Glasanje na temu GOLGOTA

Po meni problem je samo u nacinu na koji se kritika da. Ja priznajem da ne znam kako da dam kritiku price koja mi se ne svidja.
A da tom prilikom ne povredim necija osecanja... Voleo bih da me ti Modesti naucis.
Evo nakon zavrsetka konkursa daj kritiku prica kojima nisi dodelila poene.

Ih, sta bih ja sve volela. :lol:

Mislim da smo svi punoletni (neki vise puta :huh:) nema potrebe da dramimo. Kriticki osvrt bilo koga ovde je ok sve do momenta kad na kritiku ne moze da se odgovori. Ono sto niste "procitali" u mom postu, jer ste odmah presli na film o "sujeti i vredjanju", je momenat da autori prica, dok traje glasanje, nisu u mogucnosti (da se ne bi otkrili i time ugrozili legitiminost glasanja) da odgovore na ukazane momente u svojoj prici. Meni to lici recimo kao da coveku kome su vezane ruke pridjem i opalim samarcinu. Nekorektno, krajnje.
Komentar uz price za koje glasamo moze i da prodje. Koje negativno kritikujemo moze i da saceka kraj glasanja, u tom slucaju i autor price ima mogucnost da se ukljuci u polemiku.
O uticaju komentara na glasace... jesu neki uticali na mene u smislu da nekim kritikovanim pricama dam poene, u znak podrske. :mrgreen:

U sustini, svako se ponasa prema sopstvenom nahodjenju i kod kuce, i na ulici, i ovde, pa - idemo dalje. :)

Pa još jedna mana komentarisanja onih za koje ne glasaš je to što ako obrazložiš previše njih, otkrivaš koja je tvoja.
To naravno ne važi onda kada ne učestvuješ na konkursu :mrgreen:

Elem - ja uopšte ne osećam vezane ruke. Odgovoriš lepo kad prođe konkurs, ko ti brani :)

Modesti:
Ono sto niste "procitali" u mom postu, jer ste odmah presli na film o "sujeti i vredjanju", je momenat da autori prica, dok traje glasanje, nisu u mogucnosti (da se ne bi otkrili i time ugrozili legitiminost glasanja) da odgovore na ukazane momente u svojoj prici. Meni to lici recimo kao da coveku kome su vezane ruke pridjem i opalim samarcinu. Nekorektno, krajnje.

Baš sam o ovome razmišljao pre neki dan, ali meni se npr. ta nemogućnost odgovaranja kritikovanog baš sviđa.
Nisam siguran zašto.
Možda zato štoo pokušavam da naučim da ćutim a upravo me nemogućnost odgovaranja primorava na to :)

Modesti:

Baš sam o ovome razmišljao pre neki dan, ali meni se npr. ta nemogućnost odgovaranja kritikovanog baš sviđa.
Nisam siguran zašto.
Možda zato štoo pokušavam da naučim da ćutim a upravo me nemogućnost odgovaranja primorava na to :)
Zvuci malo zlocesto. :lol:
Svi smo razliciti u komunikaciji. Mene ogranicava upravo nemogucnost da mi bude uzvraceno.

- - - - - - - - - -

čekam minut pa da je demantujem :D

Docekala. :ceka:

ali nisi nikog napala pa da ti uzvraća :lol:
Mislim, ako je to pitanja napada i uzvraćanja, što ti onda smeta da čekaš da se ohladi, jer, je li, kažu da se osveta najbolje servira kad je hladna :zper: :mrgreen:

Elem, čestitam autoru priče broj devet :D

I, usput, može da se odgovori na kritiku i dok traje takmičenje - ja sam, recimo, Napasti odgovorila na kritiku moje priče :manikir: (ovo je bio demanti toga da ne možeš da reaguješ na kritiku)

Modesti:
. Misliš zločesto prema sebi? :)))

Zavisi na kojoj strani "price" stojis. :lol:

- - - - - - - - - -

ali nisi nikog napala pa da ti uzvraća :lol:
Mislim, ako je to pitanja napada i uzvraćanja, što ti onda smeta da čekaš da se ohladi, jer, je li, kažu da se osveta najbolje servira kad je hladna :zper: :mrgreen:
Elem, čestitam autoru priče broj devet :D
I, usput, može da se odgovori na kritiku i dok traje takmičenje - ja sam, recimo, Napasti odgovorila na kritiku moje priče :manikir: (ovo je bio demanti toga da ne možeš da reaguješ na kritiku)

Sanja, sve si u pravu i kad nisi, samo ja uopste nisam imala svoju pricu u ovom krugu. :)

Pa nisi imala svoju priču u dosta krugova, ne govorimo o tebi i tvojoj priči, nego o generalnom principu :)
Ja nekako kritiku i odgovor na kritiku ne shvatam kao napad i uzvraćanje.

A saće :mrgreen:, kad se ohladilo, da odgovorim detaljnije na kritike ove moje.

Najpre, mislila sam da ne učestvujem, ne zato što mi tema nije zanimljiva, nego zato što me je već inspirisala ranije da napišem ovu priču i prosto mi nije na pamet padalo ništa bolje od toga.

Onda sam slučajno naletela na link na kojem se opisuje (uz sliku i video) tragedija dvadeset petoro dece na makedonskoj granici koja su se našla u klinču između svojih sunarodnika i makedonske policije, i od kojih su neka završila na bodljikavoj žici.
Hrišćanski domaćini, koji se brane od ulaska muslimanske dece na svoju teritoriju, prosto je bio paradoks koji nisam mogla da zaobiđem, budući da je Isus rekao ono "Gledajte da ne prezrete nijednoga od ovih malenih, jer vam kažem anđeli njihovi na nebesima gledaju uvek lice Oca mojega, koji je na nebesima". Zbog toga na kraju Isus pruža ruke upravo tom jednom malenom, a ne odraslima koji su (pretpostavimo, u dobroj meri) vernici koji bodljikavom žicom brane hrišćansku evropu od tih malenih.

A i ovo što je Čovek primetio:
-Sedma priča me je zainteresovala zbog tog vidjenja stradanja kroz oči vernika druge vere. I slika jednog hrišćanskog pojma i hrišćanske ličnosti kao nečeg univerzalnog. Slika pomilovanja koje ne poznaje veru :bye:
Moje lično uverenje je da je Bogu religija sasvim irelevantna stvar, i to sam uverenje utkala i u priču.

E sad - stilski mi je prilično traljava, pisana je nabrzaka, onako, tek da nešto pošaljem na konkurs, kad je već naletelo da imam šta.
Primedba o nekonzistentnosti jezika kojim se piše stoji.

Nastojala sam da izbegnem patetiku, ali nisam sigurna koliko mi je uspelo (svakako ne sasvim).

"Može da bude da je poenta da se ništa o njoj više i nije imalo reći, jer je prerano poginula da bi se o njoj išta moglo ispričati.
To je lepota onoga o čemu karakondzula trubi često na Krsti. Uloga čitaoca u životu jedne priče "

E da viš o tome sam razmišljao malopre dok sam pisao i onaj prethodni post... Svakako očekujem da se autor oglasi nakon brojanja bodova. :)

Оставио сам коментар на теми Проглашење победника. Врло ми је драго да сам вам јемоја прича привукла пажњу.

Back