - ?

Ne znam sta sam gledao. Da nije bilo dobrog drustva i zezancije verovatno ne bih izdrzao do kraja. Pocetak je dobar, pocinje kao lagana zabava, ljubavni film, ali onda prelazi u neku filozofiju, nekakva besmislena istrazivanja u laboratoriji na temu evolucije i kreacije, pa onda malo prosaraju to sa golom Astrid - koja nas je sve zacarala kao sirena u Piratima sa Kariba, ali iz nekog razloga ovde izgleda kao da je proslo 20 godina od tada, Onda film prelazi u horor, pa onda najboljii deo filma avantura u Indiji i na kraju standardno - film nema kraj, iseku ga na glupom mestu i sad sta je bilo dalje mozemo samo da zamisljamo. Dodatak posle odjavne spice me je samo iznervirao zbog toga u kojoj ekipi se nasao Nikola Tesla. :)

Ekipa je dobra - Astrid Bergès-Frisbey, Michael Pitt (The Dreamers, Boardwalk Empire), Steven Yeun (The Walking Dead), Brit Marling. Dijalozi su mogli da budu bolji, zanrovski je previse smuckan, pravi zaplet se desava tek na kraju filma i zavrsava se klifhengerom.

Mene je Gone Girl (2014) baš iznenadio, očekivala sam nešto mnogo drugačije, prema najavi sam mislila da je ima više misterije, ali je svakako pravo triler osveženje, iako nisam preterani ljubitelj tog žanra. Držao mi je pažnju 2 i po sata, na originalan (da ne kažem, uvrnut) način razrađena tema bračnih odnosa, Rosamund Pike je besprekorno iznela ulogu.
Ocena 9/10, u duhu praznične darežljivosti. :)))

Mene je Gone Girl (2014) baš iznenadio, očekivala sam nešto mnogo drugačije, prema najavi sam mislila da je ima više misterije, ali je svakako pravo triler osveženje, iako nisam preterani ljubitelj tog žanra. Držao mi je pažnju 2 i po sata, na originalan (da ne kažem, uvrnut) način razrađena tema bračnih odnosa, Rosamund Pike je besprekorno iznela ulogu.
Ocena 9/10, u duhu praznične darežljivosti. :)))
slažem se da drži pažnju, kako i ne bi kad film uopšte nije spor :lol:
što se tiče te patologije bračnih odnosa, pa i nije neka novost da se ta tema obrađuje. inače mi je film onako blago mizogin, a ben aflek nepodnošljiv. okej, možda ona babunska faca i treba da odgovara ulozi..kakogod.
u svakom slučaju, krivo mi je bilo što sam umesto boyhood-a izabrala ovaj film da gledam.

Ja pogledah sinoc dva filma, oba biografska :)

Prvi je o Mendeli: http://www.imdb.com/title/tt2304771/ i poprilicno me razocarao, zato sto je radjen klasicno holivudski, sa puno patetike. Inace, Idris Elba je car i njemu sve pohvale za ulogu. Fotografija je takodje lepa.

Drugi film je "Stanica Frutvejl":

14132_1.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2334649/

Ovaj film govori o poslednjih 24 casa u zivotu Oskara Granta, 22-godisnjeg momka, koga je pandur iz cista mira upucao na doticnoj stanici.

U pitanju je interesantan filmic, dosta realistican, koji pokazuje onu siromasniju, sivu stranu Amerike, gde ljudi, poput nas ovde, imaju problema da nadju posao, da podizu porodicu, sto bi rekli u Munjama da "lociraju svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije."
Posebno vreti istaci glumu u ovom ostvarenju, koja je prirodna, nenametljiva. Majkl B.Dzordan je sjajan u glavnoj roli. Takodje, scena kada Oskara startuju panduri u podzmenoj je vrhunski odradjena od strane reditelja, posto je postigao izuzetnu napetost.

E sad, moja zamerka ide na sam koncept i ideju reditelja. On se ocigledno fokusirao na lik tog tragicnog decka, sto je ok sa jedne strane, ali s obzirom na to da je ovaj dogadjaj proizveo citavu lavinu protesta i nemira, mozda je bilo bolje napraviti film koji ce malo sveobuhvatnije tretirati taj dogadjaj, gde bi mozda veci znacaj bio stavljen na posledicu tog cina.

Ipak, sa druge strane mi je i razumljivo sto reditelj nije zalazio dublje u tematiku, buduci da je ovo jedan od filmova sa izrazito malim budzetom, pa je ovaj, ocigledno talentovani reditelj, morao da sve spakuje u nekih 80 minuta, sto je steta.

Ja pogledah sinoc dva filma, oba biografska :)

Prvi je o Mendeli: http://www.imdb.com/title/tt2304771/ i poprilicno me razocarao, zato sto je radjen klasicno holivudski, sa puno patetike. Inace, Idris Elba je car i njemu sve pohvale za ulogu. Fotografija je takodje lepa.

Drugi film je "Stanica Frutvejl":

14132_1.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2334649/

Ovaj film govori o poslednjih 24 casa u zivotu Oskara Granta, 22-godisnjeg momka, koga je pandur iz cista mira upucao na doticnoj stanici.

U pitanju je interesantan filmic, dosta realistican, koji pokazuje onu siromasniju, sivu stranu Amerike, gde ljudi, poput nas ovde, imaju problema da nadju posao, da podizu porodicu, sto bi rekli u Munjama da "lociraju svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije."
Posebno vreti istaci glumu u ovom ostvarenju, koja je prirodna, nenametljiva. Majkl B.Dzordan je sjajan u glavnoj roli. Takodje, scena kada Oskara startuju panduri u podzmenoj je vrhunski odradjena od strane reditelja, posto je postigao izuzetnu napetost.

E sad, moja zamerka ide na sam koncept i ideju reditelja. On se ocigledno fokusirao na lik tog tragicnog decka, sto je ok sa jedne strane, ali s obzirom na to da je ovaj dogadjaj proizveo citavu lavinu protesta i nemira, mozda je bilo bolje napraviti film koji ce malo sveobuhvatnije tretirati taj dogadjaj, gde bi mozda veci znacaj bio stavljen na posledicu tog cina.

Ipak, sa druge strane mi je i razumljivo sto reditelj nije zalazio dublje u tematiku, buduci da je ovo jedan od filmova sa izrazito malim budzetom, pa je ovaj, ocigledno talentovani reditelj, morao da sve spakuje u nekih 80 minuta, sto je steta.

Da,Fruitvale Station mi je sjeo kao film,jeftin je a opet poslužio svrsi i izvukao maksimum.Jedan od boljih koje sam pogledao u prošloj godini iz USA produkcije.Posle filma sam tražio po youtube i našao orginalni snimak na kojem se zasnovao film.Da,to je ta Amerika koju ne viđamo tako često i o kojoj znamo vrlo malo.Hrabar,tematski i vrlo efektivan film.Od mene preporuka...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back