GLEDALAC UPAO NA TV PRVU: Nije sudac, nego sudija!

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191

Fudbal, 23:34, 22.03.2013.

Autor: Kurir sport

Navijač bio revoltiran načinom prenosa i pretio zaposlenima na televiziji da će ih pobiti

Tokom prenosa fudbalske utakmice Hrvatska - Srbija na TV Prvoj, bilo je mnogo onih, koji su na društvenim mrežama diskutovali o tome, da li komentator Miljan Milićević navija za Srbiju ili Hrvatsku?

Kulminacija navijačkog besa dogodila se kada je jedan nezadovoljni slušalac prenosa revoltiran činjenicom da je komentator tokom prenosa, rekao "sudac", što je hrvatski izraz za sudiju, doša do sedišta Prve i kako je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ispričao Ivanović, počeo da preti zaposlenima.

"Dobili smo mnogo pritužbi gledalaca na društvenim mrežama. A jedan nezadovoljan gledalac nam je upao u zgradu i pretio. 'Sve ću da vas pobijem! Ne kaže se sudac, nego sudija!'", preneo je Ivanović reči tog gledaoca, koji je priveden nakon intervencije policije.

Poslednja izmena od moderatora:

Živeo gledalac :D

Pa tako govore svi koji su dosli sa zapada, iz Bosne i Hrvatske... ...

Što je najgore, takvo amatersko mišljenje i objašnjenje daju i gospodŽe sa Filološkog ( beogradskog a ne zagrebačkog) ..i to ne one rođene u Osijeku, nego u Leskovcu.

Kada sam pozvao uredništvo TV kuće i napoošio njihovog urednika zbog kroatizama, dali su mi nju ( prevodica) na tel a ona kaže " To je zapadna varijanta srpskohrvatskog jezika" a ja uzmem vazduh, ne opsujem joj majku majčinu iz Bugarske ( da se ne bi izvukla spuštanjem slušalice) pa kažem: " Gospođo, mi govorimo srpskim jezikom a što se zapadne varijante tiče, jeste li se zapitali kako govore Srbi u Čikagu? Imate li vi diplomu Filološkog ili auto škole?"

Uglavnom, njeno ime se pojavljivalo još nedelju dana a onda su najzad našli nekog ko zna srpski ( a ne srpskohrvatski) :cool:

Poruka omladini - samo gazite ( može i bez pretnji ) jer nijedno uredništvo ne voli kritike gledalaca/čitatelja. I na SBB-u su ranije bili isključivo hrvatski prevodi a sada su mnogo bolji.

Istina, imam komsiju iz Slavonije i bas divani po slavnonski.

Može on da divani kako hoće, ali ne može na mediju sa nacionalnom frekvencijom. Tu je u upotrebi srpski jezik.
Imali smo jednu spikerku na Radi Beogradu sa područja juga Srbije koja je u običnoj komunikaciji koristila razne kolokvijalizme sa južnjačkim akcentom, ali je u mikrofon govorila savršen srpski sa perfektnom dikcijom.

Pa tako govore svi koji su dosli sa zapada, iz Bosne i Hrvatske... ...

Cemu sada iscudjavanje?

Nisu oni mogli da nauce kako se govori u Leskovcu ili Vranju, kada su ziveli u Krajini ili Slavoniji gde se oduvek govorilo hrvatski....

S.res, grlico. Voditelj je sa krajnjeg istoka, istocna Srbija. Prema tome s.res, sa jednim velikijem S.

I jos nesto grlico. Dositej Obradovic, veliki Hrvat, koji je prosao sve srpske krajeve, srecom je ostavio zapis o svome zivotu i uciteljovanju u Krajini, dje veli da od sviju srpskije krajeva, najcistiji srpski jezik se zbori - bas u Krajini.
A dje su jos Zaharije Orfelin, Sava Mrkalj, Vuk Karadzic.... sve veliike Hrvatine sto zborise najcistiji korvatski jezik.
Grlico, ne s...

Ajde za to sudac, nego što je voditelj za vreme cele utakmice zanosio po hrvatski. Maltene svaku reč je akcentovao kao purger, pogotovo nazive zemalja, što je skupa sa ekavicom kojom je govorio delovalo mnogo debilno.

Ne znam zašto komentator nije smeo da priča normalnim srbijanskim govorom nego je glumio purgera?

Znam da mu je kabina verovatno bila pored ostalih komentatora, možda se plašio da će da voditi u Jasenovac ako Hrvatska izgubi, pa je hteo za svaki slučaj da se osigura.

I inače sam primetio da Srbi uvek cvikaju kad dođu u Hrvatsku, ponašaju se manji od makovog zrna, govore tiho i trude se da akcentuju reči kao domaće stanovništvo.

Ne znam šta je razlog ovako zečijem ponašanju, možda se plaše da će domaćini mometalno izvaditi srbosjek ako gost iz Srbije bude malo glasnije disao.

Strelajti komentatora po kratkom postupku. :koto:

Trebao je neko da dotičnom gospodinu objasni da ga posle utakmice neće sačekati ustaša sa krvavim zubima ukoliko priča srpski normalno kao kod kuće.
Ali eto, propaganda radi svoje.

I na forumu većina ljudi misli da i babe po Zagrebu nose srbosjek u cegeru, za svaki slučaj da im se nađe pri ruci ako naleti neki Beograđanin.

Srbi kad dođu u Hrvatsku gledaju u zemlju non stop, ne dižu glavu kao nojevi, da mogu nekako da ispare i da promene agregatno stanje dok šetaju ulicom uradili bi to. Ponašaju se kao ona žena iz Međeđe u filmu "ljepota poroka".

Ovi Srbi iz Hrvatske đene đene, opušteniji su dosta, ali srbijanci su mekši od pamuka tamo kad su, ono se ne može rečima opisati.

Već sam se nagledao tih slika, tako da me ne čudi komentator iz Beograda koji govori kao purger peta generacija, u strahu da iz susednog kjubikla ne doleti neka ćuška.

Poslednja izmena:
Ti komentatori sa foksa su parodija i ponižavanje bilo kakve ozbiljnije manifestacije. Nindža ratnici su najozbiljnija stvar koju mlađani Miljan može da iznese. Međutim, kada je sve amatersko, od Toleta, preko iskompleksiranog lažnog selektorčića što ne bi bio i komentator, tako da slika bude kompletna. Dečko ne poznaje suštinu igre, dikcija mu je totalno pogrešna, a konstatcije na nivou uličara za koje bi mene bila sramota da ih izjavim i pijan u kafani. Tokom detinjstva i mladosti raznorazni diletanti su prenosili utakmice, Mihajlovski, Pantić, Denda, Strajnić, Mikić i još gomila neznalica, kao što je onaj što stalno viče ,,ALI", a prešao je sa foksa na RTS.

Međutim, Miljan je neprevaziđen. Nek se vrati nindžama i sve ok. A predlog za buduće prenose je da nema komentara, jer je igra na takvom nivou da se ni mnogo veštiji komentatori ne bi izborili na pravi način. Da ovo nije nameštena država i da imamo pravog novinara, obrazovanog, veštog, pronicljivog, isprozivao bi onu sramotu na sva zvona, ali nemamo mi kapacitet ni za šta osim da nas guzi ko kako stigne.

Back