N.Prospekt
Zainteresovan član
- Poruka
- 253
5-3
4-2
1-1
4-2
1-1
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Super priča...Mada s ovom temom baš i nema neke veze...evo i moja priča. nisam imao strpljenja da čekam konkurs, pa sam okačio na blog.
Buntovnik
Dečak je bio sam, a njih je bilo tri, četiri. Udarao je pesnicama po njima. Iako ih je bilo više, uspevao je da izađe na kraj. Prilazili su mu sa leđa, i udarali ga mučki, ali on se borio kao lav. Devojčice su stajale okolo, i navijale protiv njega. Ipak, niko mu nije mogao ništa. Kakvo srce, pomislih. U tom trenutku naišao je jedan stariji čovek. Prvo je pokušao da razdvoji dečake koji su se tukli, ali njihov konflikt je bio previše snažan. Kada je video da lepa reč ne pomaže, čovek je primenio silu. Ošamario je najnemirnijeg, dečaka koji je bio sam protiv gomile. Devojčice su i dalje navijale, a ostalo društvo se smejalo. Dečak je zaplakao.
U nastupu besa sišao sam dole, i uhvatio starca za vrat. Bacio sam ga na zemlju, i šutirao sam ga u glavu dok nije prestao da se miče. Devojčice su prestale da navijaju, ostala deca su prestala da se smeju, a dečak je prestao da plače. Neka čudna snaga je protutnjila kroz sve nas. Ja sam gledao decu, oni su gledali mene, i starca, koji je ležao na zemlji.
Malo kasnije, došli su i odveli me.
Tri meseca kasnije, dok sam posmatrao dugačke senke septembra kroz rešetke, stražar mi je rekao da imam posetu. Ko li je sad, pomislih. Na vratima se pojavio onaj dečak. Oho – ho!, pomislio sam u sebi, i zasijao od zadovoljstva. Već sam u glavi počeo da smišljam priču koju ću mu ispričati. Kako sam oduvek bio buntovnik. Kako sam mrzeo, na primer, da idem u školu. Kako se nisam uklapao. Drugi su bili, ili bolji đaci, ili snažniji i lepši, veći mangupi. I da ne žalim zbog onog što sam učinio. Treba biti svoj i protiv gomile, čak iako te to strpa u ćeliju. Slobodan čovek je slobodan i u zatvoru, Platon za kraj, finiširaću sa tim. Dečak će to razumeti, mislio sam.
Ono što je izgovorio, međutim, nisam očekivao.
Taj čovek, rekao je, to je bio moj deda.
...
Nemoj taj esej da pišeš jer bi bio sofizam! ! ! Traženje značenja u sintetičkoj priči koja je integralna porukaKako nema veze s temom?
Najpre, napadači su delovi jedne celine koja napada pojedinca.
Posmatrač (koji kasnije postaje akter) dečaka vidi kao deo svoje lične priče, i na osnovu te pretpostavke deluje.
Međutim dečak nije deo njegove lične priče, dečak je zasebna celina - i upravo iz tog zajeba identifikacije proizilazi tragedija na kraju.
Mislim da bih mogla da napišem pozamašan esej o ovoj priči, toliko je dobra.
eto da se složimo oko nečegIli kapiraš priču ili ne-ende!![]()