Glasanje

gigo imas dole na kraju photobucketa opciju..kada brishesh kada prebacujes..i treca opcija ti je ono generate html code...to je za thumbnailove..na onoj temi thumb da ili ne..master je detaljno objasnio ;)

Al' ti je poredjenje, ghost, fotografija je vizuelna umetnost, medij knjizevnosti je jezik. :-)
Ne radi se o punoj velicini, vec o 600x400 velicini, ispod 100kb.
U anketi nije bilo srednje opcije, ne znam sta tu ima da se bude i ne bude u pravu.
Smaranje je da svaku fotku otvaram u posebnom prozoru. Jednostavno je lepse i preglednije kad su na stranici, vece je zadovoljstvo, lepsi utisak i vece su sanse da ce neko dobiti korisni komentar, jer ako fotka u thumbu ne izazove da je otvoris, vecina je i nece otvoriti i tako....

divlja:
Al' ti je poredjenje, ghost, fotografija je vizuelna umetnost, medij knjizevnosti je jezik. :-)
Ne radi se o punoj velicini, vec o 600x400 velicini, ispod 100kb.
U anketi nije bilo srednje opcije, ne znam sta tu ima da se bude i ne bude u pravu.
Smaranje je da svaku fotku otvaram u posebnom prozoru. Jednostavno je lepse i preglednije kad su na stranici, vece je zadovoljstvo, lepsi utisak i vece su sanse da ce neko dobiti korisni komentar, jer ako fotka u thumbu ne izazove da je otvoris, vecina je i nece otvoriti i tako....
U potpunosti se slazem.

thumb ili ne.. meni je svejedno jer imam kablovski internet, ali lose zvuci ta tenzija koja je pocela da se provlaci izmedju redova...
U svakom slucaju kakav god da bude krajnji ishod bice nezadovoljnih odlukom.

Ljudi, pa ovde smo svi radi zabave, hobija, tu smo da nesto naucimo jedni od drugih i da se nasalimo

Mislim da taj ko zeli da pogleda nashe slike i da ih oceni , ako to stvarno zeli onda mu nece biti problem da saceka da se sve slike otvore , ako je thumb , pola ih nece pogledati iz iskustva kazem .. nisam ni znao da je to tako jbg ljudi ne znam .. od mene ne zavisi .. ali se slazem sa duskasom da smo ovde da se zezamo i uchimo jedni od drugih :) poz svima

Forum je mesto za razmenu misljenja i druzenje grupe ljudi kojima je nesto zajednicko ( u ovom forumu - fotografija) i dokle god je u granicama pristojnosti i lepog ponasanja,mislim da je i ova tema dobrodosla i korisna.

Normalno je da postoje i sasvim razlicita i suprotna misljenja i da to uvek donosi bolje rezultate,normalno je da ljudi i menjaju svoje stavove tokom rada i diskusija,i siguran sam da ovo moze da bude dobar primer ucenja demokratije i napredovanja foruma.

Izjave tipa zakljucati,obrisati,zabraniti i sl.treba da budu stvar proslosti,kao i izjave ,meni je svejedno,bas me briga i dr.

Meni je lepse da ne budu thumbovi, ali ako se dogovorimo neka budu thumbovi, pa nije neka razlika i otvaraju se u drugom prozoru, samo istina je da ni ja verovatno necu otvoriti 50% slika u thumbovima, jer vec vidim umanjenu sliku, pomislim to je to, a detalji izmaknu.

Ja licno volim da pogledam svaku sliku; a ako budu thumbovi , dok svaki otvorim trebace mi vise vremena nego da sacekam da se cele slike ucitaju , koje ne moraju biti bas prevelike...

bolje neka bude kao do sad...
neka svako radi kako misli da treba...
glupo je terati ljude na ono sto oni ne zele...svi smo ovde radi zabave...mislim da te prisile i sve..nije bas ok..mora ovako i samo tako....ne znam..mozda greshim....

cutao sam do vecheras i odsad cu...ponavljam :meni je svejedno...a poredjenje@Divlja jesam lupio ali u principu i knjizevnost kao i forografija jesu jedan izraz stvarnosti...nashe vidjenje sveta oko nas...nisam ni po pianju knjizevnosti nepotkovan :twisted: No dobro buduci da zaista nisam zeleo da se izrtodi neki konflikt zato i jesam cutao do danas pa nek; bude shta bude...evo u znak dobre volje necu vishe nijedan thumb postaviti... :twisted: Shalim se ajmo sad stvarno lepo bez tenzije no hard filings :wink: ?

Ej, bre ljudi dokle bre....

nema me par dana i onda mi treba dva dana da sve procitam umesto da to vreme potrosim na gledanje fotografija,

lepo smo se dogoovorili i izglasali: idemo dalje sa tumbnail-ovima i cemu sva ova rasprava?

Imam izuzteno brzu vezu (100mbps - mada ne znam sta to znaci ali znam da je brzo) i pored toga prihvatam odluku vecine. Necu vise diskutovati ali cu od sada samo postavljati tumbnail-ove sve dok se ne dogovorimo drugacije.

P.S. ovo me podseca na onaj cuveni srpski inat: "A SAD NECE DA BUDE NI ONAKO KAKO JA KAZEM !!!!!"

Ova Divlja bash DIVLJA :twisted: ...Pih a lepo sam je jednom pohvalio da joj ne stoji nick,povlachim to :lol:
...dobro dokle bre sa tom polemikom...?I da,Miki_r,Ti kazesh idu thumbovi,a Jomini kaze mogu fotke do 640...?i...?Stavim li fotku i obrishe li se to,jooooj al' cu frku da napravim,iz principaaa :twisted: )ovo kazem pola u shali pola u zbilji,ne zamerite sad stigoh sa ture bajsom od 60tak km...do Venca i nazad...)

MASTERMIND,
ne da ovoga puta imas avatar covece, pa vec nekoliko puta gledam sta mi je dodjavola sada sletelo na monitor!!!! Skoro uvek me iscima, ne menjaj.

Ja chekam 75 godina da se vi dogovorite moji otac i majka isto 83 godine , a baba i deda isto 90 godina ZNACHI 300 godina ja chekam da se vi dogovorite :):):) lol... Ma samo opushteno
eto shto se mene tiche teta fibi je u pravu aparat u ruke i da se slika :):):) poz svima ;)

pa prvo konvertujem gif u jpg u acdsee-ju,onda program rashclani gif u npr. 20 jpg fotki,onda svaku posebno smanjim u istom programu (posto u acdsee-ju ne moze resize za gif,cak ni za ovako segmentirane),a mozes i u nekom sve odjednom,npr. microsoft office picture menager,kad ih smanjim sve,onda ih ponovo konvertujem u gif format,pa onda napravim novi animirani gif od tih 20 u microsoft gif animator-u :)

moguce je da moze i lakse,ali ja radim ovako
uvek tezim putem 8)

Back